Särmä suomen kieli ja kirjallisuus. Äidinkieli ja kirjallisuus, suomen kieli ja kirjallisuus Haapala ym. : Särmä, suomen kieli ja kirjallisuus, ISBN Otava 2019-11-23

Kotimaisten kielten ja kirjallisuuksien kandiohjelma

särmä suomen kieli ja kirjallisuus

Opettajan digiopetusaineiston käyttö on selkeää, sillä se etenee oppikirjan aukeamien mukaan. Siinä on kohdattava kokonainen ihminen. Tutustu suomen kielen piirteisiin alla olevien videoiden avulla. Oppilas tottuu vuorovaikutustilanteisiin ja oppii mm. Tuote on saatavilla vain digikirjana. Oppikirjojen tekeminen on julkinen paheeni, sillä olen tehnyt sitä jo aika kauan. Edelleen Särmä puhuttelee ajankohtaisuudellaan, herättää tunteita ja jättää muistijälkiä.

Next

Särmä. Suomen kieli ja kirjallisuus. Kielenhuolto

särmä suomen kieli ja kirjallisuus

Esimerkiksi vara - vapa - vasa. Oppikirjan ei kuitenkaan tarvitse olla hajuton ja mauton kompromissi. Ääntäminen Suomen kielessä on 13 konsonanttia ja 8 vokaalia eli 21 äännettä ks. Lukion äidinkieli ja kirjallisuus Oppikirjaklassikko Särmä on hiottu uuden opetussuunnitelman mukaiseksi. Särmä Tehtäviä 2 käsittelee sitä, miten kieli vaikuttaa identiteettiin ja ympäröivään kulttuuriin. Särmä Tehtäviä 6 käsittelee nykykulttuurin ilmiöitä erityisesti kirjallisuudessa ja mediassa.

Next

Särmä. Suomen kieli ja kirjallisuus. (OPS16)

särmä suomen kieli ja kirjallisuus

Kirjan tehtävät kertaavat ja syventävät oppikirjassa opittuja taitoja. Särmä Tehtäviä 9 valmentaa lukutaidon kokeeseen. Halusin oppikirjan, jonka mukaan olisi helppo ja mukava opettaa. Kaksi päivää lakkiaisten jälkeen aloitin kesätoimittajana Helsingin Sanomissa. Uudistuksessa on otettu huomioon opettajien ja oppilaiden toiveet. Miten minusta tuli äidinkielenopettaja ja oppikirjailija? Opetan äidinkieltä ja kirjallisuutta sekä suomea toisena kielenä itähelsinkiläisellä Vartiokylän yläasteen koululla. Olen ammatiltani suomalais-ugrilaisten kielten tutkija.

Next

Särmä. Suomen kieli ja kirjallisuus digikirja. 48 kk ONL (OPS16)

särmä suomen kieli ja kirjallisuus

Lauserakenteet ja sanajärjestys Suomen kielen lauserakenne on melko vapaa verrattuna muihin kieliin. Minulla oli lukiossa kaksi toiveammattia: äidinkielenopettaja ja toimittaja. Särmä-oppikirja on lukion äidinkielen ja kirjallisuuden oppimateriaalisarjan teoriakirja, jota käytetään kaikilla kursseilla. Opettaja käyttää digiaineistoja digiopetusaineiston kautta. Painettu Särmä Kielenhuolto ilmestynyt 2013 harjoittaa kielenhuollon perusasioita välimerkeistä kongruenssiin. Olen koulutukseltani kirjallisuudentutkija ja erikoistunut realistiseen ja naturalistiseen kirjallisuuteen, ja päätutkimuskohteenani on ollut Minna Canth ja hänen tuotantonsa. Kun sain tehtäväkseni esitellä itseni tässä, aloin heti miettiä lukemiani kirjoja.

Next

Särmä Suomen kieli ja kirjallisuus oppikirja, Vesa Haapala; Merja Salo; Juhana Torkki; Inkeri Hellström; Janna Kantola; Tuomas Kaseva; Riitta Korhonen; Heidi Kärki, Kustannusosakeyhtiö Otava

särmä suomen kieli ja kirjallisuus

Särmä-oppimateriaalisarja on hiottu lukion uuden opetussuunnitelman mukaiseksi. Äidinkielen opettaja löytää kyllä aineistoja oppitunneille itsekin, mutta aina ei ehdi. On herkkä hetki, kun pääsee todistamaan oppimisen solmun aukeamista. Selkeät Näin teet -ohjeet tiivistävät keskeisimmät lukutaidon kokeessa tarvittavat taidot. Digikirjan käyttöönotto Otavan digioppikirjan ostaja saa linkin ja käyttöön oikeuttavan aktivointikoodin sähköpostiinsa. Opetan Helsingissä äidinkieltä ja kirjallisuutta sekä suomea toisena kielenä. Kirjan sisältö poikkeaa digitaalisesta Särmä Tehtäviä 4 -digikirjasta.

Next

Särmä. Suomen kieli ja kirjallisuus digikirja. 48 kk ONL (OPS16)

särmä suomen kieli ja kirjallisuus

Uskon vahvasti kommunikatiivisuuden merkitykseen kielen oppimisessa. Ryhmässä tehden lopputuloksena syntyy harkiten valittuja materiaaleja ja metodeja, joiden suunnitteluun ei opettajan arjessa olisi aikaa. En ole vielä tavannut äidinkielen opettajaa, joka pystyisi kytkemään opettajuutensa täydellisesti pois päältä. Kurssien 1, 4, 6 ja 8 uudet versiot ovat jo ilmestyneet, kurssien 2, 5 ja 9 ilmestyvät syyskuussa ja kurssin 3 lokakuussa. Kirjan sisältö poikkeaa digitaalisesta Särmä Tehtäviä 2 -digikirjasta. Uudistuksessa on otettu huomioon opettajien ja oppilaiden toiveet.

Next

Särmä Suomen Kieli ja kirjallisuus tehtäviä 1

särmä suomen kieli ja kirjallisuus

Kokeile digiopetusaineistoa veloituksetta 30 päivän ajan. Näistä yhteyksistä minut bongattiin tekemään ensin lukion ja nyt yläkoulun Särmä-sarjaa. On tarjottava riittävästi tukea ja toisaalta inspiroivaa buustausta edistyneille. Lisäksi aiheina ovat muun muassa tekstin rakenne, tyyli ja aineiston pohjalta kirjoittaminen. Kynnys on tehtävä matalaksi, eikä rohkaista voi koskaan liikaa.

Next

Särmä. Suomen kieli ja kirjallisuus. (OPS16)

särmä suomen kieli ja kirjallisuus

Se käsittelee vuorovaikutusta ryhmä- ja yksilöviestinnässä vahvasti opiskelu- ja työelämään keskittyen. Lisäksi tutkitaan ja hiotaan tekstien tyyliä sekä harjoitellaan esseen kirjoittamista. Digikirjat toimivat tietokoneella ja tabletilla, rajoitetusti älypuhelimella. Särmä Kielenhuolto -digikirja ilmestynyt 2018 vie kielen maailmaan digitaalisesti. Se jakaantuu viiteen jaksoon: mediaan, kirjallisuuteen, kieleen, kirjoittamiseen ja puhumiseen.

Next