Hvor mange timer etter alkohol kan man kjøre. Verktøy: Promillekalkulator 2019-11-27

Kjøre etter 0.33l øl.

hvor mange timer etter alkohol kan man kjøre

Det er et Excel-regneark du kan laste ned, der du kan fylle inn all nødvendig informasjon, slik at den kan gi et anslag på hvor lang tid promillen bruker på å forlate kroppen. . Likevel vil kalkulatoren kunne gi deg en indikasjon på om du fortsatt har promille, eller ikke. Promille fra 0,41 til og med 0,50 gir et bøtenivå på hhv. Kalkulatoren er skrevet i Javascript. Men resten virker svært logisk. Promille beskriver alkoholkonsentrasjonen du har i blodet, nærmere bestemt gram alkohol per kilo eventuelt liter blod.

Next

Alkohol: Så lang tid tar det før du er edru

hvor mange timer etter alkohol kan man kjøre

Og forbrenningen av alkohol vil også være lik med unntak av variasjoner i vekten sett over tid som kan utgjøre mindre forskjeller på promillen. . Edited June 30, 2014 by FrihetensRegn Min personlige regel: Vent 6 timer etter å ha drukket 1 pils. Hvis man har vært sånn passe utpå så kan man jo ha over 2 i promille, og hvis man i tilegg da har lavere forbrenning en snittet så kan det jo ta over 15 timer før man er teknisk klar til å kjøre. Da tar denne prosessen mye lengre tid, sier Fransrud. Så det jeg skrev er nok ganske riktig.

Next

Promillekjøring: Hvor lenge må jeg vente med å kjøre?

hvor mange timer etter alkohol kan man kjøre

Dette innebar at ein voksen man i teorien kunne drikke en alkoholenhet 4cl sprit eller 0,3l øl og fortsatt ligge akkurat under denne grensa. Fortere promille på tom mage Opptaket av alkohol varierer fra person til person, og hvorvidt du drikker på tom mage eller inntar juleøl og akevitt sammen med en fet julemiddag har også betydning. Mvh 001 Drikkes alkohol på full mage, i forbindelse med et måltid, vil absorpsjonen gå langsommere og kunne strekke seg over flere timer. Alkoholkonsentrasjonen bygger videre på hvilket kroppsvæskevolum alkoholen kan spres i. Det betyr at dersom du fikk en promille på 1,5 en kveld, så vil det ta cirka 10 til 12 timer før alkoholen er ute av kroppen, sier allmennlege Alf Kristoffer Ødegaard. Foto: Panther Media Endelig er det helg, og kanskje du snart er i ferd med å begi deg ut i vårsolen for å nyte en iskald pils med gode kolleger eller venner? Hvert år pågripes mellom 5.

Next

Verktøy: Promillekalkulator

hvor mange timer etter alkohol kan man kjøre

Som regel svært sjelden jeg har lyst til å kjøre bil dersom jeg ikke husker avslutningen på kvelden. Drikker du for eksempel tre halvlitere på styrten, vil du få cirka 1,5 i promille, og dette vil du altså bruke omtrent 10 timer på å forbrenne. Du kan også gå til anskaffelse av en promillemåler, men også disse , noe Dinside kunne slå fast da vi testet slike for et par år tilbake. Mvh 001 Dette er virkelig enkelt: Den som har vært skikkelig utpå, parkerer bilen totalt neste dag, trenger knapt nok å kjøre ut neste kveld kl. Det finnes flere såkalte promillekalkulatorer hvor du selv kan fylle inn dette, og renge ut selv.

Next

Kjøre etter 0.33l øl.

hvor mange timer etter alkohol kan man kjøre

Det beste må være å kjøpe en alkomåler av god kvalitet. Det er ingenting som påvirker forbrenning av alkohol. Så formler for forbrenning er bare retningsgivende. Men etter en øl eller to til middagen så syns jeg det er helt greit å kjøre noen timer senere. Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox - Nei, det kan man ikke stole på.

Next

Verktøy: Promillekalkulator

hvor mange timer etter alkohol kan man kjøre

Og selv om formen kan bli svært forskjellig fra gang til gang man drikker så vil samme person få samme promille med samme alkoholinntak. Så snart den begynner å bli absorbert og finnes i blodet, blir den transportert rundt til alle organer i kroppen og kan begynne å utøve sine virkninger der. Så spiller kroppsvekten og generell forbrenning inn, og i tillegg hvor stor mengde det er av mannlige hormoner i kroppen. . Såfremt jeg husker jeg gikk til sengs.

Next

Promillekjøring: Hvor lenge må jeg vente med å kjøre?

hvor mange timer etter alkohol kan man kjøre

Spiste for 4 timer siden, sovet etter det. Du kan beregne sånn ca hvor lenge du må vente på forskjellige måter, men her er en kalkulator som du kan forsøke å legge inn noen tall på : www. Men resten virker svært logisk. For mer informasjon om hvordan beregne alkoholpromille, og hvorfor menn tåler mer alkohol enn kvinner, anbefaler vi. . Husker jeg det ikke, praktiserer jeg 24 timers regelen.

Next

Promillekjøring: Hvor lenge må jeg vente med å kjøre?

hvor mange timer etter alkohol kan man kjøre

Prøv vår promillekalkulator I vår promillekalkulator fyller du inn hvor mye du har drukket av forskjellige typer drikke, og hvilket klokkeslett du startet og sluttet å drikke. Nei, det beste er å ikke drikke i det hele tatt, om en nå må kjøre bil, enten samme natt eller dagen etterpå, på den måten unngår du alle problemer, legg igjen nøklene og ta drosje hjem er mitt råd. Er det 100% sikkert og kjøre etter ett alkohol inntak av en Tuborg Grønn? Mvh 001 001olebrum skrev: Someone; Her tror jeg du tar feil med hensyn til matinntak. Men men, det er en annen diskusjon. Drikker gjerne vin med ca 10% alkoholinnhold. Og forbrenningen av alkohol vil også være lik med unntak av variasjoner i vekten sett over tid som kan utgjøre mindre forskjeller på promillen.

Next