Fiskegryte torsk. Portugisisk fiskegryte 2019-11-26

Monicas Matverden: Rask Fiskegryte

fiskegryte torsk

Var bare så fristende med laks. I motsetning til kjøttbein som kan koke med i timesvis, må fiskebeina ut av kjelen for ikke å gi kraften en litt limaktig konsistens. Fres purre, paprika, hvitløk og karri med smøret i en gryte. Eg er tilbake i Oslo for nokre dager, men før eg reiste fikk eg laga ein av dei beste torskemiddagane eg har ete på lenge. .

Next

KREOLSK TORSKEGRYTE

fiskegryte torsk

For å sjekke om fisken er ferdig, kan du stikke en gaffel forsiktig i fiskestykket og se om det flaker seg fint. Men har du ingen egen favoritt eller litt lei den du pleier å lage, kan du prøve denne. Vekas første fiskemiddag idag kanskje? Smak til med salt og pepper, men ikke rør for mye i fiskegryten, for da går fiskebitene i stykker. Spør du om han vil ha fiskegryte så jubler han! Krydre fisken med litt salt og dytt fiskestykkene jevnt nedi tomatsausen. Vi skal derfor ha kreolsk til middag i dag, og dere kan få følge kokkeleringen på Snap! Purreløk, brokkoli, squash etc… — Er gryta litt tynn kan du blande ut 1-2 ss maisenna i litt vatn, og justere konsistensen med litt etter litt til den er passelig. Kanskje tenker du at du ikke gidder å lage kraft når du har reker til middag eller fest, men det trenger du heller ikke.

Next

KREOLSK TORSKEGRYTE

fiskegryte torsk

Ikke rør kraftig i gryten etter at fiskebitene er tilsatt - da vi de falle fra hverandre. Veninnene mine ler seg skakk over dama som planla å ha total permisjon ventet 9 uker og ikke 5 uker med jobb som sist. Skru eventuelt ned varmen, og la fiskestykkene trekke til fisken flaker seg, ca 10 minutter. Fisken er torskefiléter som vi hadde i fryseren. Næringsinnhold og info om hvor jeg kjøper ingrediensene, finner du nederst. Legg i fiskebitene og la alt trekke i 8-10 min. Smak til med sukker, pepper og bittelitt salt.

Next

Kokos

fiskegryte torsk

Del fisken i passe store biter, og ha den og brokkolien over i gryta. Del fisken i jevnstore biter og legg dem forsiktig ned i gryten. Selve fiskestykkene skal faktisk bare trekke i ca. Gi retten et dryss med friske krydderurter og server umiddelbart, sammen med ønsket tilbehør. Ellers så er det litt paprika, basilikum, fløte og crème fraîche i fiskegryta. La gryta kose seg rett under kokepunktet i 3-4 minutt, til torsken er ferdig.

Next

Monicas Matverden: Rask Fiskegryte

fiskegryte torsk

Å lage en god kraft er ingen heksekunst. Du kan blande ulike fiskeslag ut fra hva du liker og får tak i, og kan bruke både fersk og frossen fisk. Eg hadde quinoa som tilbehør og synes det var heilt perfekt kombinasjon! Rør godt så det ikke svir seg. Jeg er mamma til to små luringer, gift med min fine Christer og glad i aktiviteter som gir svetteperler i pannen. Sil fra grønnsaker og rekeskall, og du har en deilig skalldyrkraft som holder seg et par dager i kjøleskapet, eller enda lenger i fryseren.

Next

Enkel fiskegryte

fiskegryte torsk

Tilsett hermetiske tomater, vann og fiskebuljongterningene, og la tomatsausen få stå å putre i ca. Jeg er Linn Stokstad, en sprudlende ernæringsrådgiver med bachelor i Samfunnsernæring. Vi har nemlig lett for å tenke at fisk er vanskelig å lage, eller at det tar for lang tid. Litt godt brød med smør passer også godt til en dampende fiskegryte. Tilsett hermetiske tomater, tomatpurè, buljong utrørt i vann og melk ev. Jeg foretrekker fløte, da smaken blir en del bedre…og fett er ikke usunt! Restande smaker minst like god — om ikkje bedre — dagen etterpå. Mens tomatsausen koker skjærer du fisken opp i jevnstore terninger, ca.

Next

Torskegryte med tomat og oliven

fiskegryte torsk

La det få småkoke i ca 10 min. Torsk: vanlig matbutikk eller hos noen som selger fersk fisk. Hakk litt frisk basilikum og strø det i gryten like før servering. Du kan gjerne benytte frossen fisk, men pass på at den er helt tint før du tilsetter den i gryta. Visjonen min om å bli en skikkelig blogger med faste spalter og daglig blogging må også ligge litt kjenner jeg.

Next

KREOLSK TORSKEGRYTE

fiskegryte torsk

Etter kort tid har alkoholen fordampet, og du kan tilsette det kalde vannet og la kraften koke opp igjen. Himmelsk fiskegryte 4 personer Du trenger: 1 ss olivenolje 1 fennikel 4 stangselleri-stilker 3 gulrøtter 1,5 purre 1 boks hakkede tomater 400 g 0,5 l skalldyrkraft eller fiskekraft, fiskefond eller fiskebuljong 800 g fisk Salt Pepper Dill til pynt Slik gjør du: Kutt purre, gulrøtter, fennikel og stangselleri i biter. Husk at du kan bruke melk i stedet for fløte. Skjær vårløken og paprika i passelige biter, gulerøtter i skiver og finhakk kvitløk. De fleste av oss spiser mindre fisk enn vi har ambisjoner om. Tilsett red curry pasta, karrikrydder og paprikakrydder. Sistnevnte ingrediens er viktig for å få en fin og fyldig smak på fiskegryta.

Next