Kalkun steketid. Våre 5 tips til en saftig hel kalkun 2019-11-29

Hvordan lykkes med kalkun

Kalkun steketid

Hell så smøret med alt dette over kalkunen. Temperaturen vil krype opp til 68 grader mens kjøttet hviler, og du får du et supersaftig resultat, lover Westerby. Har du oppskrift på den stuffinga? Del gjerne lårene i to ved kneleddet. Skjær et lite snitt i skinnet på begge kalkunbrystene og klem halvparten av smørblandingen under skinnet. Ha i fløte og la det koke seg tykt. Saus: Brun innmaten i 5-6 minutter i en kjele. Du kan også velge å bruke en stor stekepose, da trenger du ikke helle vann i langpannen.

Next

Våre 5 tips til en saftig hel kalkun

Kalkun steketid

Det ble merkelig med det brødet Men fikk en idè med den stuffinga med sopp og bacon, bytte ut brød med farse, tenker det kan bli kjempegodt Farse istedenfor brødsmuler høres ut som en god ide. Bruk gjerne steketermometer, kalkunen skal ha en kjernetemperatur på 65 grader på tykkeste del av låret når du tar den ut, temperaturen vil så øke noen flere grader mens kalkunen hviler. Smøret blir da luftig og mykt, og lett å jobbe med. Ikke stek helt ferdig er lurt å bruke hvis du har det. Smelt smør i en kjele, tilsett hvetemel og rør godt sammen.

Next

Slik steker du kalkun perfekt

Kalkun steketid

Vi øser sjy over brystene og steker forsiktig til de er lyse og gylne. Du oppnår aller best resultat ved å bruke ferskt kjøtt, om du bruker en frossen variant er det utrolig viktig å la denne tine fullstendig før tilberedning. Kjernetemperatur ferdig tilberedt 72 °C Beregning per person Beregn ca. Kalkun er noe langt mer enn tørt, smakløst kjøtt, for hvis du bruker god tid og tilbereder kalkunen riktig får du en saftig og fristende fugl til den store festen enten det er jul, nyttår eller den amerikanske Thanksgiving du feirer. Det sto ingenting om det, men jeg kommer til å doble den.

Next

Stegetid på kalkun pr. kilo i ovn (med kernetemperatur)

Kalkun steketid

Forvarm ovnen til 160 grader. Skjær opp kalkunen og server med poteter, løk og saus. Kjernetemperaturen øker med ca fem grader mens fuglen hviler, så ta den ut litt før temperaturen er slik du ønsker den Sendt inn av. En kalkun er ofte diger, og det er mye saft på stort volum som skal få satt seg før kjøttet er klart til å skjæres i. En tommelfingerregel er 30 minutter per kilo kalkunen veier, når du steker den på 160 grader.

Next

Slik steker du kalkun perfekt

Kalkun steketid

Oppskjæring Skjær ut brystfiletene langs hele brystbenet. Dersom potetene ikke er ferdig når fuglen er ferdig, sett opp varmen til 200 og la de bake videre i ovnen. Hell på vann slik at kjelen er nesten full. Da slipper du å være redd for å søle fett på festklærne dine, og kalkunen får den hviletiden den har godt av før oppskjæring. På denne måten holder kalkunen på kjøttsaften. Skjær lårene fra skroget og skjær skiver av disse fra beinet. Hell på vann så det akkurat dekker og kok opp.

Next

Våre 5 tips til en saftig hel kalkun

Kalkun steketid

Kjøttet er ferdig når det termometeret viser 70 grader. I mellomtiden gnir vi brystene inn med temperert smør, salt og hvit pepper, stiller dem i en ildfast form med et glass vann i bunnen og steker i ovn på 160 grader. Ta ut stuffingen fra kalkunen med en skje, og ha denne i en serveringsskål. Dette er vel ikke mulig når den ligger i stekepose. Skjær lårkjøttet i skiver til annen gangs servering. Hemmeligheten bak en saftig kalkun, er steketid og hviletid. Vi renser lever og krås leveren skal ikke i kraften, men stekes, hakkes og blandes i farsen.

Next

Slik ser du om kalkunen er ferdig stekt

Kalkun steketid

Kommer det rosa kjøttsaft, trenger kalkunen litt lenger steketid. Vi øser sjy over brystene og steker forsiktig til de er lyse og gylne. Det kan være nødvendig å justere opp til 180 grader for å oppny gyllen farge. Spe så på med varm kraft mens du rører som besatt, for å unngå klumper, fortsett slik til all kraften er brukt. Hvis kjøttsaften som siver ut er klar, er kalkunen ferdig stekt.

Next

Stegetid på kalkun pr. kilo i ovn (med kernetemperatur)

Kalkun steketid

I mellomtiden gnir vi brystene inn med temperert smør, salt og hvit pepper, stiller dem i en ildfast form med et glass vann i bunnen og steker i ovn på 160 grader. Når de forventningsfulle gjestene sitter rundt bordet, vil vi naturlig nok at resultatet skal bli vellykket. Legg på smør hvor som helst på fuglen, det kommer til å smelte den til potetene. Den tåler godt å bare være lun, mens alt det andre tilbehøret som saus og poteter serveres rykende varmt. Vi skjærer ut de hele kalkunbrystene med en skarp og lang kniv og lar dem ligge i litt av sjyen og smøret fra pannen, før vi deler dem ytterligere i passende stykker. Jeg tenkte jeg skulle ha stuffingen ved siden av og ikke inni kalkunen og heller putte epler, gulerøtter og div inni kalkunen, for at den ikke skal bli for tørr.

Next