Grövelsjön väder. Väder Grövelsjön Fjällstation 2019-11-24

Dag 99: Grövelsjön

grövelsjön väder

Den viktigaste lärdomen är nog att med tålamod, problemlösning och hårt arbete kan man gå hur långt som helst. Jag hade en tid att passa. Fisken var tydligen ett kg större än de fiskar som togs under sammanlagt 1600 tävlingstimmar på Lofssjön. Dessutom Sveriges kanske vackraste fjällmassiv. Totalvinnaren hade fått en 250 grams abborre! Fråga gärna om det är något speciellt ni funderar på. Hemsjön hade varit trögare, men det togs en del fina rödingar där också.

Next

Yr

grövelsjön väder

Lite kortare men minst lika spektakulärt är Båthusberget 1092 en liten bit längre in i Norge med sina lodräta väggar. Jag bestämde mig för att det första jag skulle göra var att meddela omvärlden att jag kommit fram. Jag hade vandrat i augusti, september, oktober och nästan hela november. Fast här gjorde red sin enda nämnvärda insats på hela säsongen och fick drygt 3 kg mört, vilket räckte till en tredjeplats i hv-klassen. Inga abborrar i dag heller, de har väl fullt sjå att hålla sig undan när rödingarna anfaller! Bornåsjön gav dock hyfsat som vanligt, men det lönade sig bättre än vanligt att sitta och truga i hål där det nappat lite. Och om en dryg vecka är det premiär. Jag kan inte låta bli att göra en liten höjning till skyarna av din bragd på följande sätt! En tanke började gro att jag kanske skulle prova på att fjällvandra, för det hade jag aldrig gjort tidigare.

Next

Väder Väderprognoser Klimat

grövelsjön väder

Så kära läsare, om Ni kan välja, välj dagen före i stället, då hugger fisken desto bättre! Det enkla i att vistas länge i fin natur och färdas till fots mot ett mål gör så gott för både kroppen och själen. Från Fjäten rapporteras fortsatt hyfsade fångster av skaplig 4 - 7 hg öring och harr. Har man två flugor på, hugger två fiskar samtidigt, inte så lyckat när det är 40 cm+- harrar. En kraftig öring 1,76 kg, på mormyska, gul. Hon fick den på favoritpirken Gevo förstås! Vägen dit är lite mindre brant än t ex vägarna till Öresjön Idre eller Glytjärn. Det var här det började spåra ur… Ju mer jag tänkte på det desto mer lockade tanken mig. Så småningom kan det bli tvärt om, men inte än.

Next

Skidspår i Grövelsjön

grövelsjön väder

De kan vara lite större än vanliga öringflugor 3 - 7 cm , streamers eller goldheads funkar bra. Den genomsnittliga klimatsiffran för Grövelsjön är på 6,6. Nästan ingen fiskade på Idregrundet, medan det var fullt av folk på Särnagrundet. Den blå dörren som symboliserar start eller mål av Fjällfararnas Gröna Band Klockan 14:36 den 26 november 2016. Men alla fick nog fisk i dag, på det mesta som kastades ut i vattnet. Enstaka större fiskar rapporteras även från andra vatten. Nåja, dom fick väl inte så mycket tänker man, men det stämde dåligt.

Next

STF Grövelsjön Fjällstation

grövelsjön väder

Red försökte tappert, men fick till slut nöja sig med en abborre A. Grym fart på dem, högg direkt på nersläpp i dom hål som provades 3 st. Det blev två rödingar och en öring bild höger. Särnasjön, avslutningsdagen, gav en rejäl vinnarvikt på strax under 10 kg. Men sedan hände det oundvikliga, nästa fisk tog med sig den mörkblå minimyskan ner i djupet. Om du vill veta vad medeltemperaturen i Grövelsjön är eller när största delen av regnet eller snön faller, kan du hitta det nedan.

Next

10

grövelsjön väder

För tillfället verkar det tas kilosabborrar lite varstans: Öresjöarna, Svartsjön, Flötningsjön, flera. Vägen var svårkörd, men med snökättingar gick det bra. Var ensam på sjön, alla hade åkt hem tidigare. Näcksjön, fick en röding, H. Vi säger som alla andra. Guidningen är på svenska och engelska.

Next

STF Grövelsjön Fjällstation

grövelsjön väder

Flest fiskare var det på Burusjön och där var fisket mycket bra. Sjön är grund och lite svårfiskad, med glesa bestånd av grov fisk ofta kring kilon av flera arter. Värst vad alla får en massa fisk! De högg på Black Lure och Brown Muddler Daddy. Klockan är 14:25 och solen på väg ner vid horisonten bakom mig. Fiskens goda hugghumör borde väl egentligen fortsätta? En eftermiddagssväng till Ögåvallen visade att det nog fanns mycket fisk kvar i dem. En öring 1,4 kg bild höger.

Next

Snödjup i Idre Fjäll

grövelsjön väder

Alla tillfrågade hade fått en kvot 5 rödingar , mest på blink etc, som vanligt på premiärer. Jag har sett norrsken två gånger. I det hårda motstånd som var, lyckades en junior, R. Öresjön Särna, men inga fler napp. Syntes en del vak, hade också flera tapp. Flera fiskare som varit där hade haft ungefär samma lycka.

Next

Fångst och fiskerapporter

grövelsjön väder

Nu var dom försiktigare, S. Dom åt plankton och enstaka fjädermygg, men högg på större flugor, långedrag, mm, ändå. Flugorna var Green Peacock Peter: 12, och Evil Eye: 10 bilder till höger. Även abborren var bra i farten där. Skylten som berättar att jag kommit till Grövelsjön.

Next