Margit dale. Margit Dale 2019-11-29

Mitt ferieland — Margit Dale

margit dale

Deretter flutte ho til Oslo, der gjekk ho tre år på Ullevål sjukepleieutdanning og fullførte Bachelor i sjukepleie 1999. Det handler om dei enkle rettane og dei gode råvarene. Dei siste 10-12 åra har eg reist til Italia kvar sumar — og det vart sjølvsagt ein tur i år også. Restauranten ligg på stranda berre 100 meter frå hotellet og serverte verkeleg god sjømat. Etter nokre herlege timar på stranda vart det tid for lunsj. Margit Dale er engasjert i lokalpolitikken.

Next

Mitt ferieland — Margit Dale

margit dale

Eg fekk lære båe desse rettane og oppskriftene legg eg ut etterkvart. Eg har gjennom åra besøkt mange av regionane i landet, og det er store matkulturelle forskjellar mellom nord og sør, og mellom kyst og innland. Margit gjekk på der ho fullførte eksamen artium i 1994. Eg hugsar at det alltid var svært viktig att me åt opp maten det er forståelig med tanke på kor mykje arbeid som låg bak. Ikkje ein frukost eg brukar å ete heime - men når ein er i Italia så er det heilt perfekt! Frukosten var på italiensk vis prega av søte freistingar som cornetto italiensk croissant , muffins, eit stort utval kaker, og dessutan fantastisk god kaffi. Svært oppteken av kulturarv og tradisjon.

Next

Margit Dale Map

margit dale

Eg ynskjer å ta dykk med for å oppleve, og kanskje lære noko om alt det som skjer før maten lagast i eit kjøkken. Eg set steika i omnen 100 grader og let den stå i ca. Då vert kjøtet mørt og godt. I frysen har eg bær og kjøt, og i kjellaren har eg jordeple og rotgrønsaker. Etter ein drink og nokre smårettar passar dett fint å ta ein tur for å kikke i butikkane. Eit lite familiedrevet hotell, med reine og koselege rom til ein grei pris. Dei har ein spesiell type respekt og kjærleik for maten, råvarene og tradisjonane, som gjennomsyrar heile samfunnet.

Next

Tid for å nyte — Margit Dale

margit dale

I løpet av dei dagane eg var i Bordighera åt eg lunsj på 4 ulike stader. I 1996 studerte ho Heimkunnskap ved lærarhøgskulen årseining. Italienarane er flinke til å halde på mattradisjonane og dei lar tilgangen på sesongens råvarer styre det som til ein kvar tid står på menyen. Eg fekk god mat kvar kveld i Bordighera, men det var ein stad som eg fekk ein spesiell godheit for. Det er tungt og krevjande med slakting, bæring av kjøt og partering.

Next

Margit Dale Map

margit dale

Strandlivet i Bordighera er prega av at det ikkje er så mykje utanladsturisme. I 1995 flutte ho til Kristiansand og tok ex. Drikka vert alltid servert saman med gode smårettar, så det er heilt ok å vente med middag til 20-21 tida. Det så ut som eit gatekjøkken kor-som-helst i verda. Reinsdyret eg skaut sist haust var av ypperste klasse.

Next

SYSTOG DALE

margit dale

Me hadde stor tilgong på reinsdyr og det vart naturleg att me åt mykje av det. I Bordighera budde eg på hotellet , bare nokre få meter frå stranda. Mor mi satt alltid steika i omnen på låg temperatur før ho la seg om kvelden. Eg trur det har noko med likskapen å gjere. Noko av det eg likar best med maten i Italia er at sjølv om ein et seg mett, så føler ein seg aldri slapp og dårleg. No som eg jakter sjølv gjer det at eg set ekstra pris på reinskjøtet. Ellers er Margit svært oppteken av kulturarv og tradisjon.

Next

Mitt ferieland — Margit Dale

margit dale

I dag er det stort fokus på matsvinn og eg tenkjer at alle burde få ein forståelse av kor maten eigentleg kjem ifrå og kor mykje strev som ligg bak. Margit Dale Født: 44 år Margit Dale fødd er frå i. Margit tok også delar av sjukepleieutdanninga ved «University of Newcastle, Australia» Etter endt utdanning byrja ho å jobbe ved Ullevål sjukehus, fyrst på avdeling for immunologi og transfusjonsmedisin. Ambisjonen med boka er å formidle til lesarane ei oppleving av Setesdal, av kulturen, naturen, menneska og maten. Så kan me saman la oss inspirere, og samstundes verte noko betre til take vare på og lyfte fram den gode maten me har i Noreg.

Next

Margit Dale

margit dale

Då eg var lita laga mor mi ofte langtidssteikt reinsdyrlår. Eg elsker råvarene og smakane frå Setesdal. Mattradisjonane eg har vakse opp med er ein del av meg. Oppskrifta legg eg ut om ikkje lenge. Grilla blekksprut smakte framifrå, men noko av det beste eg har smakt på lenge var ein rett som heite Cozze alla diavola. Romet eg fekk hadde ein liten balkong med ein storslagen utsikt.

Next

Mitt ferieland — Margit Dale

margit dale

Når vinteren kjem er det fint å lage god mat av det ein har sanka frå naturen i løpet av sumaren og hausten. Uansett kor eg er i Italia så reiser eg ut på byen for ein Aperol Spritz eller ein annan cocktail i 18-tida. Då vart var den ferdig steikt til middag neste dag. Så etter lunsjen vart det heilt ok med ein ny tur på stranda. Kjøkkensjefen Sara Pinna var eit hyggeleg bekjentskap og ho kunne verkeleg sine saker.

Next

Margit Dale Map

margit dale

Det vart rett og slett ikkje tid til meir, og med så få dagar er det om å gjere å få maksimalt ut av kvar dag. I 2003 tok Margit over farsgarden og i 2005 flutte ho og familien heim til slektsgarden Systog Dale i Valle. Me hadde mykje reinsdyr til middag - og eg var skrekkelig lei det. I neste innlegg her på heimesida mi skal eg fortelje noko meir om maten i Bordighera. Hennes pasta allo scoglio var heilt fantastisk, og den grilla orataen var ubeskriveleg god. I 10-tida var allereie temperaturen over 30 grader og det var forfriskande med eit bad sjølv om vatnet heldt 28 grader. Den handlar ikkje berre om at eg vil dele nokre gode oppskrifter med dykk.

Next