Jenter på hjul. Nøgne Ø: TV2 Innslag på 2019-12-02

Jenter på hjul

jenter på hjul

Og ekstra klær dersom man har behov for det. For hennes del startet det med at hun fikk prøve sykkelen til samboeren, og hun ble raskt hekta. Skal du ha en fulldemper og kjøper den ny, kan det fort bli dyrt. De er begge glad i frikjøring på ski om vinteren, og mener at det er klare paralleller mellom det og stisykling. Hjelm og knebeskyttere er også nødvendig, og eventuelt albuebeskyttere. Anette og Stine klikker på seg hjelmene, tar på hanskene og gjør seg klare for å sykle videre. De diskuterer hvor mye bedre dagen blir etter at man har fått tatt seg en sykkeltur.

Next

Nøgne Ø: TV2 Innslag på

jenter på hjul

Han har ikke fylt tre måneder ennå, men nå skal jentene på tur! Det flyter bortover stien, og gjørmen spruter oppover leggene. Hun og venninnen, Anette Borge, setter seg på syklene og begynner å tråkke rolig på stien som fører dem inn i Markas nettverk av stier. De rekker en fin runde før Stine må hjem for å amme. Det krever mindre utstyr, og man kan bare sykle hjemmefra uten å tenke på vær og føre, følger Stine opp. Begrens farten slik at du ikke er til fare eller ulempe for andre, særlig langs veier og stier som innbyr til høy hastighet, eller i uoversiktlige partier.

Next

Jenter på hjul

jenter på hjul

. Man blir så glad av dette! De kommer frem til en nedoverbakke, og Anette stopper opp. Anette lukker øynene og nyter solstrålene i ansiktet. Både Anette og Stine har fulldempere, men det er også mulig å sykle sti på hard tail. Man behøver ikke å kaste seg utfor de bratteste nedkjøringene med en gang.

Next

Jenter på hjul

jenter på hjul

Derfor er det en bonus at man får seg en skikkelig bra treningsøkt samtidig som man har det så gøy og sosialt, sier Stine. Hun står smilende på parkeringsplassen på Grinda på Korsvoll. Det gir en annen opplevelse, sier Stine. De er to av mange jenter som har fått øynene opp for stisykling. Er du aldri redd for å skade deg? Det arrangeres egne jentecamper, kurs, turer og sykkelfestivaler. Selv har hun deltatt på Ivrigs jentecamp på Hafjell og kan varmt anbefale det. Vær omtenksom og hyggelig i møte med turgåere.

Next

Jenter på hjul

jenter på hjul

Hun løfter den ene hånden fra sykkelstyret for å vinke til samboeren Åsmund og sønnen Mikkel. De forklarer at det finnes mange bra brukte sykler der ute som man burde sjekke ut. Det er mye viktigere å investere i en god sykkel, så kan du heller fylle på med en sykkelshorts eller genser etter hvert. Dersom to syklister møtes i en bakke, har den som sykler oppover forkjørsrett. Det er perfekt for å ta en pause og fylle på med litt energi. Men man føler mestring veldig fort, og da vil man kanskje ta det et steg videre, sier hun. Stine ser ikke på dette som en ekstremsport og mener at alle som har lyst, kan starte med det.

Next

Jenter på hjul

jenter på hjul

Jeg har vel egentlig aldri syntes det har vært morsomt å gå eller sykle oppover. Brems ned til gangfart i god tid før du passerer andre på en smal sti. Stiene er ganske tørre i dag, og jentene manøvrerer syklene lekende lett over steiner og røtter. Vi har mye glede i å sykle sammen, og vi kan hele tiden pushe hverandre. Jeg har slått meg litt, men det hører med, føler jeg. Anette kommer i samme fine flyten etter henne. Ikke lås bakhjulet i bratte nedoverbakker.

Next

Jenter på hjul

jenter på hjul

Stine reiser seg fra setet, lener seg litt bakover og setter utfor bakken. Bruk treningsklær du har og føler deg komfortabel i. Ikke lag nye spor, dersom du ikke har ferdigheter til å forsere en hindring, gå av sykkelen. Dersom man ikke kjenner noen som driver med stisykling, er det flere fora hvor man kan få seg sykkelvenner. Bær sykkelen gjennom myrområder slik at det ikke dannes dype spor. Noen solstråler har funnet veien gjennom trærne og sykkelhjelmen, og skaper et stripete mønster i ansiktet. Begge to er enige om at det er viktig å ha en god sykkel.

Next

Jenter På Hjul (TV Series 2009

jenter på hjul

Unngå å sykle på spesielt sårbare stier like etter perioder med mye nedbør. Det er helt klart mest moro nedover. Nå som de har blitt mødre er det ekstra viktig å komme seg ut. Stisykling er veldig bra trening, men det er ikke det Stine og Anette har i tankene når de er ute i skogen. De tar frem matpakker med brødskiver fra sekkene. De første oppoverbakkene på dagens tur dukker opp foran dem.

Next