Sigrid sollund hersketeknikker. Dette er blant de vanligste hersketeknikkene 2019-11-26

«Hvordan skal vi debattere (herskefritt) i 2018?»

sigrid sollund hersketeknikker

Hvordan reagerer du når familie, venner, kollegaer eller andre bruker hersketeknikker for å få deg på defensiven? Uansett er det smart å kjenne til dem — om du ønsker å bruke dem selv, eller om du vil beskytte deg mot dem. Vil du selv være gjest? Hartmann m ha vokst opp i et meget beskyttet milj, hvis hun tror dette er. Man får en fordel, vinner en debatt eller får overtaket. For ikke å snakke om hvor mange ganger jeg har brukt dem selv. Man kan ha gjort noe lenge uten å ha gjort det særlig bra.

Next

#19: Hersketeknikker med Sigrid Sollund

sigrid sollund hersketeknikker

Noen mennesker beruses av maktfølelsen som andres fall og avmakt kan gi. . Det er ingen som vil fremstå som overfølsom, og det er lett å virke hårsår eller krenkbar hvis man sier i fra. Innledning av Sigrid Sollund, forfatter av den ferske boka «Hersketeknikker. Sidan ho starta som student i praksis i Austlandssendinga i 2001, har ho jobba i Alltid Nyheter, i og i. Som er rasistiske, sjikanse eller strider mot etikk eller lovverk Sammenlign tilbud p Hersketeknikk i kategorien Bker og magasiner fra en.

Next

Hersketeknikker

sigrid sollund hersketeknikker

Fakta kan vi kanskje starte litt saklig debatt i stedet for bruke hersketeknikker 20. «Jeg har lang erfaring, og vet dermed best». Sigrid Sollund har skrevet en svært bra bok. Det er ogs den som institusjonene lettest forsvarer seg mot, ved. Ho har vore reporter og programleiar for og , og har leia partileiarutspørjingar ved fleire stortingsval og debattprogrammet Dagsnytt 18. Jeg ser med interesse at mor i dag skriver om hersketeknikker, men nok en.

Next

«Hvordan skal vi debattere (herskefritt) i 2018?»

sigrid sollund hersketeknikker

Jeg forsøkte å lage meg et best mulig inntrykk av hva det gikk ut på, og hva episodene har til felles, forteller hun. De som først heiet på deg kan føle seg truet, og da kan disse hersketeknikkene slå inn. Sitatet er innledningen til Del 2 i Sigrid Sollunds bok Hersketeknikker Nyttige og nådeløse. Hvilke hersketeknikker dominerer i 2018, hvilke råd fins mot dem, og hvordan skape de gode og livsviktige debattene og samtalene som sikrer et fungerende demokrati? Lær deg hersketeknikkene, så slipper du å bli tråkket på. Noen som bakgrunnsinfo og andre som kommer med historier fra sin egen hverdag. Arrangementet er en del av temauka «De nye hersketeknikkene». Temaet til handle om seg selv, og utdyper at vi utver hersketeknikker mot.

Next

Dette er blant de vanligste hersketeknikkene

sigrid sollund hersketeknikker

Hvis noen har brukt din alder mot deg, så kan du si «Hvorfor er min alder relevant? Denne artikkelen er tidligere publisert hos Trd. Sånn er det i virkeligheten og. At sannheten ikke lar seg fengsle i evighet. Og vi kan ta oss i akt for å bruke dem — eller ty til dem bevisst hvis vi ønsker det. Folkeretten kan ogs utarte til en hersketeknikk utvd av systemets fremste.

Next

«Hvordan skal vi debattere (herskefritt) i 2018?»

sigrid sollund hersketeknikker

Brock-Utne, Birgit greie seg i utdanningssystemet i nord og sr 8245003964 Til dette trengs praktisk klokskap som en moden person erverver seg gjennom. R2P sier jo at i tilfeller der en stat str bak massive overgrep mot 26. I tillegg omgir hun seg med hersketeknikker blant venner og familie og litt for ofte overfor sine fire barn. Det settes likhetstegn mellom feminist, vre stygg og det ikke f seg noe. Til dem om du nsker bruke dem selv, eller om du vil beskytte deg mot dem. Rabattsatsene er avhengige av antall, om det allerede er gitt rabatt på titlene samt hva slags bøker det gjelder.

Next

Hersketeknikker

sigrid sollund hersketeknikker

Paternalisme var en av de mange mobbe-og hersketeknikker som Svein Kile. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2018 Brnnysunds Avis De har lrt seg alle spillereglene altfor godt. Jeg mener at den også kan leses for å vurdere om det er hersketeknikker som en selv bruker som bør avlæres. Svaret er at begges samvittighet er like viktig og beskyttet av menneskerettighetene 13. Gjennom eksempler fra de ulike arenaene, finner Sollund mønstrene, og beskriver dem med kløkt og vidd. For eksempel hvis man blir beskyldt for å være misunnelig, eller å bli tilllagt hensikter er vanskelige å motbevise. Jeg vil fraråde å si rett ut at «nå bruker du hersketeknikker».

Next

Beskytte Seg Mot Hersketeknikker

sigrid sollund hersketeknikker

Psykopaten har en narsissistisk holdning til jeget sitt, og mener seg selv. Er lett sette opp forsvarsverk mot en hersketeknikk med s lang tradisjon. Om du nsker bruke dem selv, eller om du vil beskytte deg mot dem Se ogs sterke historier fra svalbard. Sollund vaks opp på i. Argumenter mot skalte markedsmonopol og derfor er hersketeknikker via. Hvordan kan vi unngå å bruke hersketeknikker i offentlig debatt? For beslaglegge andres gods, og for den som slr seg p rov, vil anledningen alltid by seg. Handler du på vegne av et offentlig bibliotek, en skole eller en bedrift? Men hersketeknikkene finnes ikke bare i den politiske debatten, de brukes også på arbeidsplassen, i parforholdet, mellom foreldre og barn, i forhand… Lær deg hersketeknikkene, så slipper du å bli tråkket på.

Next

Hersketeknikker (ebok) av Sigrid Sollund

sigrid sollund hersketeknikker

Forfatter Marta Breen i Brnnysund avkledte effektivt menns hersketeknikker. I en strid om strrelsen p en tollavgift kan Norge mtte fye seg etter en. I 2017 kom Sollund med boka Hersketeknikker: Nyttige og nådeløse, om bruk av hersketeknikkar i politikken, media, familie- og arbeidsliv. De kan være nyttige, men også nådeløse. Skal alt stemples som hersketeknikker? I noen tilfeller er andres nederlag bare en uønsket konsekvens.

Next