Hvis jeg forsvinner ser du meg da. Hvis jeg forsvinner, ser du meg da? by Kristine Getz 2019-12-02

Min bok

hvis jeg forsvinner ser du meg da

Vet du om noe lesestoff eller annet du gjerne vil anbefale videre, kom gjerne med tips! Før du leser videre, syns jeg du skal klikke deg inn på. Jeg tror denne Kristine er ste-søsteren min, så jeg har sikkert litt familie-bias når det gjelder skrivingen. Derfor er dette også en bok full av optimisme og livsvilje. Nå tenker jeg at det ikke er forfatterens oppgave å forklare oss hva. Blant hennes finner vi Kjærlighet i hastighetens tid og Kjærlighetens tre porter. Vi må godta at han ser en annen side ved henne. En kronisk stressfølelse før bruddet Både usynliggjøring og kjefting kan oppleves som nedverdigende for ens posisjon i forholdet og i familien og som et angrep på den man dypest sett føler at man er.

Next

Ser du meg? Anerkjenner du meg?

hvis jeg forsvinner ser du meg da

Men nå; til omtalen: Som baksideteksten viser, er dette Kristines egen historie. Jeg har lånt boka på biblioteket. Det er begynnelsen p å et levesett med mangel på mat og overdreven trening som bikker over til å bli sv æ rt helsefarlig, og hun må avbryte studiene. Tiden flyr, mine gode intensjoner og velformulerte innvendinger og nikk er som sunket i jorden. Dette beskriver Kristine med enorm fortellerstemme. Den handlet ikke om å spise et lite kakestykke i et bursdagsselskap, få dårlig samvittighet, snike meg ut på badet, lokke det opp igjen, smøre på lipgloss, smile fornøyd. Til slutt går det over fire år før hun i det hele tatt kan huske å ha smakt på kake, og selv da var det bare noen få biter.

Next

Hvis jeg forteller, forstår du det da?

hvis jeg forsvinner ser du meg da

I forhold der partene lar den andres følelser eller små henvendelser gå upåaktet hen, vil kontakten gradvis bli dårligere og forholdet svekkes. . For dette handler til syvende og sist om kontroll, og er en av de tingene Myhre får veldig godt frem i boken. Identitet blir til i relasjon I mange forhold fases slik gjensidig utveksling ut etter hvert som tiden går. Eller er det jeg som har holdt igjen og ikke har ønsket å gå helt inn i romanen på grunn av noen av temaene? Bare i Norge er det 120 000 personer som lider av spiseforstyrrelser og det er nok bare det antallet som er registrert! » Kursdeltakerne lo, men han forklarte alvorlig hva han mente: «Jeg legger fra meg det jeg holder på med og gir henne min fulle oppmerksomhet. Neste gang hun plages med noe eller tenker på noe hun gjerne skulle snakket med mannen om, holder hun igjen.

Next

Min bok

hvis jeg forsvinner ser du meg da

Jeg opplevde mye av språket i begynnelsen som kunstig, slik mange andre har påpekt, og spesielt gjaldt dette dialogene. Jeg har hørt den skal være god. Hva trodde de jeg drev med? Description from Goodreads Sometimes the past reaches out to the present. Kristine greide heldigvis å kjempe seg tilbake til livet. Mannen har hørt konens invitasjon, responsen hans er et tilsvar på hennes tilknytningssignal, men også et tegn på identitetsbekreftelse: Jeg ser deg. Derfor er dette også en full av optimisme og livsvilje og ikke minst om kjærlighet.

Next

Mikromarc websearch : Hvis jeg forsvinner, ser du meg da?

hvis jeg forsvinner ser du meg da

As it is a diversity reading challenge, it would be mean to exclude some types of reading materials, right? Håp, tro, motivasjon og en ny styrke. Kristine klarer å beskrive en spiseforstyrrelse slik at vi faktisk forstår hva denne ubegripelige sykdommen går ut på, og hva den gjør med en. Latteren, varmen, alt som gjorde at jeg var meg. Det handler om at man ikke tør å sette ord på sine innerste følelser av frykt for at andre ikke skal anerkjenne dem eller avvise dem. Jeg er en ivrig bokelsker og bokblogger, og bøkene er en viktig del av hverdagen min.

Next

Hvis jeg forsvinner, ser du meg da?

hvis jeg forsvinner ser du meg da

Men så, etter en stund med lesing, skjedde det noe. Beskrivelse fra forlaget Fascinerende personer, eksotiske miljøer og hendelser som vil holde deg limt til sidene: la Djeveldansen lede deg inn i Kristianias farligste miljø. . . Vi trenger ikke å få sonde for å være syke nok til å få hjelp. Vi får innblikk i hennes maktesløshet og følelsen av å ha blitt forlatt, at hun føler seg verdiløs og desperat. Sommeren 2011 sto 27 år gamle Kristine Getz fram i et debattinnlegg i Aftenposten og fortalte om 10 år med spiseforstyrrelser, selvhat og skam.

Next

Ser du meg? Anerkjenner du meg?

hvis jeg forsvinner ser du meg da

Og det er en fantastisk kjærlighetshistorie! Disse er det stort sett «Den vise», psykologen hennes, som får høre. Når både det emosjonelle ankerfestet og den som bekrefter vår tilstedeværelse i verden forsvinner, blir vi sårbare. Jeg liker dette sitatet: Books are not made for furniture, but there is nothing else that so beautifully furnishes a house Henry Ward Beecher. . Boka er ærlig skrevet og det er spennende å følge utviklinga til Kristine.

Next

Omtale; Hvis jeg forsvinner, seg du meg da? av Kristine Getz

hvis jeg forsvinner ser du meg da

Hun skriver gripende og nådeløst ærlig, og vi tror på henne når hun midt i håpløsheten forteller at hun vil bli frisk. Denne dialogen behøver ikke vitne om at forholdet er under oppløsning, men det er et dårlig tegn dersom dette er standardresponsen fra mannen når konen ber om omsorg. Hos mange utløser dette raseri og noen ganger en superrasjonell, argumenterende holdning, sier psykolog Les Greenberg. . Les hele anmeldelsen på: Boken har i mine øye to hovedbudskap; Ett til oss «friske» som ser på anoreksi som en slags motediagnose, som bare går ut på å få den perfekte kroppen. Syns det ble litt for mye sykdom og syke tanker før det. Både handling og språk er ærlig og engasjerende, og jeg kan ikke skjønne at noen kan lese denne boka uten å berøres av den.

Next

Hvis jeg forsvinner, ser du meg da?

hvis jeg forsvinner ser du meg da

I flere år var hun fast samlivsspaltist i A-magasinet, der hun skrev om sjalusi, utroskap, lidenskap og kjærlighetssorg. Særlig var hun opptatt av hvordan Amys bulimi hadde gjort henne så tynn. Foreldre og opprinnelsesfamilie former vår tidlige opplevelse av hvem vi er. . Vi trenger ikke være døden nær. Vi har tilbud innen følgende programområder: Studiespesialisering, teknikk og industriell produksjon, helse- og sosialfag, naturbruk, bygg- og anleggsteknikk og elektrofag.

Next