Forskjell på am og pm. Hvad er AM og PM 2019-12-01

AM PM

forskjell på am og pm

Det er interessant å merke seg at klokka 12 er klokka enten som midnatt eller kl. Derfor brukes betegnelsene midnight midnatt og noon middag på engelsk. Det kan bli litt forvirring rundt middag og midnatt i 12-timerssystemet. Dog benytter det amerikanske militær 24-timers angivelser for tid. De kan bare kalles som midnatt og kl. I Nord-Norge har de fri bare to-tre dager. Noen klokker, og alle de analoge, deler døgnets 24 timer inn i to 12-timers perioder.

Next

Forskjell mellom AM og PM 2020

forskjell på am og pm

Det samme gjelder 12 am, fordi det er ikke før middag. Så klokka 23:00 på en 24-timersklokke 15. Tema: Lokaltid i 09:14: 14 søndag 9. Dette er hovedforskjellen mellom de to forkortelsene. Høstferien er en uke lang skoleferie som regel i oktober, i uke 40 eller 41, avhengig av fylke.

Next

AM og PM

forskjell på am og pm

Visste du at datoen for påske henger sammen med fullmånen og vårjevndøgn? Før middag er perioden fra kl. Det fungerer dårlig å si 12 pm for det er ikke etter middag. Noen ganger finner vi midnatt representert som klokken 12 og klokken 12 representerer klokka, men det er ikke riktig å gjøre det. På norsk skal egentlig ante meridiem og post meridiem forkortes som a. Du kan imidlertid velge å bruke punktum i de fleste klokkeslettene vår ved å legge det til i dine.

Next

Hva er forskjell på AM og PM igjen?

forskjell på am og pm

Det er vanlig å bruke 24-timersklokka i Norge. Militæret bruker alltid 24-timersklokka, og derfor er den også kjent som militærtid. Tidsformat 12-timer 24-timer 12:00 midnatt 00:00 døgn start 12. Efter middag er perioden fra kl. Selv om vi ser at den korte viseren på en analog klokke viser tallet 1, sier vi likevel at klokka er 13:00.

Next

AM PM

forskjell på am og pm

Dette kunne imidlertid ha kommet til bruk fordi det er lettere å huske enn det latinske begrepet for noen som ikke er kjent med latin. Man skal dog være opmærksom på, at 12-timersuret starter klokken 12 i stedet for 0, dvs. Vinterferien er en skoleferie i februar eller mars, avhengig av hvor du bor. I tidsstandarden koordinert universaltid brukes også alltid 24-timersklokka På våre sider har vi valgt å bruke kolon i klokkeslett i stedet for punktum, altså 03:10, hovedsakelig for å unngå å skape forvirring mellom datoer og klokkeslett. Dette er imidlertid den viktigste forskjellen mellom de to forkortelsene.

Next

Hva betyr am og pm etter klokkeslett?

forskjell på am og pm

De to betegnelser anvendes hovedsageligt i lande, hvor man ikke benytter sig af 24-timers. Er klokka 12 på dagen, eller natten? Her finner du datoer for skolens påskeferie og alle helligdagene i den stille uka. . Middag betyr her klokka 12:00, midt på dagen. Ikke mange er kjent med latin uansett. Følg setningene som er gitt nedenfor.

Next

Hva betyr am og pm etter klokkeslett?

forskjell på am og pm

I denne periode vil f. Jeg forventer at du kommer til middagstid. Det kan også oppstå forvirring rundt hvilken midnatt vi egentlig snakker om, siden både slutten og begynnelsen på en dag kalles midnatt. . .

Next

AM PM

forskjell på am og pm

. . . . . .

Next

Hvad er AM og PM

forskjell på am og pm

. . . . .

Next