Best i test vinterdekk. Best i test vinterdekk 2019-11-21

Dekktest, sommerdekktester, vinterdekktester 2019

best i test vinterdekk

Bor du i et byområde eller på et sted hvor det ofte er snø på veiene, kan det i stedet være best med piggfrie dekk. Et vinterdæk giver dig et bedre vejgreb, men kan ikke udrette mirakler og forhindre ulykker hvis du kører som en hjerneløs galning på vejene. Det er dog vigtigt at være opmærksom på at man altid skal køre efter forholdene uanset om du har monteret vinterdæk eller ej. De sentraleuropeiske dekkene presterte imidlertid ikke like bra. Dette er omfattende tester og gir en god indikator på hvilke sommerdekk og vinterdekk som er best i sin klasse.

Next

Test av piggfrie vinterdekk og piggdekk 2017

best i test vinterdekk

Høyprofildekk dekk som ser tykke ut har en tendens til å bøye av i forhold til felgens rotasjon, og dette koster energi. Etter vår mening er det ett av dekkene som det ikke burde vært lov å kalle for et vinterdekk. Perfekt størrelse til å ha med i reiseveska. Til sammen er det mulig å få 100 poeng. Helårsdækkene er en kombination af to teknologier: sommer og vinter, og vil derfor også afspejle hvor den enkelte producent har størst fokus.

Next

Sommerdekk test 2020

best i test vinterdekk

I tillegg til at de må ha rette mål må de også passe til bilens vekt og fart, og de må ha E-merking. Superlett å kjøre til og med når det er skikkelig glatt. Dekket er klart dårligst både rett fram og i sving. Dermed unngår vi at en produsent kan spesialtilpasse dekk som skal prestere godt i våre tester. Et riktig innstilt lufttrykk påvirker sikkerheten positivt, fordi et for lavt trykk betyr at bremsestrekningen blir lengre. Her må du i stedet for eksempel bruke tester fra Statens vegvesen eller fra de større motormagasinene. Dekkene kjøpes, så langt det lar seg gjøre, inn fra butikk.

Next

Sommerdekk test 2020

best i test vinterdekk

Det er meget forskelligt hvornår folk skifter til vinterdæk og her er stor diskussion om vinterdæk overhovedet er nødvendigt i Danmark, men for en sikkerheds skyld anbefales det altid at du skifter til vinterdæk når vintermånederne ankommer i Danmark. Det viser blant annet tester fra svenske. Disse merkene skal du altså unngå å kjøpe om du vill ha et bra sommerdekk. I hver delkategori er høyeste poengsum 5, og laveste 1. Perfekt for å friske opp plagg mellom klesvaskene. Du kommer til å spare både penger og tid med våre nedenfor. Alle dekkene kjøpes så langt mulig inn fra butikk.

Next

Best i test, friksjonsdekk, dekktester

best i test vinterdekk

Det du i første omgang må vite, er dekkets bredde, tykkelse og dimensjon. Som regel oppgis ikke veigrep på snø eller isete underlag, som egentlig burde være de viktigste punktene for et vinterdekk. Det er for å sikre at testene er gjennomført under nordiske forhold, slik at resultatene gjelder for kjøreforholdene vi har i Norge. Dermed unngår vi at en produsent kan spesialtilpasse dekk som skal prestere godt i våre dekktester. Det nye piggdekket fra Michelin har nemlig hele 250 pigger.

Next

Vinterdekk: Her er årets testvinnere

best i test vinterdekk

Dette fokuset er noe som, ifølge ekspertene, tar frem en ny standard for vinterdekk. Dekk gjennomgår ofte små endringer fra år til år, uten at dekket bytter navn, og uten at vi nødvendigvis vet hvilke endringer som eventuelt er gjort. Det er også vigtigt at du renser dækningsfladerne før du endegyldigt montere hjulet, da du nødigt skulle montere et hjul i dårlig tilstand. Det er jevnt blant toppene i år og Michelin Primacy tar tredjeplassen med 8,9 poeng. Best i test med 9,4 poeng av 10 mulige, ble Michelin Pilot Sport 4. Det er ganske nøyaktig 154 flere enn på dekkene som de siste årene har falt jevnt på resultatlistene i Motors tester.

Next

Se her FDMs store test af vinterdæk 2018 til bilen

best i test vinterdekk

Du kan lese disse anmeldelsene. Piggdekk kan også bedre kjøreforholdene ved at de skraper opp snø og is på veiene. Legg merke til at har gratis levering i Norge! Testen vår viser at piggfrie dekk ofte har den korteste bremsestrekningen på tørr vei, men at de ikke er like gode som piggdekk på isete underlag. Først og fremmest er det essentielt at du holder din bil på et fast og lige underlag, gerne asfalt. Den kan brukes på ømtålig material og Philips garanterer at det ikke kommer til å bli brennmerker når du trykker varmeplaten mot klærne dine.

Next

Test av piggfrie vinterdekk og piggdekk 2017

best i test vinterdekk

Så lett å ta fram en skjorte som har blitt litt skrukkete og bare dampe den rett igjen. Det er også viktig fordi gode dekk gir lavere drivstofforbruk, høyere komfort og også en besparelse på miljøet. Ikke la deg lure av at våre sammendrag er korte! Selve dækskiftet Når du har styr på de praktiske og sikkerhedsmæssige detaljer før dækskiftet kan du derefter gå i gang med selve skiftet af dækkene. Varmes opp veldig fort og går fort å bruke. Men ikke alle dekkene er like bra. Vær- og føreforhold har svært mye å si for hvilket dekk du bør velge.

Next

Best i test, friksjonsdekk, dekktester

best i test vinterdekk

Det var for øvrig første gangen i magasinets historie at Pirelli vant vinterdekktesten deres. I tillegg har vi snakket med dekkforhandlere for å høre om erfaringene til de som jobber med bildekk til daglig. Før du kan kjøpe dekkene, må du imidlertid vite hvilken type som passer til bilen, mål og regler, og hva som utgjør et virkelig godt vinterdekk. Så får du det gjort professionelt til en god pris og uden at få snavsede fingre. Vil du vite nøyaktig hvordan dekkene presterer i de forskjellige disiplinene,.

Next