Sää kesä 2020. HANKO KESÄ 2020 2019-11-29

HANKO KESÄ 2020

sää kesä 2020

Huhtikuussa tilanne pysyy lähes samana, joskin Kaakkois-Suomen +1-2 asteen poikkeama laajenee kohti Etelä-Suomea. Talvi ei ota alkaakseen eteläisimmissä Suomessa tälläkään viikolla. Suomen leveysasteilla on Ruotsin puolella jopa keskimääräistä kylmempää. Muuttuisiko tilanne, jos sääennusteet laadittaisiin vaikkapa Jyväskylässä? Sunnuntaina Utsjoella mitattiin talven tähän asti kylmin lämpötila, -37,9 astetta. Tälle näkemykselle ei nyt ole oikein mitään todellista faktaa tai ainakaan se ei liity ns. Jotakin suuntaa tulevasta voi kuitenkin päätellä silloin, jos eri ennusteet näyttävät kovin yhteneväisiä tuloksia.

Next

Jarin blogi

sää kesä 2020

Samoin olin paikalla 1974 jälkeen liki joka vuosi ja samaa skaalaa jatkettu 1980-luvulla Jos tämä kesä on tuntunut erityisen kylmältä ja märältä, se saattaa johtua lähinnä siitä, että nykyhetkeä helposti vertaa aivan lähimenneisyyteen. . Sää Tapahtumat Aitta kartta - Aluksi oli tarkoitus olla vain yksi kesä, 1974 rakennetussa Raitarannassa viihtyvät niin jokavuotiset lomailijat kuin. Ennuste päivitetään pääsääntöisesti ennen kuukauden puoltaväliä riippuen muun muassa pyhäpäivistä ja viikonlopuista. Suurin poikkeama, noin aste, pitkän ajan keskiarvosta oli Itä-Lapissa. Frederik: Voi pienoinen 1974 6. Muun muassa näihin ja moniin muihinkin kysymyksiin löydät vastauksen tältä videolta.

Next

Kesä alkaa jo tuntua

sää kesä 2020

Vaeltele ja kujilla tai tutustu tuntemattomampiin helmiin, kuten Durresin Rivieraan ja Kreikan mantereella. Joulu-helmikuussa suurimmassa osassa Suomea on 0,5-1 astetta pitkäaikaista keskiarvoa lämpimämpää. Talvea ja pysyvää lunta ei ole näköpiirissä etelään tällä kymmenen päivän ennustejaksolla. Maan eteläosassa kesä oli 2-3 astetta tavanomaista lämpimämpi ja muutamilla asemilla kesä oli jopa koko mittaushistorian lämpimin. Päivälämpötila on etelässä lähellä +5, Oulun korkeudella lähellä nollaa, Lapissa on heikkoa pakkasta. Sylvi Kekkonen 1900-1974 seurasi Ester Ståhlbergin jalanjälkiä: hän ei tyytynyt olemaan vain presidentti Urho Kekkosen puoliso, vaan hän oli myös kirjailija. Sääennusteet näyttävät vihdoin valkoista etelärannikollekin, ainakin väliaikaisesti.

Next

Kesän 2020 lomamatkat

sää kesä 2020

Lappia lukuun ottamatta kaikki kolmen kuukauden jaksot ovat ajankohdan pitkäaikaista keskiarvoa sateisempia. Helmikuussa ja huhtikuussa Etelä-Suomessa on jopa 1-2 astetta keskimääräistä lämpimämpää. Eilen lämpimintä oli Turussa, jossa Ilmatieteen laitoksen mukaan mitattiin 17,5 lämpöastetta. Myös muualla Etelä- ja Keski-Suomessa lämpimyyden todennäköisyys on melko suuri. Tämä ei kuitenkaan sulje pois sitä mahdollisuutta, että jossakin vaiheessa talvea voi tulla kova pakkasjakso. Kahdella seuraavalla kolmen kuukauden jaksolla joulu-helmikuu, tammi-maaliskuu eteläisimmässä Suomessa on 0,5-1 astetta keskimääräistä lämpimämpää, Keski- ja Pohjois-Suomessa täysin tavanomaisia lämpötiloja. Leuto ilma,-2 — +15 on paras! Metcheckin mukaan Helsingin pilvipoutaisen jouluaaton maksimilämpötila on -15 astetta ja minimi -16 astetta.

Next

Kesä 2019

sää kesä 2020

Pidän kuitenkin epätodennäköisenä, että aivan heti tulisi näin lämmintä talvea perään. Jos ajatellaan kesiä, niin meillä on jostain syystä aina neljän vuoden välein todella helteinen kesä. Helmi-huhtikuussa Etelä-Suomen lämpötilat ovat edelleen tavanomaisia, mutta Keski- ja Pohjois-Suomessa on ajankohdan keskiarvoa lämpimämpää. Kaupunkilaisille: Usein törmää ajatukseen, että lumi on epäkäytännöllistä, koska se hidastaa liikkumista paikasta toiseen, tai että talvi tekee maan liukkaaksi. Sademäärä on hyvin tavanomainen lähes koko Suomessa.

Next

Pitkän ennusteen seuranta

sää kesä 2020

Ilmatieteen laitoksen ylimeteorologi Sari Hartosen mukaan Suomessa säätyyppi pystytään ennustamaan kohtuullisen luotettavasti 6-10 vuorokautta, lämpötila 4-7 vuorokautta, matalapaineiden ja sadealueiden reitti 3-5 vuorokautta, tuulet 2-3 vuorokautta ja sademäärät sekä sateiden tarkat reitit 0-2 vuorokautta etukäteen. Lounaassa lämpötila kohoaa vähitellen 7 asteeseen, eteläisimmässa Lapissakin suojan puolelle. Sademäärät ovat kaikilla ennustetuilla jaksoilla täysin tavanomaisia. Terminen talvi ei ole vieläkään alkanut osassa etelää ja länttä. Kategoriat: Vesi-ja räntäsateita viikoksi eteenpäin ainakin Helsingissä näyttää olevan muiden sääennuste laitosten mukaan. Savonlinna Oopperajuhlat - joka kesä heinäkuussa Historia Maailman oopperalavoilla mainetta niittänyt suomalainen Kesä 2019 Talvi 2019-2020 1974 Kerroksia 10 Sää lomakohteissa; Aurinkomatkat.

Next

Kesän 2020 lomamatkat

sää kesä 2020

Päivitän talven aikana ennusteita tämän blogitekstin kommentteihin, joten myös kommentit kannattaa katsoa. Ole yhteydessä kavereihisi, perheenjäseniisi ja muihin tuntemiisi henkilöihin. Lumikaaosta ei ole näköpiirissä, mutta mahdollinen valkoinen maa koko Suomeen kyllä. Sen sijaan Grönlannin ja Islannin alueet näyttävät jälleen selvästi keskimääräistä lämpimämmiltä. Pohjois-Lappiin sade yltää vasta illalla.

Next

comm.landolakesinc.com

sää kesä 2020

Tammikuun erikoinen sää jatkuu tälläkin viikolla. Entomologia Experimentalis et Applicata, Volume 74, Issue 3. Syynä tähän oli selvästi tavanomaista kylmempi maaliskuu. Viileneminen jää lyhytaikaiseksi Torstaiksi sää jo kuitenkin lauhtuu uudelleen. Käsivarren Lapissa ja Pohjois-Karjalan tienoilla lämpötilat voivat jäädä täysin tavanomaisiksi. Runsaimmat sateet kuitenkin väistyvät ja pilvisyys vaihtelee.

Next