Midsommar elokuva. Midsommar (2019) 2019-11-26

Midsommar (2019)

midsommar elokuva

Vaikkei kummitustalot kiinnostaisikaan, toteutus tuki onnistuneesti tarinaa ja miljöötä. Filmistä ilmoitettiin heti, kun Aster oli saanut julkaistua esikoiselokuvansa Hereditary - 2018. Etenkin amerikkalaiset keskushahmot pohjustava alkujakso on sekä tarinan että draaman kannalta täysin turha: näiden hahmojen välillä on niin vähän kohtaamisia, että mitään perustelua yksi-tyttö-vastaa-poikaporukka -asetelmalle ei tarvittaisi. Ari Aster vie toistamiseen tehokkaalle ja pysäyttävälle trillerimatkalle jonka aikana ei tarinan hahmoilla kuin teatterissa istuvalla katsojalla ole välillä tietoa mitä seuraavaksi tulee tapahtumaan ja tämän vuoksi epämukava olotila valtaa kehon ja mielen. Oikeastaan siitä edes kun se toinen väikkärintekijä tapettiin sinne kappeliin, mun kiinnostukseni loppui. Lähinnä sen läpi vain kulkee ikävä tunne siitä, että tässä juhannusjuhlassa on jotain pahasti häiriintynyttä.

Next

BitteinSaari: Midsommar (elokuva)

midsommar elokuva

Ohjaaja Ari Asterin kauhussa kylpevä elokuva tuo pimeyden maailman kirkkaaseen päivänvaloon. Niin kuin olisin rakkaan ystävän menettänyt. Enkä ole vielä edes puhunut mitään leffan teknisestä toteutuksesta! Mukana ovat myös muun muassa Will Poulter Detroit , William Jackson Harper The Good Place , Ellora Torchia Broadchurch , Archie Madekwe Teen Spirit ja uusi tulokas Vilhem Blomgren. Kuvassa Florence Pugh vas ja Jack Reynor. Ari Asterin käsikirjoittama Midsommar alkaa samoilla jipoilla kuin Hereditarykin. Ruotsiin festivaalille päästyään on jo selvää että melkein jokaisella tarinan hahmolla ei ole kaikki muumit täysin laaksossa ja tarinaan satelee kaiken synkkyyden keskellä välillä sysimustaa huumoria ruokatavoista ja vanhoista menettelytavoista jotka saavat nykyaikaiset vierailijat hymyilemään. Niin kauan kuin päähenkilön trauma ja eutanasiakultin moraalinen haaste loi jännitettä, odotin jotain valtavan hyvää.

Next

Ilokiven elokuvat: Midsommar

midsommar elokuva

Perhetragedia pitää heidät kuitenkin yhdessä, ja sureva Dani lähtee Christianin ja tämän ystävien kanssa ainutkertaiselle matkalle juhlimaan juhannusta syrjäiseen ruotsalaiseen kylään. Tänä päivänä on todella rohkea veto tehdä tällaisia leffoja ja ihailen suuresti Asteria, että hän on päättänyt puskea visionsa läpi vaikka väkisin. Kokonaisuutena Midsommar-Loputon Yö on yksi vuoden raikkaimmista ja rankimmista elokuvakokemuksista. Ja Midsommarissa hän usein panostaa nimenomaan hiljaisuuteen. Näytöksessäni oli ihmisiä, jotka joutuivat katsomaan pois valkokankaalta, sillä meno muuttuu muutamassa kohtaa kuvottavaksi. Sukurutsan, ihmisuhrien ja hedelmällisyysmenojen eepos vakuuttaa katsojan niin, että yksityiskohtien autenttisuudesta ei ole tarvetta keskustella.

Next

Midsommar

midsommar elokuva

Osa asioista tuntui hieman liiankin selvilt√§, mutta uudelleenkatseluiden my√∂t√§ l√∂yt√§√§ varmasti ensikatselulla missattuja vinkkej√§ ja sidoksia elokuvan universumiin liittyen. Raakuuksia ei alleviivata mitenk√§√§n, eik√§ niit√§ ylett√∂m√§sti levitell√§ katsojalle, mutta silloin kun niihin sorrutaan, j√§lki on todella karua. Jo pelkk√§ kuvaus ja leikkaus onnistuvat luomaan ep√§miellytt√§v√§√§ tunnelmaa. T√§m√§n vuoden Midsommar puolestaan oli synkk√§ ‚ÄĒ ja valoisa ja v√§rik√§s, visuaalisesti Hereditaryn t√§ysi vastakohta. Florence Pugh k√§rsiv√§n√§ ja k√§rsimyksest√§√§n kasvavana Danina, p√§√§henkil√∂n√§, menee puolestaan hukkaan. Elokuvantuntijat saattoivat ny√∂kytell√§ innostuksesta ‚ÄĒ n√§in niit√§ odotuksia lunastetaan; kauhuintoilijat l√∂iv√§t yl√§viitosia ‚ÄĒ klassikoille kumartaminen on tulevan mestarin merkki; ja suomalainen yleis√∂ myh√§ili ‚ÄĒ ei tullut yll√§tyksen√§, ett√§ jotain on vahvasti vinksallaan Taalainmaalla. Poikayst√§v√§ Christian reagoi kyll√§ jotenkuten Danin menetykseen, mutta muuten h√§n ja koko kaveriporukka ovat todella ohuin vedoin luotuja hahmoja ‚ÄĒ yksi on √§lykk√∂, yksi huumoriveikko ja niin edelleen.

Next

Vuokraa elokuvat netistä

midsommar elokuva

Muutenkin elokuvan kuvat ja katsojan odotukset v√§hint√§√§nkin sykkiv√§t mustaa huumoria ‚ÄĒ elokuva n√§ytt√§√§ ohimennen, mutta yksityiskohtaisesti juhannustaian, jolla nainen voi houkutella miehen itselleen ‚ÄĒ ja sitten aika selke√§sti n√§ytt√§√§ taian itse k√§yt√§nn√∂ss√§, aiheuttaen l√§hinn√§ vastareaktioita yleis√∂ss√§. Asiat saavat kuitenkin pahaenteisen k√§√§nteen, kun ahdasmieliset kyl√§l√§iset kutsuvat vieraansa osallistumaan keskikes√§n juhlaan. Jack Reynor taas n√§yttelee Danin poikayst√§v√§√§ Christiania, joka ei saa katsojalta sympatiaa. Mutta en jaksa valittaa ‚ÄĒ t√§ytyy vain hyv√§ksy√§, ett√§ Midsommar luo oman rikkaan mytologiansa ja antaa katsojan kurkistaa vain pikkuisen maailmansa sis√§√§n. Suhde oli jo alunperin niin laimea, pohjustettu niin heikosti, ettei siit√§ ollut tragedian perustaksi. Kauhuelokuvien perinteiset √§kkis√§ik√§ytykset loistavat Hereditaryn tavoin l√§hestulkoon poissaolollaan, mutta Midsommarin shokit porautuvat syv√§lle ajatuksiin ja viimeisten kuvien j√§lkeen lopputekstien rullatessa valkokankaalle voi tuntua hieman h√§mmentyneelt√§ fiilikselt√§. Jackson William Harper ja Will Poulter antavat mainiota taustatukea heid√§n yst√§vin√§√§n jotka ottavat keskikes√§n juhlasta kaiken ilon irti.

Next

Ilokiven elokuvat: Midsommar

midsommar elokuva

Samoin kuin Hereditaryssä, Midsommarin maailma pursuaa yksityiskohtia ja laskelmoidusti annosteltua taustainformaatiota. Sitten koin, että kaikki hukattiin ja eksyttiin tyhjään estetiikkaan. Sen aikuistuneet jäsenet palaavat paikkaan, josta kaikki sai alkunsa. Ohjaus: Ari Aster Pääosissa: Florence Pugh, Jack Reynor, Vilhelm Blomgren, William Jackson Harper, Will Poulter, Ellora Torchia, Archie Madekwe, Liv Mjönes, Isabelle Grill, Anna Åström ja Hampus Hallberg Genre: kauhu Kesto: 2 tuntia 27 minuuttia Ikäraja: 16 Midsommar - loputon yö on Ari Asterin uusi kauhuelokuva. Katsoja näkee hahmoista juuri vain sen, miten he reagoivat vuorollaan vaihtuviin tilanteisiin.

Next

Midsommar

midsommar elokuva

Kyseessä ei ole ihan yhtä huikea elokuva kuin Hereditary, mutta ei tämä kovin kauas taakse jää. Midsommer saa ensi-iltansa Suomessa 12. Erityisen pelottava elokuva ei ole, mutta se onnistuu tarjoamaan hyvin epämiellyttävää henkeä ja ahdistamaan oikeissa paikoissa. Asiat saavat kuitenkin pahaenteisen käänteen, kun ahdasmieliset kyläläiset kutsuvat vieraansa osallistumaan keskikesän juhlaan. Midsommar - loputon yö ei todellakaan ole katselukokemus helpoimmasta päästä, etenkin kun kaiken lisäksi se on vielä jokseenkin monitulkintainen teos.

Next

Ilokiven elokuvat: Midsommar

midsommar elokuva

Tuoreimpia esimerkkej√§ genrest√§ ovat muun muassa Midsommarin tavoin skandimytologiasta inspiroitunut , saarelle sijoittuva sek√§ 1600-luvun Uuden-Englannin synk√§npuhuva moraalin√§ytelm√§. S√§tkyj√§ ei leffassa juurikaan ole, pikemminkin kauhua haetaan vieraannuttamisella. Elokuvan alussa yliopisto-opiskelija Dania Florence Pugh kohtaa valtava tragedia, jonka j√§lkimainingeissa h√§nen hieman jo vastahankainen poikayst√§v√§ns√§ Christian Jack Reynor ei mitenk√§√§n voi puhtain omatunnoin j√§tt√§√§ h√§nt√§, vaikka mies ‚ÄĒ samoin kuin miehen kaverit ‚ÄĒ eiv√§t en√§√§ n√§√§ suhteella mink√§√§nlaista tulevaisuutta. Pugh tekee hienoa ty√∂t√§ tuodessaan Danin kokemia tunteita esiin ja onnistuu usein v√§h√§isin elein n√§ytt√§m√§√§n paljon. Folk-kauhun uusi tuleminen H√•rga-kultti tuo mieleen 70-luvun klassikon,. Ari Aster pit√§√§ tarinan hahmot hyvin tunteessa kiinni.

Next