Björn persson fotograf. Björn Persson svarar på kritiken: 'Jag är konstfotograf' 2019-12-02

Wildlife Photography ‚ÄĒ Bj√∂rn Persson

björn persson fotograf

Some of them are more than 30 million years old, and the first humans only appeared about 190,000 years ago. Känslan av en ökenstorm där elefanterna tillsammans vandrar mot skydd. Motivet finns även Elefanter Afrika poster är tryckt på matt premiumpapper. På din hemsida kallar du dig konstfotograf och inte naturfotograf, vad är skillnaden enligt dig? Dokumentärt betyder att återge något hundra procent realistiskt, och det är inte vad mitt arbete går ut på eller hur utställningen framställs. Då insåg jag vilket kritiskt tillstånd Afrikas djurliv befinner sig i, och bestämde mig för att använda mina bilder som ett vapen mot tjuvjakt. I dagsläget lever han på sitt foto som tar honom ut på resor över hela världen för att fotografera vilda djur.

Next

Foto Björn Persson

björn persson fotograf

I flera år har han rest runt i Afrika på jakt efter äventyr och spektakulära bilder. Inte nog med att han tog fantastiska bilder, han fick hela familjen. Foto: Naturfotografen Björn Persson har vunnit flera internationella utmärkelser och arbetar idag heltid som fotograf. Har du lagt till den i efterhand? En av människans närmast levande släktingar efter schimpanserna. .

Next

Björn Fotograf

björn persson fotograf

Ser du också det som att du fuskat? Fotografer Det har blåst ordentligt om sedan hans bild på en elefant diskats i en naturfototävling. Närmare hälften av vinsten kommer att gå till The Lion Guardians i Kenya som arbetar med viltvård av lejon. Att börja jämföra rena fotomontage med kamerarobotar känns just mest löjligt. Intresset väcktes när han utbildade sig inom viltvård i och arbetade med antitjuvskytte i Sydafrika. Om mina bilder på något sätt kan bidra till att rädda hotade arter, så har jag helt uppnått mitt mål. Passar bra till en tavelvägg med vilda djur.

Next

Björn Persson svarar på kritiken: 'Jag är konstfotograf'

björn persson fotograf

Det finns inte heller så många fotobokförlag, och processerna är långa. En bild är en bild oavsett om den är manipulerad eller inte för min del. Mellan molnen tittar solen fram och strålar ned mot elefanterna. Den här minipostern passar utmärkt i de flesta hem eftersom svartvita bilder är mycket enkla att matcha till olika inredningsstilar. Björn är inte bara duktig på det han gör men har även en fantastisk personlighet som fick oss att slappna av och uppnå bra foton. När Dunkers kulturhus beskriver dina bilder så kallar de dem för en dokumentation av vilda djur i sin naturliga miljö.

Next

Björn Fotograf

björn persson fotograf

Motivet finns även Elefanter miniposter är tryckt på matt premiumpapper. För mig som konstnär är inte ens bilderna det viktiga, utan budskapet jag vill förmedla med dem. His passion for wildlife was born when he trained in field care and worked with anti-poaching in South Africa. The aim is to spread attention about African endangered animals, and raise funds going directly to their protection. Denna bild är ju så uppenbarligt manipulerad att det är ens fantastiskt att den kunde gå igenom granskningen. Foto: Vad har du själv sett för naturvårdsprojekt som fungerar bra? Detta kommer jag ta med mig och vara extra noggrann i framtiden.

Next

Ny bok av svensk naturfotograf ska samla in pengar till naturvård i Afrika

björn persson fotograf

Tycker det är ganska bra svarat. Välj fritt eller utgå från den här Leopard Träd Poster och bygg vidare med affischer som matchar stilen i ditt hem. Det ger mig tillfälle att positionera mig ännu tydligare som den konstfotograf jag är och vad mitt budskap går ut på. Somliga naturfotografer använder sig av kamerarobotar eller gömda kameror. Bortsett från det känns det liksom som att det inte finns några konstigheter, han är konstfotograf, och har varit öppen med det. Du är just nu aktuell med en. .

Next

Björn Persson svarar på kritiken: 'Jag är konstfotograf'

björn persson fotograf

Persson har genom hela sin karriär försökt öka kunskapen om med fotograferandet. Efter att det framkommit att Persson redigerat en av bilderna så diskvalificerades han från tävlingen. Despite our short existence on earth we have managed to wipe out several species and drive many more to the brink of extinction. Och det tror jag folk känner när de betraktar mina bilder. Trots den intensiva stormen är Elefanter Savann poster en stilfull och vacker affisch i naturgenren. Jättekul att se dem på bildvisningen och sen tillsammans diskutera fram de starkaste kandidaterna. Det är det enda som är viktigt för mig.

Next

Björn Persson svarar på kritiken: 'Jag är konstfotograf'

björn persson fotograf

He has spent many years travelling around the world in search of adventure and spectacular images. Björn var otroligt hjälpsam från första början och hjälpte oss uppnå precis det vi behövde inom våran tidsfrist. En av människans närmast levande släktingar efter schimpanserna. Motivet finns även Elefanter poster är tryckt på matt premiumpapper. Och det finns kända svenska naturfotografer som fotograferat på zoo, och sedan påstått att de tagit bilden i det vilda. Bilderna i boken tycks ge en känsla av mäktiga djur i dramatiska scener. Det ger mig ännu mer kraft och inspiration att utveckla mitt eget arbete och dess kreativa former, samt att förstärka det större syftet med att uppmärksamma de hotade djurens situation.

Next

Björn Fotograf

björn persson fotograf

En dokumentation över diverse hotade arter och deras tillstånd. Since then, Björn has used his camera as a weapon and against wildlife poaching, and donated substantial amounts towards wildlife conservation. Utgå från Elefanter poster och bygg vidare med andra posters för att skapa en tavelvägg som passar ditt hem. . Motivet finns även Noshörning miniposter är tryckt på matt premiumpapper. Tror dock inte att det ens var utfällt på hans orginalbild utan att han bytt hela örat.

Next