Sy inn bunad. fru storlien: Spørsmålrunde: om gjenbruk av bunad 2019-11-27

byRandi: Hvordan sy smøyg til bunad?

sy inn bunad

Og siden jeg trenger en ukes tilvenning hver gang jeg tar nye linser, så blir det pause fra først i november. Januar 2010 ringer Folkeuniversitetet og sier at de har en plass ledig på kurset som begynner om 14 dager - og jeg må bestemme meg fort. Kjekt med fri fra jobb! Flotte bånd finner du på ferie i utlandet habedashery shops , utsalg for folkedraktbutikker både tyske, danske og svenske , husflidsforretninger men ikke alle har , lokale stoffbutikker, ebay, etsy osv. Ok, da utsetter vi de. En med kunnskap om bunader vil bruke riktig tråd. .

Next

Camslykke: Sy festdrakt selv

sy inn bunad

Skal jeg rekke opp noen, så blir det nok heller de to som er på ryggen, de ble ikke helt fine. Og mange nå har en sånn nedsydd kant rundt. Gjerne med garn som passer til. Plutselig dukka det opp en ring! Jeg hadde overhodet ingen planer om å frihåndstegne dette mønsteret over på båndet, så jeg fant frem en plastmappe som jeg la over bildet av båndet. Har jeg tålmodighet til å vente på det, før jeg begynner montere? Svensk — Svensk — De har såkalt uniformsklede, altså meget tykk vadmel 1 kg pr løpemeter! Så nå er det bare å bestille! Det er trist og patetisk.

Next

MIDTBO sy: Bunad

sy inn bunad

. . Der er det ingen av rosene som er fylt med korssting. . Her så jeg muligheten til å hive meg på, og kanskje sy min egen finstas.

Next

byRandi: Hardangerbunad inspirasjon

sy inn bunad

Til smøyg er linstoffet tettvevd 10-12 tråds tror jeg. Husfliden har kun to størrelser, normal og ekstra stor! Og har fortsatt i dag. I tillegg forventes det jo at du kjøper alt du trenger til bunaden igjennom dem med denne materialepakken. Er tross alt min siste frihelg på leeeenge! Så, høsten 2006 fant jeg ut at Folkeuniversitetet tilbød kurs for å sy herrebunad - helt sikkert myntet på eldre kvinner og ellers husflide folk. Såå… hvor mye stoff trenger jeg? Jeg har handlet en del av Heimen før, og også vært på telefonen med dem og fått hjelp flere ganger.

Next

Ullstrikk

sy inn bunad

Har hatt noen dager ferie nå, og fått gjort litt. Ta gjerne en tur innom en forhandler og se på hvordan bunaden ser ut nå. Selg mønster, selg stoff, selg kurs, selg alt til en pris folk kan betale. Ville helst hatt min gamle i orden for å sy bunaden, ja!. Her er det mye å tenke på, men jeg tar likevel denne sammen med spørsmålet over.

Next

FruEnerstad: DIY

sy inn bunad

Jeg lot båndet ligge leeenge, før jeg brukte en neglebørste i naturbust fra Rusta som jeg hadde liggende til å børste den forsiktig av. . . . På Husflidens skjorte er det bare sydd en enkel atterstingssøm. I starten teller jeg etter beste evne, men det har en tendens til alltid å bli litt feil i starten.

Next

Justering før kanting av liv ved montering av bunad til kvinne Vest

sy inn bunad

Selve knapphullet bør være litt større enn knappen, klipp opp og prøv med knappen. Da drar jeg resten av tråden igjennom og drar litt i stoffet slik at jeg passer på at tråden ikke ligger stramt eller slakt. Siden hun har lik bunad som meg Frafjordsbunad fra Rogaland , sa jeg at jeg kunne jo gjøre et forsøk ved å se på min egen. Det er sydd inn pil i den røde flinken for å indikere retningen på stoffet, og også hvilken side som er frem og bak. Ikke alle vil verdsette denne posten, eller forstå mitt engasjement for noe som virker så banalt; og til dere vil jeg bare si: jeg forstår dere absolutt. Billigste hektene jeg har sett til nå også, selv om det tilkommer 100 kr i porto! Ikkje gå for innkjøp av eksklusive og dyre stoff. .

Next

Hva koster det å sy inn en bunad?

sy inn bunad

Lindas er sydd av samme dama som mammas, og de var ganske så like. Forsøk nr to så teipet jeg med klar pakketeip over bildet av båndet og klipte rett og slett bildet ut med en liten broderisaks. . Altså, når man strammer knuten legger man de gradvis på oversiden av stoffet ikke kant i kant med det man har klippet. Etter å ha klippet opp knapphullet kan man begynne å sy.

Next

Norskbunad,norske bunad,norske bunader,damebunader,herrebunader

sy inn bunad

. Deretter skal det gås over med skreddersøm, og nålene tas ut. . Jeg vet ikke om gutta skal sitte så godt, for på Internett står det at den skal gå av ved skylling med vann, og kanskje var det stekingen som gjorde guttaen så hissig, men den ville ikke for sitt bare liv slippe taket. Dvs den har sånt tynt skumgummilignende-innlegg.

Next