1177 samtal. 1177 VÄrdguiden: Miljontals telefonsamtal lÀckta 2019-11-22

Kortare vÀntetider för samtal till 1177 VÄrdguiden

1177 samtal

Samtalen har gÄtt via Medicall, ett företag med svenska Àgare som Àr registrerat i Thailand och som med hjÀlp av svensk sjukvÄrdspersonal har besvarat frÄgor under frÀmst obekvÀma arbetstider. Med kÀnsligare uppgifter kommer ocksÄ ett större krav pÄ att underleverantören lever upp till sÀkerhetskraven. Varje region Àr ansvarig för 1177 VÄrdguiden pÄ telefon. Regionen har i dag inget kontrollsystem för att se till att kÀnslig data hanteras i enlighet med lagen om sekretess. Men jag har ju filerna framför mig nu? Tillsammans ingÄr alla regioner i ett nationellt nÀtverk med ett gemensamt arbetssÀtt och gemensamt beslutsstöd. Enligt patientdatalagen ska uppgifterna behandlas med sekretess. Vi samarbetar med Svenska kyrkan, samt kommunerna Forshaga, Hammarö, Karlstad och Kil.

Next

Region VĂ€sternorrland

1177 samtal

HÀndelsen har kommenterats frÄn flera politiska lÀger och alla, sÄvÀl politiker som ansvariga tjÀnstemÀn och experter Àr överrens om att man behöver gÄ till botten med det intrÀffade för att sÀkerstÀlla att det inte kan intrÀffa igen. Vi anvÀnder oss av det system som vi Àger tillsammans med övriga regioner i bolaget Inera. Patienter och invÄnare ska kunna kÀnna sig trygga i kontakt med 1177 vÄrdguiden. VÄrdgivaren Àr ansvarig för behandlingen av personuppgifterna i journalen. Det Àr frÀmst under obekvÀma tider som samtalen skickas vidare till underleverantören Medicall i Thailand, dÀr svensk vÄrdpersonal arbetar med att ta emot samtalen.

Next

1177

1177 samtal

Om du har livshotande besvÀr ska du ringa 112. Varje region ansvarar för driften av tjÀnsten 1177 VÄrdguiden pÄ telefon och Inera ansvarar för samordning, medicinska beslutsunderlag och varumÀrket. Samtalen strÀcker sig tillbaka till Är 2013 och hanterades av vÄrdentreprenören Medhelp, vars sÀte Àr i Thailand. Medicall Àr underleverantör till vÄrdföretaget Medhelp som tar emot alla 1177-samtal frÄn vÄrdbehövande mÀnniskor i Stockholm, Södermanland och VÀrmland. Det innebÀr att nÀr en invÄnare ringer numret 1177 kommer de till sjukvÄrdsrÄdgivningen i den region dÀr de befinner sig. Medicall Àr en underleverantör till vÄrdentreprenören Medhelp som tar emot patientsamtal via 1177 VÄrdguiden frÄn vÄrdregionerna i Stockholm, Södermanland och VÀrmland. SÄ fort ett samtal avslutats har motsvarande fil funnits att spela upp direkt i en webblÀsare eller, om man sÄ vill, för nedladdning.

Next

Region VĂ€sternorrland

1177 samtal

Svensk vÄrdpersonal arbetar med att ta emot samtalen dÀr. Servern dÀr samtalen lagrats Àr avstÀngd och inte lÀngre Ätkomlig. Av de som ringer 1177 följer omkring 90 procent de rÄd de fÄr och Àr sÄ nöjda att de skulle ringa igen. Vi har samma patientsekretess dÄ som under ett vanligt vÄrdbesök, sÀger Anna-Lena Lundberg, primÀrvÄrdsdirektör Region VÀsternorrland. Medicall Àr en underleverantör till vÄrdentreprenören Medhelp som tar emot patientsamtal via 1177 VÄrdguiden frÄn vÄrdregionerna i Stockholm, Södermanland och VÀrmland.

Next

Inspelade samtal till 1177 pÄ telefon i VÀstmanland berörs inte av sÀkerhetsbristen

1177 samtal

HÀr kommer Computer Swedens reporter Ät samtalen pÄ servern: Det Àr ocksÄ mycket vanligt att de vÄrdsökande ringer angÄende sina barn eller andra anhöriga. Enligt tidningens chefredaktör Marcus JerrÀng Àr omfattningen av den sÄ kallade 1177-lÀckan nÀstan ofattbar och det vÀrsta svenska integritetshaveriet i mannaminne. Nu kommenterar de berörda regionerna, Region Stockholm, Region Sörmland och Region VÀrmland den uppkomna situationen. Computer Sweden skriver att samtal som spelats in nÀr personer i regionerna Stockholm, Södermanland och VÀrmland ringt till 1177 VÄrdguiden legat oskyddade pÄ en öppen webbserver. Twitter-ikon LjusblÄ cirkel med en vit kolibri i förgrunden Facebook-ikon MörkblÄ cirkel med ett vitt gement f förgrunden Linkedin-ikon MörkblÄ cirkel med de vita tecknen i och n förgrunden Google-ikon Röd cirkel med ett vitt versalt G och tecknet + i förgrunden e-postikon GrÄ cirkel med en vit symbol i form av ett kuvert i förgrunden Skriv ut-ikon GrÄ cirkel med en vit symbol i form av en skrivare i förgrunden Tipsa en vÀn Skriv ut. Computer Sweden har lyssnat pÄ nÄgra av samtalen för att bilda oss en uppfattning om omfattningen av lÀckan och skadan för allmÀnheten. Telefonisystemet har ingen anslutning mot internet utan Àr endast anslutet mot det sÀkra nÀtverket Sjunet.

Next

SamtalsAkuten

1177 samtal

VÀntetiderna till 1177 VÄrdguiden pÄ telefon blir allt kortare. De oskyddade samtalen har frÀmst ringts in och tagits emot av regionerna Stockholm, Södermanland och VÀrmland och har gjorts pÄ obekvÀm arbetstid. Vad kostar det att ringa 1177? Sedan ett Är tillbaka har vi ocksÄ schemalagda pauser som gör att medarbetarna orkar mer under arbetspasset, berÀttar Ann-Louise Andersson, omrÄdeschef för 1177 VÄrdguiden pÄ telefon. Samtalen till 1177 VÄrdguiden pÄ telefon spelas in för att ha möjlighet att gÄ tillbaka och kvalitetssÀkra samtalen. Allt som behövs Àr ip-adressen och en webblÀsare. Samtalen som spelas in sparas pÄ skyddade servrar. Vill du att jag ska spela upp en fil? Men Àven solen har sin baksida, sÀger vd:n Tommy Ekström.

Next

SamtalsAkuten

1177 samtal

Företaget Àr registrerat som MediCall Sweden Co. Totalt rör det sig om 177 000 timmar av kÀnsliga samtal som vem som helst har kunnat lyssna pÄ direkt eller ladda ner till sin egen dator. VÀntetiderna till telefonrÄdgivningen 1177 VÄrdguiden har blivit kortare. Ingen sÀkerhet För att komma Ät uppgifterna har det inte ens krÀvts nÄgot lösenord. De samtal som legat öppna pÄ nÀtet Àr de som gÄtt via bolaget Medicall, som i sin tur Àr en underleverantör till vÄrdbolaget Medhelp.

Next

Om 1177 VÄrdguiden pÄ telefon

1177 samtal

NÀr svarstiderna blir för lÄnga tröttnar folk pÄ att vÀnta och lÀgger pÄ luren vilket pÄverkar antalet besvarade samtal. Gissningsvis kan det finnas glapp pÄ flera stÀllen. Allt som allt rör det sig om 170 000 timmar av samtal som utomstÄende har kunnat ladda ner och lyssna pÄ. Vi fÄr börja dÀr, sÀger Johan Bratt. Ltd i Thailand, men har svenska Àgare. Observera att vi hÀr bara kan ta hand om synpunkter som rör innehÄllet pÄ denna sida.

Next