Når må man skifte til vinterdekk 2020. Vegvesenet: 2019-11-30

Du bør bytte til vinterdekk

når må man skifte til vinterdekk 2020

Skal du for eksempel kjøre over fjellet i oktober og det er meldt snø og dårlig vær, kan du fint legge om til piggdekk selv om kalenderen ikke har nådd 1. . Når det er glatt føre kan du oppnå dette ved å for eksempel bruke vinterdekk med eller uten pigger. Selv om det ikke finnes en konkret lov med påbud om dekkskifte, så bør regelen være enkel, og vår anbefaling er klar: — Alle som har planer om å bruke bilen i vinter, må sørge for å ha lagt om til vinterdekk i god tid før det første snøfallet kommer, sier Petter Berg, fagansvarlig for motor i Storebrand. Sørg for at de settes på mens det ennå er bar bakke.

Next

Dekk på tunge kjøretøy (tungbil)

når må man skifte til vinterdekk 2020

Og anbefaler at man ikke ser seg blind på lave priser og fristende tilbud. Og da har du verktøyet tilgjengelig to ganger i året og ellers ved for eksempel punkteringer. Her er det du bør vite om dekkskifte for vinteren! Et tips siden du ikke har garasje kan jo være å bytte dekk i tide så du kan stå ute i finvær og bytte hjul, det er alltid mye mer trivelig. Avgiften er innført for å redusere svevestøv i lufta, og dermed bedre luftkvaliteten. Jeg kan forstå at personer over 70, folk som sitter i rullestol, damer som er usikre på hvilken vel man skal skru for å løsne mutterne og alt det andre, og noen få andre grupper velger å sette bort jobben, men du burde vel klare det selv.

Next

Når må jeg bytte til sommerdekk?

når må man skifte til vinterdekk 2020

Trudde nordpolen var en plass jeg passerte når jeg kjørte sørover ;- Neida, jeg forstår problemet. Det kan være aktuelt allerede til helgen for enkelte. Vi bruker lokal lagring av data for å: Levere og tilpasse tjenestene våre til enheten og nettleseren du bruker Gi deg relevant og tilpasset innhold Måle og analysere trafikken på nettsidene Endringer Vi kan komme til å gjøre endringer i denne Personvernerklæringen for eksempel som en konsekvens av at vi gjør endringer i oppbyggingen av eller funksjonalitet på nettsiden. Du ser jekkepunktene under bilen, eller bruk instruksjonsboka. Er du i tvil om kjøreforholdene der du er, bør du følge værmeldingene og sjekke med Vegtrafikksentralen. Våren er på vei, og det er snart på tide å skifte til sommerdekk.

Next

Ber folk skifte til vinterdekk

når må man skifte til vinterdekk 2020

Er prisen for å bytte hjul for god til å være sann? Utenom denne perioden er kravet minst 1,6 mm mønsterdybde. Pass på at du ikke har hender eller noe annet under hjulet, da man aldri kan stole hundre prosent på jekken. Da hjelper det heller ikke å ha nye sommerdekk, på vinteren skal man ha vinterdekk, konstaterer Køste. Klosser til å låsene hjulene 2. Vi må være strenge på dette for å gjøre bilistene oppmerksomme på hvilke farer det potensielt medfører, forteller Berg. Det kan fort bli kø hvis alle skal skifte dekk samme dag som den første snøen faller. Da blir det enklere når de skal av senere.

Next

Tenk sikkerhet når du skifter til vinterdekk

når må man skifte til vinterdekk 2020

Om jeg var nødt til å skifte dekk under samme forhold ville det også fristet og satt bort hele jobben. Sommerdekkene er spesielt godt egnet til å kjøre på vått føre, med store riller som skal presse vekk vannet. Det definitivt mest gjenstridige hjulet jeg har vært borti, var bakhjulet på en kamerats Nissan Primera P10. Du lurer kanskje på hvorfor du må skifte de piggfrie vinterdekkene i det hele tatt? Andre bør skiftes etter få sesonger, avhengig av hvordan de er brukt. Er mang en gang jeg har stått og sparket med hælen mot felgene som en sint hest for å få de til å løsne, selv om alle mutterne er av. Jekk og hjulkryss eller lignende får du vel for under 200 kr på for eksempel Biltema, mens det nok ikke er lett å få byttet hjul for under 200 kr.

Next

Når skal vinterdekkene på?

når må man skifte til vinterdekk 2020

Sommerdekkene var utslitt, de hadde ikke råd til nye, og til våren forsetter de å kjøre på piggdekk til over St. Da kan man jo gjøre det lettere for seg ved å ta litt kobberpasta på gjengene og kontaktflaten mot felgen. Her er det viktig å benytte seg av «krysstramming»: Å gradvis stramme litt på hver bolt, slik at felgens anleggsflate blir liggende helt perfekt inntil hjulopphengets anleggsflate. Mønsterdybde Dekkene skal ha minimum 3 mm mønsterdybde fra og med 1. Da trenger du ekstra godt grep bak. Det kan være livsfarlig, forklarer Haukenes. Les også: Kjøp nye piggdekk Skal du kjøpe nye piggdekk? Men det var et bytte jeg ville gjort uansett da jeg ønsker best mulig hjul til mitt bruk.

Next

TEST av vinterdekk 2019

når må man skifte til vinterdekk 2020

Nei, å spare penger er absolutt ikke det viktigste. Men er du sikker på at jobben blir gjort godt nok, slik at det er trygt å kjøre med bilen etter at du har byttet? Mange tror dette kun gjelder piggdekk, det er feil. Derimor varierer datoen for når piggdekkene må tas av. Jeg har blitt for gammel til å holde på med slikt selv, særlig når besparelsen er så liten. Men dette var før dette miljøhysteriet begynte. På papiret er det ikke tillatt å kjøre med piggdekk før 1.

Next

Nordlys

når må man skifte til vinterdekk 2020

Det kommer bileieren til gode, men gjør også at dekkene gjerne koster litt mer, sier Engebretsen. I denne artikkelen gir vi deg tips om hva du bør tenke på når du bytter dekk. Statens Vegvesen informerer slik: Du som sjåfør må vurdere om kjøretøyet har tilstrekkelig veggrep. Det var greit å få av, men som du sier er det ganske mange hull som skal passe før man kan begynne å stramme til mutterne. Hos har vi allerede begynt å skifte bilparken til vinterdekk for å bli ferdige med alle de 150 bilene til 1. Vinterhalvåret regnes fra og med 1. Noen år vil dette bli veldig tidlig, andre år veldig sent.

Next

Tenk sikkerhet når du skifter til vinterdekk

når må man skifte til vinterdekk 2020

Siden da har jeg brukt kobberpasta ved all montering av felg. Men for å svare på spørsmålet. Samtidig er det stor forskjell mellom de piggfrie alternativene. Les også: Dårligere veigrep Det er gummiblandingen i vinterdekkene som påvirker veigrepet på våt asfalt. Disse kan i utgangspunktet benyttes hele året. Det finnes ikke noe fasitsvar på når dekkene skal skiftes, og ulike eksperter gir gjerne ulike råd. Sifrene 2309 vil for eksempel bety at dekket er laget i uke 23 i året 2009.

Next

Tenk sikkerhet når du skifter til vinterdekk

når må man skifte til vinterdekk 2020

Dekk Kjekt å ha: 4. Kan bli dyrt å kjøre med sommerdekk Det er ikke påbudt med hverken piggdekk eller vinterdekk i Norge, men du må ha dekk som er tilpasset føret du kjører på. Piggdekk og kjetting Det er ikke påbudt å bruke piggdekk i vinterhalvåret, det er kun krav om at mønsterdybden er minst 3 mm. Og jeg baler ikke med 19 tommers hjul. Krav til dekk i vinterperioden gjeldende for kjøretøy med tillatt totalvekt ikke over 3. Jeg har tidligere litt variable erfaringer med bakgårdsvaskehaller som bruker vanlig garasjejekk.

Next