Kjøleskapsgrøt. Sunn kjøleskapsgrøt med chiafrø og kanel 2019-11-21

Sommerfrokost

kjøleskapsgrøt

I love oatmeal in all variations; cooked or baked, with steel cut or rolled oats, with peanut butter or fresh fruit. Etter lang til i dvale, er det nå på tide å vekke den opp igjen! Tips: - Bokhvete, quinoa og hirse fås kjøpt på helsekost og i enkelte større dagligvarebutikker. Kok under lokk i 8-10 min, til grøten har fått passe konsistens. Og det er derfra jeg har det. Og vil gjerne spise noe som både tilfredsstiller både øyne, mage, smakssansene og kroppen forøvrig. Ellers er det alltid hyggelig å få innspill, tilbakemeldinger og spørsmål i kommentarfeltet.

Next

Sommerfrokost

kjøleskapsgrøt

Den er fedig etter fire timer i kjøleskpet, så grøten kan også nytes som et mellommåltid eller til kveldsmat. Som dere forstår; variasjonsmulighetene ved denne frokosten er uendelige! If you find it too strange to eat cold oatmeal, you can simply warm it up for a few minutes in a casserole on the stove. Siden kjøleskapsgrøt trenger litt tid for å få satt seg er dette den ultimate frokosten for travle morgener. Har du noen tips til hvilken rekkefølge dette skal skje i? Prøv med et proteinpulver med nøytral smak. Som topping kan man variere med friske bær og frukt, syltetøy eller hakkede nøtter med honning. Om du ønsker reduserer du mengden til 1ss, og blander med 1dl havregryn.

Next

Så enkelt lager du kjøleskapsgrøt

kjøleskapsgrøt

Så kan du tilsette smak. . Og med det gode turmuligheter. Kjøleskapsgrøt lager seg sjølv over natta i kjøleskapt, du rører kun sammen ingrediensene og setter blandinga kaldt i minst 6 timer. En kopp med kaffe funker liksom ikke som fullverdig frokost for denne dama! For å gi den en fastere konsistens har vi tilsatt litt chiafrø, som sveller i væske og virker som et tykningsmiddel. Rør om, og la det stå kaldt et par minutter til frøene begynner å svelle. Ha i ka… Noen stor brødspiser er jeg ikke, men noen brød går lettere ned enn andre.

Next

Kjøleskapsgrøt med havre og chiafrø

kjøleskapsgrøt

Quinoa betegnes for eksempel som supermat på grunn av sitt høye proteininnhold, men både quinoa og havre er kornsorter med svært høyt proteininnhold. Den raske og enkle oppskrifta finner du. Jeg topper det hele med en god skje cottage cheese, en håndfull blåbær og en dæsj med litt smoothie! Det fine er at mye av det vi kan gjøre for å redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer, er det samme som bidrar mot kreft. En lignende historie finner vi fra et , hvor brødskiva til kvelds ble byttet ut med havresuppe med blåbær. Hvor mange kommer an på hvor store du vil ha dem.

Next

kjøleskapsgrøt

kjøleskapsgrøt

Bland også gjerne inn et par ss yoghurt naturell, for en litt tykkere konsistens. Kjempegode med sin litt krydrete smak fra ingefæren, crunch fra nøttene og alt det søte fra dadler. Frokosten som holder deg mett lenge. They allow us to count visits and traffic sources on our site, and measure and improve performance. Halvparten av melka kan erstattes med youghurt. Jeg har tatt en liten utregning på næringsinnholdet i denne grøten, så kan du jo vurdere selv om dette er ok frokost for en diabetiker. For de av dere som ikke kjenner til chiafrø, så kan jeg informere om at det er et lite superfrø med skyhøyt omega-3 og proteininnhold, med en ekstrem absorberingsevne.

Next

idafrosk: the food art blog: Havregrøt over natten / Overnight Oats

kjøleskapsgrøt

It only requires a few minutes of prep the night before and you have a lovely treat waiting for you in the fridge in the morning. Her kan man jo tilsette masse godt, nøtter er også godt i. Jeg har brukt mandelmelk, og har dermed en grøt uten gluten eller laktose. If you do not allow these cookies, you will see less targeted ads. Tekster og bilder er mine med mindre annet er oppgitt. Green kitchen travels, Studentkokeboka, Berit Nordstrands 12 uker og Fedon Lindberg.

Next

idafrosk: the food art blog: Havregrøt over natten / Overnight Oats

kjøleskapsgrøt

Flere oppskrifter som er litt sunnere? Ikke tid til å vente hele natten? Eller noe annet godt, for eksempel blåbær og kokosrasp. En varm frokost på en litt guffen høstmorgen er ikke å forakte! En skvis med lime eller sitron gir syre. Hell over kokende vann så det dekker godt, rør rundt og la det stå et minutts tid. Elt sammen deigen til den er god og smidig å ha med å gjøre. Og her kommer kjøleskapsgrøt inn! Uansett, flott med ny inspirasjon og jeg liker bloggen din. Jeg varmet den et minutts tid i mikroen og fikk varm havregrøt.

Next

Kjøleskapsgrøt med chiafrø

kjøleskapsgrøt

Nesten som en liten krydderkake, helt uten sukker eller lumske konserveringsmidler. They can be set up on our site by our advertising partners, in order to build a profile of your interests and to show you relevant advertisements on other sites. Melk og korn gir en sunn start på dagen Felles for alle variantene er at de er rike på. Vask d… Litt om alt og ingenting, det jeg tenker på i dag, kanskje også i går, muligens ikke i morgen uten en rød tråd eller sammenheng forøvrig. Jeg har vært igjennom mye på matfronten. Sunn og enkel frukost på 1-2-3! På morgenen: Ta ut av kjøleskapet og ha over litt flytende honning og en skje økologisk peanøttsmør uten sukker.

Next