Felle av strikking. Hjemmelaget: Sokker med gammaldags hælfelling. ( oppskrift) 2019-11-22

Strikkeguri sine strikkerier: Korleis strikke ein selbuvott?

felle av strikking

. Nå strikkes til 4 m står igjen på 1. Man tar 8 masker over på en tråd i stede for å strikke dem, og strikker videre til man kommer til samme stedet neste runde. En har nå 15 m på pinnene under foten, og 13 m på hver pinne oppå foten. Det er så sjelden jeg strikker sokker at jeg glemmer hvordan hælen felles for hver gang.

Next

Hjerte GO`H Design: Hvordan strikke sammen istedet for å sy; en step by step forklaring;

felle av strikking

På skuldrene på gensere og vester 2. Er det noe du lurer på? Og når man feller på slutten av den ene pinnen, må man felle på starten av den andre. Omgangen begynner alltid midt under foten Deretter feller jeg på 1. Dette var en veldig fin forklaring men jeg får ikke helt til å forstå den i kombinasjon med det diagrammet jeg bruker. Når ein skal lage tommelkilen er det så vidt eg veit to måtar å gjere dette på. Du er nå på rettsiden av arbeidet. Tråden ligger nå mellom de to rettmaskene den ene du startet omgangen med og den du avsluttet med Strikk rett ut den første pinnen 16m , snu og strikk vrangt tilbake over begge pinnene totalt 32 m ,dette er første pinne på hælen.

Next

Hjemmelaget: Sokker med gammaldags hælfelling. ( oppskrift)

felle av strikking

Her er det ett utall av varianter , jeg har denne gang gjort det på denne måten: 2r sammen, strikk 5 m gjentas omg rundt. Skal nok ikke dit, men kanskje det vil være andre strikkearrangement som arrangeres som vi begge skal på i framtida? Man slipper og felle av for så å sy sammen. Da jeg først lærte meg det, har jeg brukt metoden mye. . Strikk igjen over til andre sida, og fell med å strikke to saman venstre felling.

Next

Fell av

felle av strikking

Dette er vel det jeg kaller gammeldags hælfelling, og denne metoden bruker jeg mye. Det er av denne grunn jeg skriver gammeldags. Kosen med håndarbeid er det viktigste for meg. Strikk vrangbord 2 vridd r, 2 vr til ønsket lengde. Det kjem litt an på korleis du vil at han skal sjå ut.

Next

Strikkeguri sine strikkerier: Korleis strikke ein selbuvott?

felle av strikking

Denne sammenstrikkingen har jeg også brukt i mange år, lærte meg nemlig aldri kunsten med å sy sammen slik at det ble pent. Nå ønsker jeg å prøve den på felling av skuldre på en mariusgenser, men jeg skjønner ikke helt hvordan jeg skal gjøre det i forhold til sying og klipping av ermåpninger. Strikk så den midterste maska, før du skal felle igjen på neste svarte maske. Har du spørsmål kan du kontakte meg på strikkexpressen gmail. Det som ofte blir finast er om ein lar stripene som går opp langs sidene forutsatt at votten din har det fortsette i fellingen. Dersom alle masker skal felles, gjentas til det bare er 1 maske igjen på høyre pinne.

Next

Strikkeguri sine strikkerier: Korleis strikke ein selbuvott?

felle av strikking

Denne måten å strikke sokker på lærte jeg for ca 40 år siden av min mor , som igjen hadde lært det av sin mor. Nå strikkes det til det står 5 m igjen på 1. Derfor synes jeg alltid at det er moro å kunne hjelpe når noen spør meg. Moren min brukte denne metoden til hælfellingen sin også. Dessuten er det jo så enkelt og blir så fint.

Next

Strikkeguri sine strikkerier: Korleis strikke ein selbuvott?

felle av strikking

Er dette i det heile tatt forståeleg? Kjempefint forklart til de som ikke kan det fra før. Neste pinne strikkes 2 m , 2 m r sammen , forsett ut pinnen med glattstrikk, snu og strikk vrangt tilbake. Men ser du på bilete 1, strikker du t. På babysokker; under og bak hælen 5. Vi som står bak to pinner er Thea Leivestad og Mette Hjerpseth. Jeg har delt bolen med to rundpinner med åpning der ermene skal være, men under sying er vel disse pinnene i veien? Det er viktig å konsentrere seg ganske mye på akkurat denne biten av arbeidet.

Next

Inspirerende hobby: Slik strikker du votter

felle av strikking

Gjenta til det er felt ønsket antall masker. Som regel vil det sei at du må strikke to masker på den fyrste pinnen før du startar å felle, men dette varierer frå oppskrift til oppskrift. Klipp tråden av, og trekk i høyre pinne med masken på, helt til enden av tråden kommer ut Bente Presterud Røvik er designer innen strikk og hekling. Da får hælpinnene 13 masker, og vristpinnene 10 masker. Videre plukket jeg opp 17 m på hver side av hælen , og strikket 2 omg rundt 17 m glattstrikk på hæl, 13 m x 2 i vr strikk på vristen og til slutt 17 m på hælen. Du feller på forskjellige måtar på høgre side og vestere side av votten for få til den fine spissen på votten. De siste 20 maskene på omgangen strikker du vridd rett.

Next