Midsommar loputon yö. Elokuvan taikaa: Arvostelu: Midsommar 2019-12-01

MIDSOMMAR

midsommar loputon yö

Läpi leffan olin vain täysin ällistynyt, kuinka mestarillisella otteella Aster tekee elokuviaan ja kuinka vahvan vision hän on onnistunut tuomaan valkokankaille. Leffa oli lähtenyt liikkeelle siitä, kun Hereditaryn tuottanut A24-yhtiö pyysi Asteria tekemään heille Ruotsiin sijoittuvan kauhuleffan. Siis huhhuh, kuinka hieno elokuva tämä onkaan! Perhetragedia pitää heidät kuitenkin yhdessä, ja sureva Dani lähtee Christianin ja tämän ystävien kanssa ainutkertaiselle matkalle juhlimaan juhannusta syrjäiseen ruotsalaiseen kylään. Elokuva näyttää ensimmäisten sekuntien aikana seinäreliefiä muistuttavalla kuvalla, mitä tulee tapahtumaan. Josh kirjoittaa väitöskirjaansa eri maiden juhannuskulttuureista, minkä vuoksi hän on kiehtounut näkemään, kuinka Pellen suku juhlii. Jos Midsommar - loputon yö ei kahmi palkintoja tai edes ehdokkuuksia kuvauksesta, niin minä kyllä suutun.

Next

Elokuvan taikaa: Arvostelu: Midsommar

midsommar loputon yö

Jos taas inhosit Hereditarya, on tämä parempi jättää väliin. Itselleni tuntematon nimi Florence Pugh nähdään leffan pääosassa Danina, joka yrittää toipua suuresta perhetragediasta. Keskustelimmekin ystäväni kanssa leffan jälkeen vielä yli tunnin verran, mistä kaikessa leffassa onkaan kyse. Tämän näkemistä odotan kyllä innolla. Monet pitkistä kohtauksista eivät sisällä kuin vain pari leikkausta, sillä Aster luottaa niin täysillä näyttelijöidensä lahjakkuuteen ja täydelliseen kameratyöskentelyyn. Siellä juhannustaiat saavat täysin uuden merkityksen.

Next

Elokuvan taikaa: Arvostelu: Midsommar

midsommar loputon yö

Näytöksessäni oli ihmisiä, jotka joutuivat katsomaan pois valkokankaalta, sillä meno muuttuu muutamassa kohtaa kuvottavaksi. Itse olen kyllä menettänyt muutaman elokuvan kun olen lukenut hyvin perustellun kriittisen analyysin. Visuaalisesti hengästyttävä Midsommar lunastaa sille kasatut odotukset, vaikkei olekaan täydellinen kauhuelokuva. Elokuvan kesto on myös sisältöön nähden aikamoinen. Omaperäinen ja syrjäinen Hälsinglandin kylä ottaa vieraat avosylin vastaan, mutta se, mitä ja miten mittumaaria juhlitaan, ei välttämättä ole ulkopuolisille terveellistä. Varmaankin siitä, että jos Hereditary - Pahan perintö ei uponnut, niin kannattaa jättää tämä leffa suosiolla väliin.

Next

Kauhuopas: Arvostelu: Midsommar

midsommar loputon yö

Jo pelkkä kuvaus ja leikkaus onnistuvat luomaan epämiellyttävää tunnelmaa. Monet elokuvantekijät voivat vain haaveilla, että osaisivat tehdä jotain näin vaikuttavaa. Mistäköhän Midsommar - loputonta yötä lähtisi tosissaan purkamaan. On päivänselvää, että Aster on kiehtoutunut todella kummallisista asioista ja on mielenkiintoista nähdä, millaisia elokuvia hän saa niistä aikaan. Niinpä tuhoon tuomittu suhde jää roikkumaan kummankin elämään, ja mies kutsuu Danin velvollisuuden tunnosta mukaansa kavereiden reissulle Ruotsin maaseudulle. Kyseessä on yksi parhaiten kuvatuista filmeistä, minkä olen pitkään aikaan nähnyt. Ja komiikka meni minulla tahattoman puolelle kokonaisuuden totisuudesta ja puuduttavuudesta johtuen.

Next

Midsommar

midsommar loputon yö

L√§hinn√§ sen l√§pi vain kulkee ik√§v√§ tunne siit√§, ett√§ t√§ss√§ juhannusjuhlassa on jotain pahasti h√§iriintynytt√§. Poikayst√§v√§ Christian reagoi kyll√§ jotenkuten Danin menetykseen, mutta muuten h√§n ja koko kaveriporukka ovat todella ohuin vedoin luotuja hahmoja ‚ÄĒ yksi on √§lykk√∂, yksi huumoriveikko ja niin edelleen. Ohjaaja-k√§sikirjoittaja Ari Aster onnistuu toistamiseen h√§ik√§isemaan suurella lahjakkuudellaan ja mielett√∂mill√§ tavoillaan tuoda hurjan visionsa esiin. Samoin kuin Hereditaryss√§, Midsommarin maailma pursuaa yksityiskohtia ja laskelmoidusti annosteltua taustainformaatiota. Mukana on yll√§tt√§v√§nkin kuvottavaa materiaalia. Jos rakastit Hereditary - Pahan perint√∂√§, on sinun pakko k√§yd√§ katsomassa Midsommar - loputon y√∂. Samalla elokuva antaa kaikesta pett√§v√§n kuvan ‚ÄĒ kaikki n√§ytt√§√§ hyvin luonnolliselta, osalta ikiaikaista perinnett√§, my√∂s ne kauheudet.

Next

Kauhuopas: Arvostelu: Midsommar

midsommar loputon yö

Varsinkin Ruotsissa hahmon huonot puolet nousevat esiin. Kukat elävät ja puilla on oma henkensä. Pelle on mitä mukavin persoona, josta on vaikea olla pitämättä. Itse kyllä sanoisin, että kuvottavat kuvat ovat tässä pahempia kuin Hereditaryssa ja niiden shokeeraustaso nostetaan todella korkealle. Niin kuin olisin rakkaan ystävän menettänyt. Kestoltaan liki kaksi ja puolituntisena Midsommar - loputon yö ei pidä kiirettä kerronnassa, vaan ottaa rauhassa aikansa esitellessään ihmisensä ja hitaasti ilmiliekkeihin syttyvän tapahtumasarjansa, johon mahtuu paitsi äärimmäisen groteskia väkivaltakuvastoa, myös oudon kieroa huumoria, joka kiehtovalla tavalla keventää muuten sysisynkän painostavaa tunnelmaa.

Next

MIDSOMMAR

midsommar loputon yö

Tällä vuosikymmenellä ei sellaista ole tullut. Raakuuksia ei alleviivata mitenkään, eikä niitä ylettömästi levitellä katsojalle, mutta silloin kun niihin sorrutaan, jälki on todella karua. Kaikki alkaa huolettomana kesäisenä lomamatkana maassa, jossa aurinko ei koskaan laske. Henkilöhahmot valitettavasti ovat elokuvan heikko kohta, sillä porukka on aika suoraan kauhuelokuvan peruslaarista nostettuja, eikä vetoaminen genren perinteisiin tässä kohtaa toimi. Ari Asterin toinen kokopitkä on ollut varmasti yksi vuoden odotetuimpia, genrerajoja ylittäviä elokuvia.

Next

Elokuvan taikaa: Arvostelu: Midsommar

midsommar loputon yö

Christian ei selv√§sti ole poikayst√§v√§n√§ kummoinen, sill√§ h√§n ei edes jaksa olla kunnolla tukena vaikeina aikoina. Pugh tekee hienoa ty√∂t√§ tuodessaan Danin kokemia tunteita esiin ja onnistuu usein v√§h√§isin elein n√§ytt√§m√§√§n paljon. Kyseess√§ ei ole ihan yht√§ huikea elokuva kuin Hereditary, mutta ei t√§m√§ kovin kauas taakse j√§√§. Kaikki kolme n√§yttelij√§√§ ovat mainioita valintoja rooleihinsa, vaikka lopulta vain Blomgren p√§√§see oikeasti vakuuttamaan taidoillaan. Jo pelk√§st√§√§n asetelmallaan elokuva iskee kauhufanille silm√§√§ ‚ÄĒ asetelma on tuttu ja j√§ljet sen mukaiset. N√§m√§ kuvat ovat leikattu yhteen rautaisella otteella ja v√§rimaailmaankin on panostettu.

Next