Dåpsdikt. Alt mulig,rett og slett! 2019-11-22

♥Villa Fredfull♥: Dåpsdikt...

dåpsdikt

Var jeg større ville jeg ha vært sliten, og hvem skulle ha gjort det jeg gjør da? Et elsket barn, det er det du er, og du skal vite; vi har deg så kjær. Den vil lyse kun for deg. Og at den som sørgjer mest får profesjonell hjelp til å takla det, for ein profesjonell har mykje større føresetnadar for å forstå kva prosess den sørgjande er inne i, og hjelpa den å koma vidare. Dette ukjente der inne, håret, øynene og skinnet, fremmede og rare trekk, dette gåtefulle nære, levende - hva kan det være? Slike dagar er det beste som finst å få gode klemmar av nokon små eller store som ein veit elskar ein, uansett. Jeg er så glad for at du har pappa. Du ler så du stråler, din sjel lyser klar Du fanger all ømhet omkring Små føtter og fingre, din hud og din duft, så vakkert skapt allting Ditt liv skal vi følges og finnes for deg og dele din glede og sorg Når skyggene truer ditt solskinn er vi din trygge borg I dag vil vi vise for venner og slekt den gave vi har fått å bevare; Et barn å elske og beskytte fra vondt, en lykke for stor å forklare. Det var stor patrioisme i Norge og det ble laget patriotiske viser som f.

Next

Mi kreative verd: Dåpskort

dåpsdikt

Av og til tenkjer eg at det er så lite poetisk det eg skriv at det knapt kan kallast dikt. Dette innlegget vart lagt inn av i , , , , ,. Synes det er så utrolig stemningsfullt. Dette gjer dikta tilgjengelege for yngre lesarar. Les dikta som dei står og utforsk nye gamle ord og formuleringar i lag etterpå. Vi er så glade for å få lov til å være med på dagen din, og husk at du alltid er velkommen til oss!.

Next

Syv små dikt til barnedåp og navnedag

dåpsdikt

Dette innlegget vart lagt inn av i , ,. Margrehte Munthe Det er så rart å tenke på Det er så rart å tenke på at tankene er bittesmå og lever inni hodet mitt. Eg skreiv etter kvart sjeldnare og sjeldnare, men etter desember i fjor har eg skrive oftare igjen. Hvis den får så kan den love at mørket aldri vil komme til deg - - - Det største mysterium er ikke mer enn det: at en ørliten kropp er våknet til jorden. Og det er jo sjeldan noko ein er gjennom åleine, som regel er ein fleire som har opplevd eit vondt tap, og sørgjer. Eg stiltra meg til senga og fann ein liten fot så god og mjuk og varm og la mot kinnet. Henrik Ibsen fikk fram at det norske var viktig, men at alt ikkje var like roseraudt som i nasjonalromantikken.

Next

♥Villa Fredfull♥: Hvitvinsgløgg

dåpsdikt

Me ynskjer deg mot til å vera deg sjølv, og stå for det du har sagt. For jeg har hørt at du og pappa snakker om meg, og at dere allerede er glad i meg og gleder dere til å treffe meg. Jeg er det stumme leppes bønn. Me ynskjer deg ikkje ein steinfri veg, men styrkje til vegar å gå. . Måtte framtiden bli lys og fin.

Next

Dåpsdikt

dåpsdikt

Jeg er det alltid brente brev. Du er på vei inn i fremtiden du nå, vi følger deg på veien du skal gå. Og det er steinar overalt. Jeg tror jeg får den beste mammaen i hele verden. Jessica Marie Nilsson Diktet er egentlig et svensk dikt, her er det på orginalspråket: Älskade barn Så kom du då till oss du älskade barn, och grep våra hjärtan med kraft.

Next

♥Villa Fredfull♥: Hvitvinsgløgg

dåpsdikt

Løft meg opp av jord og berg, av ånd og kropp! Vi vil bestandig være her, og alltid ha deg veldig kjær, Vi vil deg støtte, vil deg lede og vise deg hvor du finner glede. Du er et nydelig lite smykke. Jeg turte ikke å løpe helt fremme med scenen, slik de proffesjonelle fotografene og jornalistene gjorde. Scenen de valgte å vise for publikum var juleselskapet. Jeg prøver å forestille meg hvordan din framtid vil være, mens jeg ber en stille bønn om at du får alt du ønsker deg, min kjære. Kjærleik er ikkje akkurat noko som går ut på dato! Og alle omkring deg var glade.

Next

Dikt for dagen: Til dåpsbarnet

dåpsdikt

Her er det korte dikt på kvar side, mange av dei med ein humoristisk undertone. Ei redsle som kan verta altoppslukande og lammande om noko skjer. Dette innlegget vart lagt inn av i , ,. Eg fann etter kvart eit fint bloggfellesskap, men var ganske anonym, heilt til ei dame eg kjende godt døydde, og eg skreiv eit minnedikt om ho på bloggen. Fortell meg at jeg duger akkurat som jeg er, og la meg høre ofte at jeg er veldig kjær.

Next

dikt

dåpsdikt

. Litt nærmere jul da, selvfølgelig : Klemmer fra Camilla i Villa Fredfull. Sjuåringen heime vart til dømes djupt fascinert av fleire av dikta. Då me i fjor gjekk gjennom tinga etter farmor og farfar, var det ikkje så mykje der eg kjende noko behov for å ha sjølv. .

Next

Ordtak

dåpsdikt

For eg har det jo som oftast bra, det berre kjennest ikkje slik ut på dei dårlege dagane. . Hans hender de kan skape alt, til liv blir alt han rører. Alle skulle føle seg som ein familie- den norske. Den vil lyse kun for deg Det finnes en liten stjerne som vil følge deg på din vei, gjennom livets mange stunder.

Next

Sakkalo

dåpsdikt

Slik er det utan pengar, kart og kompass, kjem ein ikkje langt, for det har makta teke. Den ene fikk første skriket, den andre favner deg trygt. Vi vil, vi må, vi skal klare det her for du er oss så inderlig kjær! Den ene tok fødselsstrevet, den andre overtok, og lærer deg kunsten å leve, bli ærlig, sterk og klok. Bonden vart ein viktig figur når norsk kultur skulle samlast inn og bli ein del av diktinga og kunsten. Er så slitne begge to. De viser deg at livet er håp og kjærlighet. I en fei håret grei, la så mor få kysse deg! En tulipan som aldri dør, med skjønnhet og med glød.

Next