Hvordan bygge platting. Bygge platting? Dette må du tenke på! 2019-11-28

Slik bygger du terrasse

hvordan bygge platting

Kilene benyttes til å feste trappetrinnene. Er det hard eller tykk skifer, kan du lage risset med vinkelsliper påmontert diamantblad. Vi har gjennom tiden bygget mange typer plattinger i forskjellige konstruksjoner, prisklasser og materialer. Det skal tilpasses et par korte trelekter. Sett ned de to ytterste først.

Next

Ny terrasse eller platting?

hvordan bygge platting

Jo Inge drev tidligere eget byggefirma og har 15 års erfaring som snekker. Senteravstand mellom dem bør ikke være mer enn 60 cm. Når du har lagt laget med singel, skal du rette av, og det er nå du skal legge inn fall. Da kan du rette dem opp i forhold til hverandre. Ingen skjeve pilarer, råtne bord eller terrassebord som må skures. Bygging av terrasse på bakken kan oppføres uten søknad.

Next

Ny terrasse eller platting?

hvordan bygge platting

Det gir god understøtting til rammen når den korte delen av stolpen skrus fast. Når du har fått et jevnt underlag, legges den første rekken paller i den ene siden. Lager du ytterkantene noe høyere enn midten, er det lettere å få hellene til å ligge støtt. Her er altså ingen bærende konstruksjoner eller komplisert fundamentering å ta hensyn til. Tilfarerne som festes oppå bærebjelkene, bør ikke ha et lengre spenn enn 120 mm.

Next

Terrassekalkulator

hvordan bygge platting

Monter den korte rammedelen D , når begge hjørnestolper A er laget ferdige. Impregnert treverk varer år etter år For å vare i mange år er det viktig at det brukes impregnert treverk i både konstruksjonen og plattingbordene. Det betyr at du kan tillate at de varierer noe i bredden. En hageslange — gjerne med trykk på strålen — er mer skånsom. Ta gjerne kontakt med våre dyktige medarbeidere hos Byggmakker i Bodø, så hjelper vi deg mer enn gjerne i gang. Det er det ingen grunn til. Sett opp de to midterste stolpene mellom hjørnestolpene.

Next

Ny terrasse eller platting?

hvordan bygge platting

Da kan du sjekke om de står riktig ved å ta et diagonalmål, og eventuelt rette dem opp. Kontroller at terrassegulvet blir vinkelrett ved å måle diagonalt som vist på tegning. Melding om terrasse skal i alle tilfelle sendes inn av tiltakshaver, som er selv ansvarlig for at tiltaket er i samsvar med plan- og bygningslovens forskrifter. Det å bygge platting selv, trenger ikke å være så vanskelig. Man starter med et bjelkelag. Hvor mye utskjæring du har lyst til å lage, velger du selvfølgelig selv.

Next

Tips ved bygging av terrasse

hvordan bygge platting

Da vil muren bevege seg med frosten og falle tilbake på plass hvis den hever seg om vinteren, forklarer pensjonert anleggsgartner Svein Dalen. Sjansen er stor for at du ender opp med terrassebord med store kvister, noe som gjør at du fort må gjøre alt på nytt om få år. Den ytterste delen skal først monteres etter at rammen øverst er lagt opp. Om du vil ha råd og veiledning til å velge håndtverker, materialer eller byggehjelp, kan du. Da kan du rette inn de øvrige etter dem. Hvis ordinær trykkimpregnert treverk benyttes, tåler ikke dette jordkontakt og trappen må settes på en betonghelle el. I denne artikkelen gir vi deg den totale oversikten over de forskjellige sortene av tre du kan velge mellom som terrassebord: Plattingens konstruksjon Plattingens oppbygging og konstruksjon er absolutt ikke likegyldig.

Next

Slik bygger du platting

hvordan bygge platting

Plattinger som bygges inntil hus- eller hytteveggen skal helle litt utover slik at regn og snøsmelting føres bort fra bygningen. Legging av utegulv på en kupert fjelltomt. . Så legger du skiferen slik at den ene siden hviler på en bordbit. Ingen ordinære terrasser, balkonger eller verandaer er fritatt. Hvis du vil at stedet skal være skyggefullt, er det enkelt å plante klatreplanter.

Next

Legge platting i hagen selv

hvordan bygge platting

Loddet vil da peke mot senter av der du skal plassere søylen. «På bakken» tilsier at terrassen ikke er understøttet, men den kan likevel bygges opp på en slik måte at treverket ikke ligger direkte på bakken. Dersom det brukes store mengder vann ved rengjøring må treverket få tørke før videre behandling. Etter noen år vil gresset vokse ut over hellene. Avstanden mellom bjelkene må tilpasses dimensjonen på gulvbordet: Veiledende maksimale spennvidde m for terrassebjelker med kvalitet C24. Den beskytter, samtidig som den skaper en siste finish. Bruk murerskje og en bred sparkel.

Next

HUS OG HJEM , HAGE

hvordan bygge platting

Så fyller du på med grus på toppen, stamper det sammen, og underlaget er klart. Grav hull til fundamentene, og tøm og stamp grus i bunnen. Hvert terrassebord skal ligge over to bjelkelag, minste lengde blir dermed 120 cm. Vatre og fest bærebjelke oppleggspunkt på vegg eller mur. Husk å sette hylsene slik at de har samme høyde og at stolpefestet står i riktig retning.

Next

Bygge platting

hvordan bygge platting

Tiltakshaver er selv er ansvarlig for at tiltaket er i samsvaret med plan- og bygningslovens forskrifter. Bærebjelke festet i vegg og bjelker vil da ligge i plan. De vanligste spørsmålene Husk at vi alltid står klare til å hjelpe deg med alt du måtte trenge, fra verktøy til skruer og materiale. Derfor er det viktig å anskaffe en drill som har en viss kapasitet. Sjekk at fundamentene ytterst står riktig.

Next