Diagnoserna i mitt liv svt. ”Diagnoserna i mitt liv” med Olof Wretling » Nya Arbetartidningen 2019-11-27

Olof Wretling kommer till Stockholm med förestÀllningen Diagnoserna i mitt liv

diagnoserna i mitt liv svt

För svenska folket Àr han Àven kÀnd som en del av humorgruppen Klungan och Mammas Nya Kille. Han sÄg framför sig att det skulle komma nÄgra A4. Og ikke nok med det, har han vÊret pÄ landsdÊkkende tour med showet i bÄde 2017 og 2018. Idag förelÀser Olof Wretling kring samma tema som förestÀllningen dÀr han tar upp vad för diagnoser han har fÄtt stÀllda, hur det har pÄverkat honom, hans uppvÀxt, liv och arbete. Nu sÀtts hans senaste Vinterprat upp pÄ Rival i Stockholm.

Next

Olof Wretling kommer till Stockholm med förestÀllningen Diagnoserna i mitt liv

diagnoserna i mitt liv svt

Allt började dĂ„ Olof fyllde 40 och bestĂ€mde sig för att begĂ€ra ut sin patientjournal. Även kan hindra Gjerdalen frĂ„n att vinna Marcialonga för fjĂ€rde gĂ„ngen? SjĂ€lvutlĂ€mnande och roligt var hans allra första sommarprat i P1 sommaren 2011. Det hĂ€r att stĂ„ pĂ„ scenen kommer ju inte bara frĂ„n ingenstans, jag har ju hĂ„llit pĂ„ med radio och scenkonst och vill utmana mig sjĂ€lv. NĂ„gon vecka senare börjar tjocka, bruna kuvert dimpa ner genom brevinkastet. MĂ€nniskan tenderar att vilja organisera upp saker i fack, dĂ„ det Ă€r enklare att förhĂ„lla sig till dem sĂ„. Har vi inte alla nĂ„gon gĂ„ng varit den som kastat mĂ„sskiten pĂ„ nĂ„gons axel? Diagnoserna i mitt liv Ă€r en liveversion av Olof Wretlings uppmĂ€rksammade och hyllade Vinter i P1-program. Behovet av organisering gör att vi kastar mĂ„sskit pĂ„ varandra, ibland utan att ens reflektera över det.

Next

Olof Wretling

diagnoserna i mitt liv svt

ExtraförestÀllningen Àger rum pÄ Rival i Stockholm den 6 november klockan 18:00. LÀs mer om Diagnoserna i mitt liv pÄ. Har varit SommarvÀrd i P1 2011 och VintervÀrd i samma kanal Ären 2011, 2012, 2014, 2015, 2016, 2017. Personligen kunde man sÀtta ett check för dom flesta. Det handlar om livet, med humor och allvar talar han om allt frÄn spring i benen och dyslexi till panikÄngest och livlig fantasi. Vad kommer de att tycka? BÄde med humor og med alvor.

Next

Olof Wretling

diagnoserna i mitt liv svt

Det hÀr Àr frÄgor som man mÄste kunna prata om och jag hoppas inspirera till att vÄga prata mer öppet om den hÀr typen av Àmnen i skolan och vÄrden men ocksÄ pÄ ett personligt plan. Olof Àr ocksÄ en av personerna bakom radioprogrammet Mammas Nya Kille som röstats fram till det bÀsta humorprogrammet i P3 genom tiderna och som hösten 2016 sattes upp pÄ teaterscenen. Det Àr en vÀldigt hÀftig kÀnsla som kreatör att kÀnna att det jag berÀttar sÄr ett frö av tanke hos nÄgon annan. Jag kan inte lÄta bli att tÀnka pÄ författaren Olof Wretling som den unga och lovande friidrottare han var. Svaret pÄ frÄgan vad det Àr? Redan som sexÄring fick han för första gÄngen kÀnna, som han sjÀlv beskriver det, hur diagnosen flög genom luften och landade pÄ axeln likt en mÄsskit.

Next

Olof Wretling förelÀsning

diagnoserna i mitt liv svt

Yeah, det Ă€r dĂ„ sjĂ€lva fan. Boka en Olof Wretling förelĂ€sning hĂ€r! NĂ€r Wretling fyller 40 sĂ„ ringer han sjukhuset och ber om att fĂ„ sina journaler hemskickade, för att gĂ„ igenom vad han egentligen fĂ„tt för stĂ€mplar. Stort som smĂ„tt, offentligt som privat, för unga och gamla — vi förmedlar kontakten mellan dig och din talare. Diagnoser som stjĂ€lpt mer Ă€n de hjĂ€lpt. Din publik verkar vĂ€ldigt blandad men samtliga blir berörda, vad beror det pĂ„? Biljetterna slĂ€pps imorgon kl 10:00. Jag funkar sĂ„, andra funkar sĂ€kert annorlunda men det hĂ€r Ă€r min kreativa process. Olof Wretling Ă€r en av landets populĂ€raste komiker och berĂ€ttare.

Next

Olof Wretling gör succé med diagnoserna i hans liv

diagnoserna i mitt liv svt

Ja, det har blivit en bok ocksÄ, jag glömde kanske sÀga det. Men plötligt utan en varning sÄ slÄr det till. Hur kommer jag att kÀnna? PÄ latin heter den Vere in novercae liviae och betyder spring i benen. Det var dÀrför ett vinterprat hölls live, inför publik. Med sitt sinne för att blanda humor med allvar lÀmnar han ingen oberörd, och förelÀsningen Àr lika rolig som den Àr viktig.

Next

Diagnoserne i mit liv

diagnoserna i mitt liv svt

Du lÄter vÀldigt stark, för det mÄste ÀndÄ krÀvas en hel del mod att stÄ pÄ scenen och prata om det hÀr? IstÀllet vill han fÄ folk att öppna upp och stÀlla frÄgor för att visa sitt intresse för vÄra olikheter. Med Isolation Years slÀppte han fyra kritikerrosade album under 00-talet och turnerade flitigt i Sverige och Europa. För scenisk rÄdgivning stÄr Birgitta Egerbladh och scenografin görs av Frederic Eklöf. Vi tar givetvis tempen pÄ det fjÀrde juniormÀsterskapet i lÀngdskidor som avgörs i VÀtterbygden denna veckan. Efter det fick jag allt fler skrivuppgifter och mÀrkte att det bara flöt pÄ. Sedan dess har han samlat pÄ sig en tjock patientjournal.

Next

Olof Wretling kommer till Stockholm med förestÀllningen Diagnoserna i mitt liv

diagnoserna i mitt liv svt

Hur kan omgivningen bli bÀttre pÄ att uppmÀrksamma olikheter? Att just skrivandet kan vara ett förlösande av problem och sjÀlsligt trassel Àr kÀnt sedan lÄngt tidigare men bör som hÀr upprepas. . Radioegen trilogi De hÀr tre programmen bildade en underbar radioegen trilogi. För att ta ett exempel sÄ vÀxte jag upp i en tid dÄ min dyslexi mest sÄgs som att man hade för brÄttom och nÄgot som man kunde lÀra sig av med, en upplevelse och ett synsÀtt som bidrog att jag helt tappade berÀttarglÀdjen att skriva redan som barn. Det er her, vi bliver klogere pÄ verden - og klogere pÄ os selv. Olof Wretling var vÀrd för Sommar i P1 2011 och för Vinter i P1 2011, 2012, 2014 och 2015.

Next

Diagnoserna i mitt liv

diagnoserna i mitt liv svt

Motorn i förestÀllningen Àr att visa att om du fÄr vara den du Àr, och fÄr hjÀlp av omgivningen med stöd och att lÀka sÄ Àr det en bra vÀg mot att förstÄ vad det Àr du faktiskt lever med. VÄrt partnerskap i All Things Live tÀcker hela spektrumet frÄn lokala norska akter till svenska musikproduktioner och danska stand-up-evenemang till arenakonserter med internationella artister som The Rolling Stones, Celine Dion, Green Day, Britney Spears och Eminem. . Han fortÊller om at have kriblende fornemmelser i benene, hans mangelfulde evner i lÊsning og skrivning og om hans livlige fantasi. Bör en kanske springa klart före en lÀr sig att sitta still? Han sÄg framför sig att det skulle komma nÄgra A4. Med senaste programmet slog han spiken i kistan genom att predika frÄn SÀvar kyrka, Ätminstone sa han det och det lÀt sÄ. Olof Wretling har mÄnga strÀngar pÄ sin lyra.

Next

Olof Wretling

diagnoserna i mitt liv svt

Ett Är efter att Olof Wretlings pappa gick bort gick han till lÀkaren och fick ett möte som kom att pÄverka resten av hans liv. Det finns ocksÄ allvar i det jag gör och det viktigaste för mig Àr att publiken kÀnner igen sig men ocksÄ att de fÄr se att det gÄr att prata om det hÀr, öppet och rakt. För scenisk rÄdgivning stÄr Birgitta Egerbladh och scenografin görs av Frederic Eklöf. Med pÄ scen finns ocksÄ musikern Jakob Nyström. Han vill pÄverka mÀnniskor till att sluta dela in andra mÀnniskor i fack, eller sÀtta etiketter pÄ andras personlighet.

Next