Så blomstereng. Hvordan lage en blomstereng: 2019-11-23

Hvordan laver du en blomstereng i din have? Erfaringer fra min vilde have

så blomstereng

En blomstereng er utrolig smuk at se på og er for mange en god løsning, da den kræver minimal pleje, når den først er anlagt — men netop anlæggelsen er meget vigtig. Her en type af kæmpemar­gerit Chrysanthemum lacustre. Du har nå et næringsfattig medium. Vedligeholdelse: En blomstereng kræ­ver en minimal vedligeholdelse, men kan dog ikke klare sig uden en vis pleje. Så det er altså ikke så stor jobb som du frykter.

Next

Turfline® Blomstereng græsfrø 1 kg

så blomstereng

Husk å aldri ta med deg alle frøene eller blomstene fra ett sted, plantene må få ha igjen noen frø til å sikre neste generasjon. Græslandet og blomsterengen er blevet det, mange forbinder med en vild have, et must-have hvis man er seriøs omkring biodiversitet og bynatur. Såning Jeg vil anbefale, at man kun udsår blomsterplanter og helt uden græs, da det ofte er græs, der kommer til at dominere. Var ellers ved at skrive og spørge dig, om det var ok, at jeg delte dit indlæg, men det går jeg ud fra at det er, når du selv har lagt en opfordring og mulighed på siden til det. Foretrækker løs, humus rig, fugtig jord. Hvis du lader græsserne smide frø, vil der komme meget mere græs året efter, derfor hvis du vil sikre blomster og andet år efter år fjerner du afklip inden græsserne smider frø. Gennem deres symbiose med kvælstofopsamlingsbakterier tilfører de naturligt jorden kvælstof Der er nok til omkring 35 planter i posen.

Next

Blomstereng

så blomstereng

Der kan gå nogle år inden de for alvor har etableret sig, men denne metode er et forsøg værd, specielt i en græsplæne der vokser på en mager jord. Etårig sommerblomstblanding består af forskellige meget farverige blomster f. Skal vi lægge ukrudtsdug ud? En stor del af ukrud­tet har ganske vist smukke blomster og en lang blomstring, men helheden vil ikke være tilfredsstillende. Dernæst bør du tænke på, hvordan engen skal se ud. Trives på de fleste jorde. Efter den første gravning af arealet skal jorden derfor ikke behandles dybere end ca. Så direkte indtil maj, eller i efteråret, kan også forspires.

Next

Turfline® Blomstereng græsfrø 1 kg

så blomstereng

I kombination med blomsterblanding blander man græsfrø med blomster , men aldrig over 40% græsfrøblomster, og altid kun tueformede græsser som i denne blanding. Det afklippede materiale skal fjernes fra arealet. Dette er den langsigtede strategi, og det giver altså det mest bæredygtige resultat, i stedet for at tvinge en artsammensætning ned over et stykke land. Men det holder min tålmodighed jo slet ikke til. Kan kombineres med græs fx.

Next

Hvordan lage en blomstereng:

så blomstereng

Plænen skal derefter kun klippes en gang om året. Vi bor lige op ad landbrug og hele vores have er besat af mælkebøtter, kvikgræs og brændenælder. Når store arealer skal slås er en le påkrævet. Insekter, som er spændende at se på uanset om man er lille eller stor. Etablerer du en slik så bidrar du både til å oppretholde mangfoldet av blomster og små og større dyr. Eller man kan foretage ud­plantningen først og tilså mellemrum­mene bagefter med græsfrø.

Next

Blomstereng

så blomstereng

Eller man kan have en afgrøde som f. Senere er det kun nødvendigt at slå engen en til to gange i løbet af sæsonen, afhængig af jordforholdene. Dejligt på enge og i buketter. Ved vedligeholdel­sen se senere gælder det ligeledes om at skabe balance mellem græsplanterne og blomsterplanterne ved det rette næringstilskud og det rigtige tidspunkt for slåning. Tiltrækker bier og andre insekter.

Next

Såning af blomstereng

så blomstereng

Forholdet mellem de enkelte arter i blomsterengen veks­ler stadig under påvirkning af klimaæn­dringer og menneskelig indgriben. Så engen bliver anlagt oven på en plads i haven, som ikke har vildt mange anvendelsesmuligheder, da man ikke må køre der med tunge køretøjer eller plante træer. Det kan bare være læs: er skide svært at få etableret på vores fede jorde og i gamle vel-gødede haver. Mange græsplæner anvendes dog slet ikke til disse formål, de ligger bare og kræver en stor arbejdsindsats med klipning, gødning og vanding. Et af vores nyeste påfund her på Obdrupgård er at vi vil lave en vild blomstereng i den ene ende af haven.

Next

Såning af blomstereng

så blomstereng

Jeg er siden blevet bekræftet i at den klassiske blomstereng er et virkeligt svært koncept at få til at lykkes, men det betyder ikke man ikke kan, eller skal prøve at få lidt flere arter ind i haven. I en almindelig græsplæne anvendes ofte 2­3 kg græsfrø til 100 kvadratmeter. Her sår man så engblomsterfrø eller også sætter man færdige planter. Eller for å si det mer presist, skal markblomstene ha noen sjangse så kan ikke jorda ha næring for da blir markblomstene utkonkurrert av planter som har kraftigere vekst. Det, man traditionelt kalder blomsterenge, er uden tvivl de vanskeligste at etablere. Kan bestilles nu til levering fra midt i januar til slutningen af juli, så længe lager haves.

Next

Jeg vil ha’ en blomstereng

så blomstereng

Man kan også dække jordstykket med sort plast en hel sæson, men det er både grimt og det lykkes ikke altid. Det gjorde jeg i hvert fald. Når du har slått bør det ligge utover og tørke, før gresset så fjernes. Er som udgangspunkt etårig men vil smide frø som kommer året efter. Jeg håber at høre fra dig, Bedste Hilsner Sille Hej — det er den bedste gennemgang af blomstereng-proces jeg er stødt på… Vi har en stor grund, hvor ca 3000 m2 tidligere har været brugt til meget store brændestakke og og arbejdskørsel.

Next

Blomstereng

så blomstereng

Der gav min mor mig det råd, at jeg kunne blande frøene ned i en spand med sand for så spredte de sig mere. Det lignede en rapsmark — en dårlig en af slagsen. Undgå plænegræs i frøblandingen Har du valgt at bruge en af de færdige græsblandinger, giver fordelingen af arter helt sig selv, men har du lavet dit eget miks, er den rigtige græsart altafgørende. Man får også fjernet en del af den næringsrige jord, som faktisk er et af de største problemer, når der skal etableres blomstereng. Derfor må enhver blomstereng i både større og mindre haver anlægges.

Next