Om jag var din hemmafru. ”Om jag var din hemmafru”, Lotta Lundgren 2019-11-30

Om jag var din hemmafru: eller hur man får en vardag att smaka som en lördag by Lotta Lundgren

om jag var din hemmafru

Rör ihop yoghurtblandningen med valnötter och övriga ingredienser, och dra över några varv med pepparkvarnen. Rör samman äggvita och florsocker till kristyr. Rosta valnötterna hårt i torr stekpanna och kör därefter till ganska finkornig massa i mixer. Finns det något härligare än att använda sin fantasi och passion i köket och laga till en riktigt god rätt! Följ med och bli inspirerad, från frö till tallrik! Ta ut, tillsätt avspolade bönor och smaka upp med salt och peppar. Koka linserna i generöst med vatten exakt 9 minuter och slå därefter bort kokvattnet genom en sil.

Next

Lotta Lundgren

om jag var din hemmafru

Ta fram en gryta och fräs löken i lite olivolja och på medelvärme, ca 5 minuter. Arkiverad från den 3 november 2014. Speciellt om man zappar bort den irriterande potatisalladen. Koka upp vatten i en gryta. Naturligtvis finns också ett snyggt fotografi på författaren i liggande ställning med den omtalade innerplastpåsen på sin panna. Skär ner broccolin i små buketter. Lotta Lundgren har vunnit priser för sin bok och recensenterna älskade den när den kom ut för några år sedan.

Next

Om jag var din hemmafru :...

om jag var din hemmafru

Det är något speciellt att tillaga det du själv har odlat förutom att kvaliteten är i topp. Det skulle dröja ända till 1987 innan våra föräldrar äntligen skaffade färg-tv. Fast jag brukar köra på körsbärstomater. Jag skall visa exempel på både recepten och humorn, och börjar med ett recept på en väldigt god mazarinkaka. Varje gång jag öppnar boken så hittar jag någonting nytt som jag faller för. Det var ett skådespel vackrare än solnedgången, mer stämningsfullt än brasan i öppna spisen.

Next

”Om jag var din hemmafru”, Lotta Lundgren

om jag var din hemmafru

Typ en kokbok, svarade alla. Servera med biffarna och grönsaker. I runda tal ges det i Sverige årligen ut mer än en kokbok om dagen. I den här rätten kolliderade ett halvt kilo älgfärs med ett sällskap morötter, en bit ingefära, några paprikor och en ekologisk apelsin. Tända upp i vedspisen och sörpla te ur en kopp som man håller om med båda händer medan blicken förlorar sig i fjärran. Och det är där den har sina förtjänster.

Next

Om jag var din hemmafru

om jag var din hemmafru

När riset kokat klart, rör ner smör och ingefärsjuice. Serveras med rödbetor i skivor, kokta, el. Grundrecepten startar med en betraktelse över hur béchamelsås kan varieras och går sedan över till att argumentera för husligheten och det trevliga i att steka deg på spisen samt att man absolut inte ska salta blötlagda ärtor. Hacka löken, skala och skiva vitlöken, rosta kardemummakärnorna i torr panna tills de doftar något och stöt i mortel. Lotta Lundgren gör din matlagning roligare, din vardagsmat godare och underhåller dig med småprat, skrönor och ren skär lögn tills varenda tallrik är tom. Skala och riv morötter och ingefära fint. Det här är femhundra gram gräddig sensualismus på en tallrik, ett oblygt förförelsenummer i den högre skolan, en måltid som ofelbart slutar med att man har soffan full med matgäster i uppknäppta brallor, pustande och stånkande med händerna runt putande magar.

Next

Om jag var din hemmafru : eller hur man får en vardag att smaka som en lördag

om jag var din hemmafru

Hennes okomplicerade matlagning, underfundiga tilltal och formsäkra anslag har tillsammans etablerat henne som en av Sveriges nya matprofiler. Jag antar att detta ska förmedla ett budskap om passion inför råvaran. Så härligt glammigt och rått, humor och eftertanke! All mat är lagad på fri hand och recepten nedtecknade strax efteråt, så som jag minns det hela. Servera grytan med salladen och den klyftade blodgrapen. För bilderna står Pelle Bergström. Låt stå en tre timmar. Jag skall visa exempel på både recepten och humorn, och börjar med ett recept på en väldigt god mazarinkaka.

Next

om jag var din hemmafru

om jag var din hemmafru

Finns det något härligare än att använda sin fantasi och passion i Det Lotta Lundgren skrivit är inte bara en otroligt vacker kokbok, det är samtidigt en kåserisamling som fullkomligt flödar över av torr humor. Klyv tomaterna och placera med snittsidan upp på en plåt. När detta mirakel faktiskt inträffar måste man ju köpa de där tomaterna och göra något bra av dem. Slå lite olja i en stekpanna, bryn kycklingbitarna på alla sidor, ta från värmen och ställ åt sidan. Ett bra program om mat och matproduktion som ska sända säsong 2 i höst.

Next

Recension: Om jag var din hemmafru, av Lotta Lundgren

om jag var din hemmafru

Sila buljongen, låt svalna och förvara i kylen. Lammet hoppsar omkring i sin hage och äter vegetariskt. Fotografierna i boken är snygga och omsorgsfullt designade. Om man läser om boken och lyssnar till vad folk har att säga så får jag intrycket av att boken är rena matporren! I den här rätten kolliderade ett halvt kilo älgfärs med ett sällskap morötter, en bit ingefära, några paprikor och en ekologisk apelsin. Skala och riv morötter och ingefära fint. Jag är på Bokmässan i Göteborg och tro det eller ej men det verkar som om boken Om jag var din hemmafru är finalist i tävlingen Svensk Måltidslitteratur.

Next

Om jag var din hemmafru: Bakade tomater

om jag var din hemmafru

Tillsätt kokosmjölk, kardemumma, gurkmeja, grönsaksbuljong, honung och linserna. Tar lammet dubbla wienerbröd till trefikat? Tillsätt vin, tomat, fond, soja, honung, cayenne och låt puttra ihop några minuter. Låt puttra ett par minuter. Nej, nej och åter nej. Nu ska jag springa och köpa systrarna Eisenmanns kokbok Mingelmat som vann den finaste kategorin: Bäst alla kategorier. Boken valdes också ut till det prestigefyllda priset Svensk bokkonst som belönar böcker med hög teknisk, estetisk och hantverksmässig kvalitet. Istället får vi avnjuta ett dubbeluppslag med en extrem närbild på en ensam rödmålad mun, som äter en fiskbit från ett träspett.

Next

Citronlinguine med forellrom

om jag var din hemmafru

Ingen kan undgå att tänka på hur den frasiga ljusbeiga sidenklänningen måste ha blivit smutsig av safterna från den färska kalkonen. Från att vara gräsmattemotståndare ska jag anlägga gräsmatta och plantera mängder av blommor! Nu känner jag inte kvinnan men artikeln får mig att tro att hon har en stark personlighet och att hon är övertygande. En pratsam hemmafru, en försvunnen vigselring, en österrikisk sexolog, ett borttrollat fläskberg, futurister på krigsstigen, rotfrukter i motljus, frigörande övningar, dansmaskiner och kölhalning, matlagning i högklackat och sextiofem enkla recept som får din vardag att smaka som en lördag. Rör hela tiden i färsen eftersom den är ganska mager klumpar den gärna ihop sig och fräs på tills allt är genomstekt. Grädda mitt i ugnen ca 35 minuter, eller tills kakan fått vacker färg. Pensla igen innan plåten åker in i nedre delen av ugnen och ytterligare några gånger under tillagningen. Drömmen om att äta tillsammans med familjen omtalas flera gånger i text men avbildas aldrig.

Next