Når må man skifte til sommerdekk. Når må jeg skifte til vinterdekk? 2019-11-27

Det finnes unntak fra regelen

når må man skifte til sommerdekk

I Nordland, Troms og Finnmark kan man bruke piggdekk fra 15. Sjekk trykket Normalt vil man måtte kjøre 15 til 20 mil før dekkene kan forventes å være så gode som mulig. Hvilke dekk skal jeg velge? Det er ikke krav om bruk av piggdekk i vinterhalvåret. Og ønsker du å spare tid og unngå sliten rygg og skitne fingre, er det godt å vite at du alltids kan. Stadig flere av bileierne velger nå å ha dekkene på dekkhotell og få utført dekkskiftet der. Piggfrie vinterdekk er også laget for vinter - ikke helårsbruk.

Next

Dekkskift

når må man skifte til sommerdekk

Super Dekk Service Norge ble startet i 1998 med 70 medlemsbedrifter tilknyttet kjeden. Hun minner også om viktigheten av å etterstrekke hjulboltene etter dekkskifte, sjekke at de har riktig lufttrykk i dekkene og å sjekke mønsterdybden på sommerdekkene. Flere elementer avgjør kvaliteten på et nytt dekk. Derfor er siste frist for å ta av piggdekkene første mandag etter 2. Gummien i dekket blir stiv over tid, noe som svekker både veigrepet og dekkets motstandsdyktighet mot skader. Dette er dekk som er ment å fungere under forhold som ikke tilsvarer det vi finner gjennom året i Norge. .

Next

Dekkskift

når må man skifte til sommerdekk

Det er også viktig å sjekke at lufttrykket er korrekt. Dette må bilføreren selv vurdere. Pass på at du ikke har hender eller noe annet under hjulet, da man aldri kan stole hundre prosent på jekken. Det er ingen frister knyttet til bruken av piggfrie vinterdekk. På kjøretøy til og med 3 500 kg hvor man velger , skal man ha piggdekk på alle hjul.

Next

Her er reglene om dekkskifte

når må man skifte til sommerdekk

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2020 © itromso. Både for din egen skyld og for de som møter deg på veien! Når du først skifter dekk, uansett om det er piggdekk eller piggfrie dekk, er det ifølge Larsen en rekke hensyn som må tas. Å reise på påskefjellet på disse hjulene kan ofte føre til problemer, sier Engebretsen. Det finnes mange vinterhjul å velge i, og det er ikke alltid lett å velge riktig modell. Vi har noen tips som kan komme godt med når du skal i gang.

Next

I dag er siste frist for å skifte dekk

når må man skifte til sommerdekk

Du kan lese mer om dekkskift på Statens Vegvesen,. Utgangspunktet er at man skal være skodd etter forholdene og at bilen oppfyller kravene om tilstrekkelig veigrep. Husk bare at Norge har et svært skiftende værmønster. Dekk som er eldre enn 10 år bør skiftes, uansett om mønsteret er dypere enn 1,6 mm 3 mm for vinterdekk. Om du ikke har skiftet dekk og våkner til full vinter skjer det ikke noe verre enn at du må la bilen stå på vei til jobb den dagen, sier han. Er det tørt rent føre midt på vinteren, kan du godt kjøre med sommerdekk.

Next

Vet du når det er på tide å bytte til vinterdekk?

når må man skifte til sommerdekk

Trudde nordpolen var en plass jeg passerte når jeg kjørte sørover ;- Neida, jeg forstår problemet. Klosser til å låsene hjulene 2. Når det er glatt føre kan man oppnå dette ved å bruke vinterdekk med eller uten pigger, kjetting eller liknende. Dette skal gjøres fra og med første mandag etter 2. Hvorfor kjenner vi deg igjen? Er du gjerrig på dekkskift utsetter du både familie, deg selv og andre trafikanter for unødig risiko, sier Marcus Karlsson, miljø- og trafikksikkerhetsansvarlig i Michelin i Norden. Det betyr at de norske veiene i år skal være piggfrie etter 24.

Next

Dekkskift

når må man skifte til sommerdekk

Dersom du ønsker å fravike den foreskrevne dimensjonen så er dette mulig innenfor visse grenser. Maskin til å separere fra Dekkskift er når man skifter på et , normalt når dekkene er utslitte eller ved skifte mellom sommer- og vinterdekk på i land der det er behov for å benytte vinterdekk. Derimor varierer datoen for når piggdekkene må tas av. Rull hjulet unna slik at det ikke ligger i veien. De må passe på å bruke riktige bolter, advarer Engebretsen.

Next

Her er reglene om dekkskifte

når må man skifte til sommerdekk

I følge regelverket skal piggdekk av i Sør-Norge første mandag etter påske, mens Nord-Norge må skifte onsdag 1. Engebretsen anbefaler likevel ikke bilister å skifte kun for å være føre var. Oversikt over hvor høyt trykk din bil skal ha i dekkene finner du enten på baksiden av tanklokket, i døråpningen eller i instruksjonsboka. Jeg valgte da bil etter føre. I Midt-Troms er det meldt nattefrost denne uken, og enkelte steder på innlandet har null og minusgrader på dagen. Det er derfor du må ha to sett med dekk til bilen: ett for sommerbruk, og ett for vinterbruk.

Next