Bamses vÀrld. Bamses VÀrld 2019-11-27

Lista över figurer i Bamse

bamses vÀrld

Han Àr dubbelt sÄ lÄng som Bamse med mörkare pÀls och strÄhatt. BÄda figurerna Àr betydligt Àldre Àn Bamseserien. Nalle-Maja Àr en tuff tjej som inte lÄter nÄgon göra henne illa. Konstapel Kask introducerades som en följd av Knockes och Smockes introduktion, som en motvikt mot de brottsliga bröderna. Hon försvarar ocksÄ sina bröder, och drar sig inte för att slÄ till en mobbare. Viktoria var tandsköterska och Hebbe springpojke.

Next

Bamses VĂ€rld

bamses vÀrld

En klipsk tjej som ibland verkar vara lite förÀlskad i Reinard RÀv och hon försöker fÄ honom att bli snÀll. Han Àr gul och ser ut som en - dÀrav namnet. Han har egentligen bara en svag punkt - han Àr förÀlskad i Mickelina RÀv. Han gÄr pÄ Ekens förskola, tillsammans med Brumma. Hon Àr mycket god vÀn med Mini-hopp och blir aldrig mÀtt.

Next

Bamses VĂ€rld

bamses vÀrld

Lurvas verkar vara kÀr i Amanda. De tre kriminella fosterfÀderna hamnar slutligen i fÀngelse och Vargen slÄr sÄ smÄningom om till en hederlig bana och blir vÀn med Bamse. Skalman flyttade till Kullarna i unga Är och bosatte sig i ett egendomligt hus för att fÄ vara ifred med sitt uppfinnande. De trÀffades genom att Hebbe behövde gÄ till tandlÀkaren. Egentligen tyckte hon att det lÀt lite fÄnigt, men ville inte att Bamse skulle tycka det var pinsamt. Lille Skutt brukar nÀstan alltid följa med sina vÀnner Bamse och Skalman pÄ Àventyr.

Next

Lista över figurer i Bamse

bamses vÀrld

Augusta Beata föddes nÄgon gÄng pÄ 1800-talet. Han har Àven trÀffat hennes bror och blivit god vÀn med honom ocksÄ. Skalman Àr en som Àr mycket belÀst och klok och ett uppfinnargeni. De vet dock inte exakt hur, sÄ de kallar varandra kusiner. Bamse var Ànnu liten nÀr han och Farmor fick beskedet om att farfar Johan Hilmer omkommit till sjöss. Lill-Vargen Àr den som stÄr nÀrmast BamsegÀnget. Han Àr den av Bamses ungar som alltid vill följa reglerna och nÀstan alltid göra det rÀtta.

Next

Lista över figurer i Bamse

bamses vÀrld

Hon arbetar som journalist pÄ den oberoende tidningen Folkets Blad men har ocksÄ extraknÀckt som brevbÀrare och bagare. HÀr har flera av serien miljöer rekonstruerats - förutom Bamses hus kan man bland annat Àta pannkakor i Farmors kök, titta in i Lille Skutts stubbe, köra Skalmans bilar, samt Äka Dunderhonungsburkarna, Victoriaskeppet och berg- och dalbanan GodistÄget. Han Àr lite av en dandy och har ett enormt sjÀlvförtroende. Surre sover i en tÀndsticksask. De bor i ett stenhus pÄ Kullarna.

Next

Bamses VĂ€rld

bamses vÀrld

Skalman listade ut att han inte alls var klumpig, bara nÀrsynt. Brummelisa kommer frÄn familjen Brummenlufs, med fadern Brumme och modern Lisen. Sedan blev han deras vÀn och Àr betydligt trevligare, sÀrskilt mot Nalle-Maja. Efter mÄnga Är Àr hon dock idag Äterförenad med sin far. NÀr Bamse fick Billy Boy i Àventyret Bamse och den besvÀrliga hÀsten nr 4 1974 var hÀsten mycket svÄr att handskas med, eftersom han var felskodd. Han bor tillsammans med Billy Boy, PÄllan och Lill-PÄlle i Bamses stall. De har tillsammans sonen Mini-Hopp och bor i en gammal stubbe.

Next

Lista över figurer i Bamse

bamses vÀrld

Lite senare trÀffade han Lille Skutt för första gÄngen. PÄ senare Är verkar han ha blivit kÀr i fröken Fifi, Bamse-ungarnas fröken. Billy Boy Àr en utomordentlig kapplöpningshÀst som har vunnit mÄnga lopp och hopptÀvlingar Ät Bamse och hans vÀnner. Nalle-Maja fick sitt namn efter Bamses farfar, som hade smeknamnet Nalle, och Brummelisas mormor Majvor. Vargens liv har varit svÄrt. DÄ PÄllan fick fölet Lill-PÄlle flyttade de in i Billy Boys stall.

Next

VI BESÖKER BAMSES VÄRLD PÅ KOLMÅRDEN

bamses vÀrld

Parken Àr 20 000 kvadratmeter stor och har kostat 75 miljoner kronor att fÀrdigstÀlla. De fyra oftast förekommande vargkusinerna heter Kubbe stor och grÄ , Busifer en parodi pÄ namnet ,brun,Tjoffe och Lill-Vargen. Lurvas skojbrÄkar ofta med Katten Janson och Husmusen. Teddy Àlskar att lÀsa, och han umgÄs ofta med Skalman som tipsar honom om böcker. Ibland beger de sig ut pÄ havet med sitt gamla skepp Havsörnen.

Next