SpÄr podd. Betyg pÄ P3 DokumentÀr: SpÄr 2019-11-28

Download En Liten Podd Om It

spÄr podd

Ofta smÄ mÀrkliga maskiner som överrumplar vittnen med sitt, tillsynes frÄn intet, uppdykande. Alibi som Kaj Linna vidgÄr. Vissa Àr enkla andra ger oss mer att bita i. De andra tvÄ skummisarna i affÀren. Begreppet Àr nÄgot diffust men innefattar det som utredare fÄr nÀr de Àr nÀra viktiga kÀllor och fÄr personlig erfarenhet om avgörande fakta.

Next

Andra Sidan SpÄret

spÄr podd

Han anser alltsÄ att de inte kan vara skyldiga till brottet - för att i en annan del av förhandlingen delvis peka ut en av de tvÄ som potentiell gÀrningsman. Jag har i alla fall ingen uppgift om att den Àr fÀrsk och kan tÀnkas ha med fallet att göra. De allra flesta ufoiakttagelser kan ges en naturlig förklaring. Det saknas ögonvittnen, tekniks bevisning mm. Men hur började det hela? Det Àr i och för sig mÀrkligt att fyndet och resultatet av analysen inte ens fanns att tillgÄ i det s. SÄ om man sÀger att man vill ha riktigt bra bevisning - nej, det gÄr inte.

Next

Podcast: Om krisen kommer, del 6. Dina spÄr pÄ nÀtet

spÄr podd

Anton Berg har ofta intresserar sig för bekrÀftat eller misstÀnkta justitiemord. Den svenska militÀren tillsatte en sÀrskild kommitté under överste Bengt Jacobsson som i sex mÄnader arbetade med att analysera och undersöka de rapporter som kom in. Han förklarar det senare i hovrÀtten, nÀr han undanhÄllit namnet under hela tingsrÀttsprocessen, med att han ÀndÄ inte tror att hon minns tillfÀllet. För den som behöver en ledtrÄd till vad introt försöker att förmedla sÄ Àr det just Àmnet för avsnittet. Podden SpÄr saluförs med en bild pÄ Anton Berg och hans medarbetare Martin Johnson. Kontaktpersoner Àr personer som pÄstÄr sig ha upplevt kontakt med utomjordiska mÀnniskor.

Next

#125

spÄr podd

Under mÄnga Är koncentrerades utredningen av Johanfallet till en patient pÄ SÀter som sa att han mördat 11-Ärige Johan Asplund. Möt Skandiamannen - ett av Palmemordets stora mysterium. Om nu polackerna som utförde LÄngaredsmorden ska kopplas Àven till detta brott, vore det inte klÀdsamt att i alla fall redovisa om de var i Sverige vid tidpunkten? Kommentera gÀrna detta samtal i vÄra sociala medier. Johan och Tobias dyker ner i tvÄ östgötska rapporter som de undersökt. Av nÄgon outgrundlig anledning hittar militÀren Är 2010 ytterligare rapporter om dessa spökraketer.

Next

Palmemordet

spÄr podd

Under inledningen av polisutredningen hittar man flera spĂ„r pĂ„ brottsplatsen, och tipsen frĂ„n allmĂ€nheten strömmar i. Det Ă€r vad jag tĂ€nker pĂ„ utifrĂ„n domarna. HĂ€r fĂ„r vi följa med pĂ„ en virtuell rundvandring i de mĂ„nga lokaler som inrymmer vĂ€rldens största ufoarkiv, men som ocksĂ„ innehĂ„ller mĂ„nga angrĂ€nsande och spĂ€nnande Ă€mnen. Detta i motsats till de enskilda medlemmarnas fulla frihet att ha precis vilka funderingar och Ă„sikter som helst. Snusprillan kan emellertid, som noterats ovan vid 17 inte anses visa annat Ă€n att nĂ„gon annan person Ă€n Kaj Linna befunnit sig pĂ„ gĂ„rden i Kalamark vid nĂ„gon tidpunkt. Nu berĂ€ttar advokat Pelle Svensson om hur han blev inkopplad pĂ„ fallet och om den civila processen som fick stor uppmĂ€rksamhet i hela landet. Och vem i trakten 
 InlĂ€gget dök först upp pĂ„.

Next

Podcast: Om krisen kommer, del 6. Dina spÄr pÄ nÀtet

spÄr podd

Det görs Ă€ven en liten rekapitulering av Ă„rets fĂ€ltundersökarkurs. Bland annat har flera personer sett samma röda Volvo stĂ„ parkerad vid gĂ„rden i samband med morden — och dessutom saknas Gerds bankomatkort. I klartext: vem fan som helst kan ha varit dĂ€r och mördat. Men det Ă€r ocksĂ„ komplicerat att ljuga med mycket detaljer och att bland in övriga vittnen. Han hade mycket pengar efterĂ„t. Tobias Lindgren och Clas Svahn berĂ€ttar om dessa Ă€n idag mĂ€rkliga fenomen som spökraketerna utgör.

Next

UFO

spÄr podd

Det Ă€r en del av domen. DĂ„ Ă€r det verkligen bevisat bortom allt rimligt tvivel. Polisen Ă€r 
 InlĂ€gget dök först upp pĂ„. Behov av pengar, brist pĂ„ pengar — eller tanken pĂ„ att behöva betala massa pengar. Men det finns ett problem — man hittar inget motiv. Vad hĂ€nde i Bosvedjan 
 InlĂ€gget dök först upp pĂ„.

Next

Betyg pÄ P3 DokumentÀr: SpÄr

spÄr podd

HÀr i denna första del fÄr vi följa med i Anders Liljegrens inledande berÀttelse, frÄn unga Är vidare till det att Arkivet börjar bli nÄgot att rÀkna med för framtiden. Ett mord har begÄtts och hans vÀn eller tidigare kompanjon Àr anhÄllen misstÀnkt. Man fÄr ha respekt för att Anton Berg samlar pÄ sig mycket kunskap genom att besöka brottsplatsen, trÀffa experter, plöja förundersökningen och intervjua den dömde. Han hoppades att det skulle reda ut sig och att man skulle finna dna som inte var hans. Ni hör Johans förÀldrar berÀtta om de fruktansvÀrda dygnen efter sonens försvinnande.

Next