Norge vm kvinner. Fotball: VM 2019-12-02

VM Kvinner: Norge

norge vm kvinner

Da det endelig ble arrangert, hadde allerede , og for kvinner blitt arrangert. Sverige tok bronse etter å ha slått England 2—1 i bronsefinalen. Det beste laget på andreplass var Island. Det var Russland som tapte finalen 21-24 mot Frankrike. Denne gangen var det som vant, etter å ha slått med 2—0 i finalen. Barcelona-spilleren fikk også Norges første sjanse da hun utnyttet svakt forsvarsspill hos Australia, men keeper Lydia Williams var med på notene.

Next

Håndball

norge vm kvinner

Utespillere: Emilie Hegh Arntzen Vipers Kristiansand , Heidi Løke Vipers Kristiansand , Silje Waade Vipers Kristiansand , Stine Bredal Oftedal Györ , Malin Aune Vipers Kristiansand , Kari Brattset Dale Györ , Helene Gigstad Fauske Herning-Ikast , Moa Högdahl Viborg , Marit Røsberg Jacobsen Esbjerg , Ingvild Bakkerud Odense , Camilla Herrem Sola , Sanna Solberg Esbjerg , Marta Tomac Vipers Kristiansand , Stine Skogrand Herning-Ikast. Sist Norge vant mot Australia var verken Frida Maanum, Ingrid Syrstad Engen eller Emilie Nautnes født. Gruppe 2: Romania — Russland 18-27, Montenegro — Japan 30-26, Spania — Sverige 28-28. Russland hadde vunnet alle sine åtte kamper på vei til semifinalen. Da blir plutselig nivået litt for høyt. I kvartfinalen slo Norge vertslandet Kina 1—0, men tapte 0—3 i semifinalen mot Tyskland. Verdensmesterskapet arrangeres hvert fjerde år av , idrettens øverste organ, og ble første gang arrangert i.

Next

VM Kvinner: Norge

norge vm kvinner

I åttedelsfinalen tapte Norge 1—2 for England. Oppgjøret bød på mye dramatikk da storscorer Samantha Kerr fikk et mål annullert, aldri fikk ta straffesparket hun gjorde seg klar for å ta og da Australia i ekstraomgangene fikk Alanna Kennedy utvist. Tyskland vant mesterskapet etter å ha slått Brasil 2—0 i finalen. For de som husker det vant Frankrike finalen mot Norge 23-21. De norske sjansene ble noen hakk større rett før sidebytte i ekstraomgangene, da Lisa Marie Utland ble revet ned av Alanna Kennedy på vei inn i bakrommet. Når ballen blir en magnet for forsvarsspillerne blir det ekstra ille.

Next

VM Fotball Kvinner 2019

norge vm kvinner

Norge var klart best i ekstraomgangene og presset på, men fikk aldri det avgjørende målet. De to lagene som spilte bronsefinalen er også dermed kvalifisert: Romania og Nederland Nederland vant 24-20. Gruppe B i Yamaga : Tyskland — Brasil 30-24, Frankrike — Sør-Korea 27-29, Danmark — Australia 37-12 i Kumamoto. Umålbare fordi denne generasjonen spillere ikke har opplevd det. Det er seks lag i hver gruppe, og de tre beste lagene går videre til et nytt gruppespill før vinnerne og numme 1 i hver av disse gruppene går til semifinalene. Det første verdensmesterskapet i 1991 besto av 12 lag, fra 1999 har 16 land deltatt og fra 2015 er det 24 deltakerland. I straffekonkurransen viste vi hvor god selvtillit vi har i laget, og hvor fortjent det var at vi vant til slutt.

Next

Resultater VM Orientering Norge 2019

norge vm kvinner

Arrangør Kongo kom på 3. Når du ikke henger med på tempoet vil du alltid være i problemer. Før mesterskapet i 2019 har det vært arrangert sju verdensmesterskap for kvinner. I bronsefinalen mot Brasil sto det 0—0 etter ekstraomganger, men Norge tapte 4—5 i straffespark-konkurransen. Om det er uavgjort etter 90 minutter, spilles det , og om det fortsatt ikke er noen avgjørelse kåres vinneren i.

Next

Håndball

norge vm kvinner

Rett før straffe blåste Riem Hussein straffe etter at ballen traff Maria Thorisdottir i armen. Slapp med skrekken er også riktig ordvalg i situasjonen som fant sted etter 60 minutter: Stjernespissen Samantha Kerr satte ballen i mål og jublet for scoring, men dommer Hussein grep inn og annullerte scoringen. Det var snakk om å øke antall lag fra 16 til 24 etter i , men -sjef gikk sterkt ut mot det etter at slo 11-0. Og sånn var det egentlig fram til England blåste inn kveldens tredje før timen var spilt, det var farlig altfor ofte. Laget har levert resultater de færreste trodde var mulig på forhånd. Det var Sør-Korea som vant mesterskapet etter å ha vunnet finalen mot Japan, men siden Japan er kvalifisert som vertsnasjon ber det tre andre lag som også kom inn: De to lagene som spilte bronsefinalen Kina og Kasakhstan.

Next

Fotball: VM

norge vm kvinner

Tyskland vant mesterskapet etter å ha slått Sverige 2—1 etter Golden Goal første målet vinner i ekstraomgangene. En gigantisk mulighet for Australia. Dommeren valgte å vise ut Kennedy på direkten. Sun Wen fra Kina ble kåret til mesterskapets beste spiller og var også, sammen med brasilianske Sissi, toppskårer med sju mål. Fem minutter etter den første store sjansen fikk Australia nok en kjempemulighet da Hayley Raso fikk avslutte mot mål fra sju meter.

Next

Håndball: Håndball

norge vm kvinner

For første gang var det gruppe-kvalifisering i Europa, og Norge kvalifiserte seg til mesterskapet som gruppevinner i pulje med Tyskland, Nederland og England. Gruppe C i Yasushiro : Montenegro — Spania 26-27, Senegal — Kasakhstan 30-20 i Kumamoto , Romania — Ungarn 28-27. Alle var basert på invitasjon, og det var dermed ingen kvalifisering. I 2015 endte det med 1-2-tap i første sluttspillskamp mot England. Norge ble nummer fire i mesterskapet etter tap for Brasil i bronsefinalen. Norge tapte bronsefinalen mot Russland 28-33 og endte uten mesterskapsgull for tredje år på rad.

Next