Skitten snø anmeldelse. Bokelskeren: Skitten snø av Mahmona Khan 2019-12-02

Tragisk godt timet debutroman med tabutema

skitten snø anmeldelse

Men alt ble snudd opp ned da tanten hennes døde. . Vi blir kjent med fire jenter. Hun har fungert som historiedoktor for ulike prosjekter innen både skjønnlitteratur, i reklamebransjen og i filmbransjen. En dag hun er skikkelig sliten ber hun om å få gå tidligere hjem fra jobb. Det blir både skummelt og farlig. Innledningen er litt forklarende, men samtidig starter den rett inn i handlingen.

Next

«Skitten snø»: Røff og engasjerende ungdomskrim

skitten snø anmeldelse

Muligheten for at huns kal bli gift blir sannsynligvis slite fordi hun ikke er jomfru lenger. I dette miljøet skal ikke jenter omgås menn de ikke er gift med. Khan er likevel balansert, og det er mye varme i skildringen av særegne norsk-pakistanske miljøet. Syns ikke de nye aktivitetene gir samme kveldskvalitet. Sumera jobber på Burger King. En langdryg bok Når du minst venter det av — Mahmona Khan Denne boken er en dramatisk-krimbok.

Next

barnas leserom: Skitten snø

skitten snø anmeldelse

Da hun er på vei ut av kjøpesenteret kommer Jamal løpende. Hennes tredje spillefilm, Battle, er premiereklar til høsten. Foreldrene hans er innvandrere fra Pakistan. Etter at tanten Rita dør brått kan hun ikke drive cafeen alene. Så blir en av jentene lurt og mishandlet og siden truet på livet dersom hun røper gjerningsmannen. Den forteller om miljøer som vi kanskje ikke kjenner så godt til.

Next

Anmeldelse av «Mine brødre» av Adel Khan Farooq

skitten snø anmeldelse

Når Sumera forelsker seg i Jamal som jobber som vekter på senteret virker det som Charlotte blir sjalu. Helt til alt brått snur, tante Rita dør, og Charlotte kan ikke sitte igjen alene med ansvaret om en hel kafé. Etter overgrepet presser voldtektsmannen Sumera for penger, og truer med å spre nakenbilder av henne dersom hun ikke gjør som han sier. Etter at Sumera kommer seg vekk, fortsetter han å true henne. På kveldstid er det å mulig å bli med på sjørøverskolen. Atten år gamle Sumera lever et bekymringsfritt ungdomsliv, med skole, familie, venner og deltidsjobb.

Next

Skitten snø / NFI

skitten snø anmeldelse

Jeg kjenner meg også godt til i enkelte situasjoner som Khan tar opp i Boka. Den forteller også litt om hvordan det kan være å vokse opp som jente i en familie med innvandrerbakgrunn. La gå med at komposisjonen er rotete, at likt og ulikt gis like stor betydning. Mer enn halvparten er fantasy Litteraturkritiker Anne Cathrine Straume sier det alvorstunge går igjen, til og med i bøkene som regnes som humoristiske, og nevner « » som et eksempel. Selv om vi bor i Kristiansand er dette ikke siste gang vi skal overnatte her! Khan skriver serien sammen med Gry Strømme, mens regissør Katarina Launing kommer rett fra storproduksjonen Wisting og etterarbeid på ungdomsfilmen Battle premiere høst 2018. Venninnene Anila Tamanna Agnihotri og Ambar Hibba Najeeb , tilfører historien ungdommelig energi, gnistrende liv og optimisme. Personene i boken er beskrevet slik at du blir godt kjent med dem og vil at det skal ende bra.

Next

barnas leserom: Skitten snø

skitten snø anmeldelse

Handlingen dreier seg rundt vennskapsforholdet mellom tre norsk-pakistanske jenter. I historier som dette skal og må ungdommen ordne opp selv. Det er ildprøveshowet på kvelden. Sammen med sine to venninner og tøffe lyshårede Charlotte - også hun offer for Jamal - planlegger de en grusom hevn. Tildelinger Ordning: Utvikling og produksjon av dramaserie etter konsulentvurdering Fase: Utvikling Dato: 13. Sumera takker ja, og kommer til å angre på dette senere.

Next

Når du minst venter det

skitten snø anmeldelse

Tematikken hadde nok virket sterkere om Khan hadde begrenset seg litt. Ikke bare tar hun opp et tabubelagt tema. Det vokser fram et varmt vennskap mellom Charlotte og Sumera i denne vanskelige tiden. På veien kommer han på at han må innom hos svigerinna si og hente noe. Hun får en stalker etter seg, mottar underlige, anonyme gaver, og ser skygger i mørket når hun er på vei hjem.

Next

Start Universal Wide klister

skitten snø anmeldelse

Gry Strømme har en master fra University of Oxford i kreativ skriving, en bachelor fra University of Surrey i film og tv, og har gått forfatterskolen til Aschehoug Forlag. Nikolas har tatt bilder, og skal ha penger for å ikke legge dem ut på nettet for alle å se. Kjennskap til denne delen av det norske samfunnet bygger, vil jeg tro, både på egne erfaringer og på arbeidet Khan Farooq har gjort under intervjuene til dokumentarfilmen om Profetens Ummah, som han er i ferd med å lage sammen med filmskaper Ulrik Imtiaz Rolfsen. Men nesten like mye utlånt er Mahmona Khans «Skitten snø», som har blitt omtalt som en brutal ungdomsbok fra det norsk-pakistanske miljøet. Sammen med to andre venninner planlegger de å få stoppet Jamal uten å blande inn politiet. Når Sumera forelsker seg i vekteren Jamal virker det som at Charlotte blir sjalu. Hun får livet sitt snudd opp ned etter at hun blir brutalt voldtatt av en bekjent.

Next

Skitten Snø (TV

skitten snø anmeldelse

Venninne har ikke mye tid til hverandre og Charlotte er redd. Hun har tidligere regissert den kritikerroste barnefilmen Kule Kidz gråter ikke sett av over 100000 og Jul i Blåfjell. Han bruker ikke mye tid på skolearbeid. Der blir hun kjent med Charlotte som er tidligere ansatt på butikken. Virkemidler som er meget mye brukt i denne boka er skildringer, replikker og beskrivelser.

Next