Oulun kaupungintalo. Kaupungintalon historia 2019-12-01

Luonnonvoimat purkautuvat ulos Oulun kaupungintalon seinien sisältä ja valtamerien meduusat heräävät eloon Ainolan puistossa

oulun kaupungintalo

Tervasta siirryttiin saha-, nahka- ja elintarviketeollisuuteen, ja kaupankäynnissä nykyaikaiseen tukku- ja yksittäiskauppaan. Näinhän voi sattua kenelle tahansa, ja moni homehtunut omakotitalokin on korjattu vastaavalla tavalla hyvin tuloksin. Joukkojen huolto vaati myös runsaasti paikallisilta ostettavia tarvikkeita. Kastuneeseen rakenteeseen oli tullut jokin sieni joka levisi kaasumaisena kuulemma kaikkien suojakelmujenkin läpi. Vuonna 1982 perustettu oli ensimmäinen teknologiakylä. Suuri liitos tapahtui vuoden 2013 alussa, kun Ouluun liitettiin ympäröivistä kunnista Haukipudas, , sekä. Teatterina toiminut tila on nykyisin edustuskäytössä.

Next

Oulun kaupungintalon mittava remontti alkaa vuodenvaihteessa

oulun kaupungintalo

Lupapäätöksen mukaan rakennuksen olisi tullut olla tyhjillään remonttisuunnitteluun liittyvien rakenneavausten aikana. Sama kohtalo kävi myös Seurahuoneen veistoksille ja seinämaalauksille, lukuun ottamatta juhlasalin kattomaalauksia. Kaarti jakautui kahteen osaan, sotilaskoulutuksen saaneiden kantakaartiin ja kokemattomamman miehistön yleiskaartiin. Punaisella kaartilla ei ollut keskeistä asemaa Oulun työväen toiminnassa, johtuen maltillisten suuresta osuudesta liikkeen johdossa. Kuitenkin jo 1345 Ruotsi liitti alueet saakka.

Next

Oulu City Hall

oulun kaupungintalo

Tunnettu Oulu suomalainen yksityislyseo aloitti toimintansa 1872 ja se muuttui 1883. My√∂s kaupunginvaltuusto ja -hallitus kokoontuvat jatkossa Isollakadulla. Huhtalan mukaan asumisterveysoppaan mukaiset raja-arvot eiv√§t sis√§ilmamittauksissa ole ylittyneet, mutta mittava korjaus on nyt katsottu tarpeelliseksi. Oulu vietti 400-vuotisjuhliaan vuonna 2005. Kaupunkien, kauppalain ja taajav√§kisten yhdyskuntain v√§kiluku vuosina 1815‚ÄĒ1924 Kansalliskirjaston julkaisuarkisto Doria: Tilastollinen p√§√§toimisto. Tervahovin paloon p√§√§ttyi siten my√∂s Oulun aika. Kou¬≠lu¬≠ty√∂ Ou¬≠lun pe¬≠rus¬≠kou¬≠luis¬≠sa ja lu¬≠ki¬≠ois¬≠sa al¬≠kaa j√§l¬≠leen tors¬≠tai¬≠na 8.

Next

Luettelo Oulun julkisista taideteoksista ja muistomerkeistä

oulun kaupungintalo

Oululehti Uutiset Lue Oulun tuoreimmat alueuutiset JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. It is located in the district of the central Oulu. Sen on suunnitellut arkkitehti Georg Wilenius. Kau­pun­ki jär­jes­tää kou­lu­päi­vän jäl­keen myös mak­su­ton­ta avoin­ta toi­min­taa nuo­ri­so­ti­lois­sa. Ensiksi tyttökoulu toimi vuokrakiinteistöissä, kuten Siversonin talossa, Isokatu 37:ssä sijaitsevan leipomon yläkerrassa, Fellmanin myöh.

Next

Lukijalta: Oulu on ihana kaupunki

oulun kaupungintalo

Ke­vät­lu­ku­kau­si käyn­nis­tyy lop­pi­ai­sen jäl­keen 7. Vuoden 1655 pormestarin panimohuoneesta alkunsa saanut palo aiheutti pienemmät vahingot. Alueen omistus muuttui kiistanalaiseksi, ja seuraavina vuosisatoina novgorodilaiset ja myöhemmin tekivät hävitysretkiä ja Ouluun saakka. Pu­hu­mat­ta­kaan Nal­li­ka­ris­ta ja Tui­ran ran­nas­ta, mis­sä olen vuo­ro­päi­vi­nä käy­nyt ui­mas­sa. Vuonna 1595 solmitussa Venäjä tunnusti Ruotsin omistusoikeuden Oulun seudun alueisiin. Suvun kotitalo, on yhä jäljellä.

Next

Oulun kaupungintalo suljetaan 20.12.

oulun kaupungintalo

Vuonna 1886 rakennettiin , joka yhdisti Oulun Etelä-Suomeen. When the new Seurahuone, a neo-Renaissance stone palace, was built soon afterwards, the assembly hall had a major role in the design work. Venäläisten poltettua ensimmäisen kirkon 1590 rakennettiin 1613 uusi puukirkko. Lapin sodan varsinaiset taistelut aloittanut tehtiin Oulusta käsin. Pohjoismaiden Yhdyspankille ja Oulun postikonttorille. Karjalaisesta asutuksesta Oulun seudulla kertoo myös asiakirjatieto vuodelta 1345. Nykyään se toimii ravintola Uutena Seurahuoneena.

Next

Oulun kaupungintalo

oulun kaupungintalo

Osakeyhtiö Kaleva Oulun kulttuurihistoriallisesti merkittävät kohteet 1986. Nykyisen rakennuksen paikalla sijaitsi aiemmin puurakenteinen seurahuonerakennus sekä kaupungin ainoa juhlasali. Lisäksi kaupungintalon alla ja tontilla kulkevaa salaojitusta on tutkittu ja siinä on jonkin verran puutteita. Rakennustyöt valmistuvat yllättävän nopeasti, koska jo syksyllä 1920 lisärakennus- ja muutostyöt olivat niin valmiit, että huoneistot pystyttiin ottamaan käyttöön. Oulun kaupunginvaltuusto päätti vuonna 1964, että julkisten rakennusten kustannusarviosta käytettäisiin korkeintaan kaksi prosenttia veistoksiin, seinämaalauksiin tai muihin taidehankintoihin.

Next

Oulun kaupungintalo suljetaan perjantaina

oulun kaupungintalo

Silloin myös ensimmäiset pojat saapuivat kouluun. Rakennusta on myöhemmin laajennettu alkuperäistä tyyliä noudattaen. Se sijaitsi Albertin- ja Aleksanterinkadun kulmassa. Kristofer oli isän isoisä, ja aiheena -satuun. Myös liikuskeli Oulunjoen alueella 800-luvulta, mutta vilkkaampaa lienee ollut kalastusretkeily piirissä. Hallinnollisesti saksalaisilla oli valtaa vain omiin joukkoihinsa, kaupunki oli suomalaisten siviili- ja sotilasviranomaisten johtama. Sen mukaan Hemming kastoi kirkossa myös Oulussa asuneita karjalaisia.

Next

Oululehti Uutiset

oulun kaupungintalo

Vuonna 1916 kaupungissa riehui jälleen tulipalo, joka tuhosi kokonaisen korttelin ja antoi lopullisen sysäyksen vakinaisen perustamiseksi. The city council has assembled in the city hall since 21 December 1920 and the municipal government since 7 January 1931. Op­paas­ta saa myös apua mah­dol­li­sen vä­li­vuo­den hyö­dyn­tä­mi­seen. Suomen itsenäistymiseen ja sisällissotaan liittyvien levottomien aikojen vuoksi hanke toteutui kuitenkin vasta vuonna 1921. Lähteet: Oulun Kulttuurihistoriallisesti merkittävät kohteet 1986. Talot poltettiin, väestöä surmattiin ja vietiin vangeiksi Venäjälle.

Next