Romu-mattila ja kaunis nainen. OHOJELMA 2019-12-01

Salaviinanpolttajat 2017 ‚ÄĒ Loud Silents

romu-mattila ja kaunis nainen

Se on viesti siitä, että kuva kulkee häiriöille alttiina mekaanisesti filmiportin kautta ja heijastuu kankaalle valon läpäisemänä. Myös Juho Kuosmasen pienimuotoisempi, 16-milliselle filmille kuvattu Romu-Mattila on esitystavassaan triptyykki. Kyllä varmaan kysymyksessä on Lahdenperän Autohajottamo Kokkolassa. Lahjomaton ja sensuroimaton reaalimaailma päällekkäisine hälyäänineen olisikin kompromissi, tosielämä kun ei taiteellisesta vaikutelmasta piittaa. Elokuvan ensiesitys oli huhtikuussa Loud Silents -festivaaleilla. Kuosmanen toteuttaa lyhytelokuvan poikkeuksellisen nopeasti. Tiedetään, että elokuvan päähenkilöt ovat kaksi metsäläistä pontikankeittäjää, korttihuijari, poliisi, nimismies ja porsas.

Next

Romu

romu-mattila ja kaunis nainen

Kuva ja ääni kiteyttävät yhdessä olennaisimman. Nyt filmissä on pieniä rytmiongelmia, jotka eivät näyttäisi johtuvan vain live-esityksen elementtien synkronoinnista. Se, että kuvittelin kauniin naisen kiertäväksi romaniksi kultasormuksineen, onkin sitten jo toinen asia! Yhdessä katsomisen tunnelma, uuden kokemuksen jakaminen muun yleisön kanssa, leijuu vahvana esityksen ympärillä. Tarkoitan sitä, että juonen irrallisilta tuntuvat lisät vievät välillä huomion pääasialta. Kino-orkesterissa esiintyvät edellä mainittujen lisäksi Anna Airola, Tuomas Airola, Miia Reko, Reetta Kuisma sekä Tuomas Asanti.

Next

Salaviinanpolttajat & Romu

romu-mattila ja kaunis nainen

Taas on nimittäin tänäkin vuonna saatu telttaan oikhein rojektorin täydeltä ihmeellistä liikkuvaa kuvvaa, jota kelpaa katsella markkinahumun ohella. Elokuvana antaisin sille kolme tähteä, mutta esityskokonaisuutena, jollaiseksi se on tarkoitettu, sille kuuluu vähintään neljä tähteä. Elokuvassa kaksi pontikankeittäjää saavat isältään perinnöksi hyvän elämän eväät: pontikkakärryt ja sian. Käsikirjoitus, tai useitakin, olisi jo valmiina toimittaja Outi Airolan Ykspihlaja-kirjassa Art-Print 2004. Samoin auton runkoja LaajennaJoo Romu Mattilalla r. Lisäksi suomen tunnetuin foley-artisti ja äänisuunnittelija Heikki Kossi loihtii Salaviinanpolttajien äänitehosteet yleisön edessä.

Next

Salaviinanpolttajat 2017 ‚ÄĒ Loud Silents

romu-mattila ja kaunis nainen

Sattumalta kanavia surffatessa satuin n√§kem√§√§n t√§llaisen taidekuvan. . Alkoholia, ep√§m√§√§r√§ist√§ kohellusta, ved√§tt√§j√§ ja valtion virkamiehi√§ - t√§ss√§k√∂ yhteiskuntamme kuva? Vastakkaisten elementtien v√§lill√§ vallitsee ep√§suhta, jota ei kohtauksissa ratkaista. Talon pihapiiri oli samann√§k√∂inen, ainoastaan puuttui ne puretut jenkkiautot. Mit√§ ilmaista kuvilla, mit√§ tekstill√§ ‚ÄĒ ja miss√§ j√§rjestyksess√§? Tapahtumaan ei voi tehd√§ lippuvarauksia Illan kulku: 19. Taas on nimitt√§in t√§n√§kin vuonna saatu telttaan oikhein rojektorin t√§ydelt√§ ihmeellist√§ liikkuvaa kuvvaa, jota kelpaa katsella markkinahumun ohella.

Next

Yle Teemalta Romu

romu-mattila ja kaunis nainen

Ainoa vihje elokuvan sisällöstä on 110 vuoden takainen lehti-ilmoitus, jolla elokuvaa mainostettiin. Loud Silents -festivaalin taiteellinen johtaja Otto Kylmälä ehdotti Hymyilevä mies -elokuvan ohjaaja Juho Kuosmaselle, että tämä kuvaisi Salaviinanpolttajat uudelleen. Romu-Mattilasta on olemassa vain yksi esityskopio. Alkuperäisen elokuvan kuvamateriaali ja käsikirjoitus ovat tuhoutuneet, mutta Cannesin elokuvajuhulillakin palakittu ohjaajaaja Kuosmanen on kuitenkin onnistunut herättämään kauan kadoksissa olleen elokuvan takaisin eloon. Salaviinanpolttajat kuvaa palkittu J-P Passi. Keinotekoisesta filungista tulee paradoksaalisesti realistisempaa kuin mihin itse todellisuus pystyisi.

Next

Salaviinanpolttajat & Romu

romu-mattila ja kaunis nainen

Tästä johdettu väärinymmärrys ja ympäristön pahantahtoisuus tuntuvat tarinassa liioitellulta. Alkuperäisen elokuvan kuvamateriaali ja käsikirjoitus ovat tuhoutuneet, mutta Cannesin elokuvajuhulillakin palakittu ohjaajaaja Kuosmanen on kuitenkin onnistunut herättämään kauan kadoksissa olleen elokuvan takaisin eloon. Elokuvassa kaksi pontikankeittäjää saavat isältään perinnöksi hyvän elämän eväät: pontikkakärryt ja sian. Elokuva leikataan ja viimeistellään muutamien viikkojen aikana ennen huhtikuun ensi-iltaa. Kaikki elokuvan alkuperäisversiot ovat kuitenkin tuhoutuneet. Hyvät yöt voi sanoa edes koiralleen. Myös romumiehen ja kaunottaren kohtaaminen jää katsojan uskon varaan eikä nouse väistämättömänä tarinasta.

Next

Romu

romu-mattila ja kaunis nainen

Tässä taitaa olla pääosassa legendaarisen kokkolalaisen autopurkaamon omistaja. Romu-Mattila on luotu kiertämään, ja sitä on esitetty aiemmin mm. Seppo Mattilan välittömyydessään ihastuttava rihkamakauppias ei kaipaa ympärilleen monipolvista tarinaa tai koristeekseen sinänsä hauskoja vitsejä. Terveisin: Samuli Valkama, taiteellinen johtaja Met KinoTorilla pidämmä huolen siitä, ettei ihmisiltä lopu laadukas viihde eikä koskettavat tuntemukset. Salakapakka sulkeutuu sunnuntaina klo 16.

Next

Salaviinanpolttajat & Romu

romu-mattila ja kaunis nainen

Romu-Mattila ja kaunis nainen on mykkäelokuva surullisesta miehestä, joka etsii tavaroilleen ostajaa ja olemassaololleen hyväksyntää. Romu-Mattila ja kaunis nainen elää elokuvana täysin keskushahmonsa varassa. Ykspihlajan Kino-orkesteri säestää molemmat mykkäelokuvat. Eristeillä pehmustetun projektorin käyntiääni luo turvallisen analogisen taustanakutuksen. Sen silmälle ystävällinen syvätarkkuus elää ja hengittää luonnonmukaisena. Yhteiskunnallisesta yksinäisyydestä ja kosmisesta irrallisuudesta on kysymys. Terveisin: Samuli Valkama, taiteellinen johtaja Met KinoTorilla pidämmä huolen siitä, ettei ihmisiltä lopu laadukas viihde eikä koskettavat tuntemukset.

Next

Yle Teemalta Romu

romu-mattila ja kaunis nainen

Tältä katsojalta ainakin yhden ja ilmeisesti tärkeän otoksen tapahtumat jäivät epäselviksi, kun kankaalla näkyi yökuvassa vain mustanharmaata Rorschachin testikuvaa. Yleisön täytyy jakaa tarkkaavaisuutensa saadakseen kokonaisvaikutelman Abel Gancen suurtyöstä. Terveisin: Samuli Valkama, taiteellinen johtaja Met KinoTorilla pidämmä huolen siitä, ettei ihmisiltä lopu laadukas viihde eikä koskettavat tuntemukset. Aukioloajat: Alue ja ohojelmat pe klo 12-20, la klo 10-20, su 10-20 Kojumyyjät ja kauppiaat ovat paikalla pe 12-18, la 10-18, su 10-18 Lipputulot maksullisista esityksistä menevät kulujen jälkeen suoraan hyväntekeväisyyskohteelle. Ykspihlajassa esityspaikan pimennetyistä ikkunoista tulleessa pienessä valonkajossa kankaan oikealta puolelta erottui orkesteri, joka soitti mykkäfilmin ääniraidaksi rikkaan intiimiä filmimusiikkia. Filmin herkkyys vaatii esitystilan täydellisen pimentämisen, jotta isolle kankaalle levitetty 16-millinen kuva pääsee täysin omilleen.

Next

Salaviinanpolttajat 2017 ‚ÄĒ Loud Silents

romu-mattila ja kaunis nainen

Tuulen suhina puiden latvoissa syntyy muovipusseja kahisuttamalla. Musiikista vastaa Ykspihjalan Kino-orkesteri, joka näkyi ja kuului myös Hymyilevä mies -elokuvassa. Taiteessa hölmöily on vapautta, vastalause järjen valtaamalle arjelle. Napoléon-mykkäfilmiklassikko 1927 levittäytyy neljännellä tunnillaan kolmelle rinnakkaiselle valkokankaalle esitellessään kenraalia Italiaa valloittamassa sodan kontrolloidun kaaoksen keskellä. Romu-Mattila ja kaunis nainen jää puolituntisena ehkä liian lyhyeksi keskittyäkseen olennaiseen. Festivaalinäytöksessä esitetään myös Kuosmasen lyhytmykkäelokuva Romu-Mattila ja kaunis nainen. Ohjaaja-käsikirjoittaja itsekään ei voisi kuvitella filmiä noin vain dvd-hyllyyn.

Next