Dansbanan i täfteå. Täfteå 2019-11-28

Karin Börjeskog: Dansbanan i Täfteå, årets program!

dansbanan i täfteå

Thomas Lundin guidar, gäst är Nina Söderqvist och dagens land är Frankrike. Det är bara en fond på vilken man kan projicera de roliga typerna man har hittat - de hade lika gärna kunna filmats på en Finlandsfärja eller en campingplats. Det som skiljer den från de flesta andra såna här program tänk Sommar i Sverige, Sverige campar, Böda camping är värmen med vilken serien är gjord. . Patrik Andersson, tidigare i Engdahls, har börjat som keyboardist. Men nästa vecka är det på't igen, kanske blir det bättre lycka då? I början av 1500-talet skrevs det Teffte, Theffthaa eller liknande.

Next

Karin Börjeskog: Dansbanan i Täfteå, årets program!

dansbanan i täfteå

Kustlandsvägen I anslutning till byn finns en grusväg som förbinder byn med Umeå och Sävar. Alltid blir nån för full, nån för ivrig, nån ratad och nån sviken. Denna väg är rester av , den ursprungliga väg som fanns längs Norrlandskusten. Varför ska man behöva göra det mera norrländskt än det redan är? Under några sommarveckor handlar allt i byn om dansen. Det är i själva verket du som ser dessa fina människor som töntar och förlorare, inte vi som gjort programmet! Henrik Sethsson har producerat singeln.

Next

Karin Börjeskog: Dansbanan i Täfteå, årets program!

dansbanan i täfteå

Danslogen är deras liv under sommaren. Jag är dålig på sånt här men nog låter det som han i Täfteå. Upplevelsen av balansgången är til syvende og sidst upp till den enskilde betraktaren - som producent lämnar man verket ifrån sig och hoppas att ens intentioner är så tydliga att de inte kan missuppfattas. Det blir fem avsnitt av glädje och sorg, kärlek och svartsjuka, bus och gemenskap. Om det blir dans i Täfteå under sommaren 2017 är i skrivande stund oklart.

Next

Degrellarkivet: Dansbanan i Täfteå

dansbanan i täfteå

Köping Hillbillies minns jag inte hur speakern lät. Kjell putsar på sin danstaxi och dansgeneralen Signar och hans fru Majlis kör miltals för att tapetsera de 65 annonsplatserna i trä utefter vägsträckorna. Längtan efter att hitta någon, för en stund eller för livet. De har ju själva valt att vara med och visa upp sig… Jag gillar trots allt programmet och gissar att det ger flera besökare till dansbanan! Och det som stannar kvar hos en efter programmet är vilken längtan det finns i folk. . Den sista dansen på Logen var med Glenn-Endys den 10 september.

Next

Täfteå

dansbanan i täfteå

Jag förstod aldrig tjusningen med musiken - och det gör jag nog fortfarande inte. Det känns som om de får vara som de är. Många husvagnar och husbilar står kvar vecka efter vecka. Jag lämnar programmet med en känsla av att dansbandsmiljön egentligen är helt oviktig för producenterna. Mina föräldrar var aldrig engagerade i den, men jag minns att min gudmor jämt var ute och svängde på dessa dansställen, och min faster och farbror skippade glatt sammankomster på både helger och födelsedagar för att åka ut till någon loge i skogen och dansa halva nätterna.

Next

Thunmans tv

dansbanan i täfteå

Serien skildrar vad som händer dansfolket under den gångna sommaren 2010. Det går upp för mig ju mer jag tänker på det: hur de brann för detta med dansen. I sådana här sammanhang är balansgången mellan genuint visat intresse för udda människor å ena sidan, och exploaterande freakshow å den andra, utomordentligt svår. Det var då Signar och Logen blev välkända i hela Sverige. Det tyder på att bebyggelsen i Täfteå tillkom under första årtusendet efter Kristi födelse.

Next

Snart premiär för Dansbanan i Täfteå

dansbanan i täfteå

När jag var tonåring var dansbandsmusik ungefär det töntigaste jag överhuvudtaget kunde föreställa mig. För det är ju det här som är den springande punkten för kritiken mot Dansbanan i Täfteå , skildringen av personerna kring den lilla logen. I 23 år har Signar Nordin ordnat mängder med lyckade danskvällar på Logen i Täfteå, några mil utanför Umeå. Samtidigt så känns personerna så äkta och många av dem rör vid mitt hjärta. Sjukt bra tv blir det, producerad av baluba och med min favorit Musse Hasselvall som inslagsproducent. Blixterz blev introducerade för låten av deras busschaufför och insåg direkt att detta måste göras något med.

Next

Täfteå

dansbanan i täfteå

Jag börjar fantisera om en cinéma vérité -dokumentär från den här miljön, utan intervjuer eller berättarröst - bara en tyst observerande kamera. Henrik Sundström heter speakerrösten till detta program. Så varför ekar ett replikskifte från filmen Happiness i mitt huvud efter att ha sett serien? Här får vi möta eldsjälarna Signar och Majlis som sedan 16 år drivit logen i Täfteå. Jag känner precis som du i vissa lägen. Historia Tillsammans med , och anses Täfteå vara ett av de allra äldsta ortnamnen i Umeåområdet.

Next

Degrellarkivet: Dansbanan i Täfteå

dansbanan i täfteå

Som kritiker är det dessutom nästan en hopplös debatt att ge sig in i, eftersom kritiken mot programmet lika snabbt vänds tillbaka mot dig, vilket anmälare av det här programmet fått erfara: det är dina egna fördomar som vädras! Dansbandskulturen förblir något av en gåta för mig. Erika, jag undrar om det kan ha varit Jonas Fohlin? Men jag känner trots allt inte, att man driver med dom och gör dom till åtlöje. Några mil utanför Umeå ligger Täfteå loge som är berömt i danskretsar. . Dansband var harmlöst men mördande i sin banalitet. Här möter vi stammisar och personligheter som ägaren Signar med fru Majlis, djurvännen Ragnhild, åkeriägaren B-O, danstränande systrarna Anita och Berit med dotter Ulrika, husvagnsfolket, ungdomarna vid biljettlucka och parkering. Arkiverad från den 13 juni 2017.

Next

Karin Börjeskog: Dansbanan i Täfteå, årets program!

dansbanan i täfteå

Man får en bra känsla direkt. Skriven av Mats Larsson och Peter Nord. Kanske var intentionen med Dansbanan i Täfteå genuint godhjärtad och inte alls så cynisk och fördomsfull som kritiken mot den gör gällande. Han är den som pratar i Året var. De dansbandstokiga västerbottningarna utanför Umeå porträtteras med kärlek och humor. De flesta realityserier brukar kännas cyniska och beräknande, meningen är väl att vi ska roas och skratta åt personer med unika personligheter. Etymologi Namnet Täfteå förekommer i formen Täfte i en avskrift från 1600-talet av ett dokument från 1443.

Next