Sy ut bunad. Belle Skredderi 2019-11-23

Sy bunad selv!

sy ut bunad

Her kan du gjerne få en fin bunad til halv pris. Det skal også nevnes at bruden til denne brudgommen hadde en gul, fotsid kjole i samme stoff som brudgommens vest. Målet var å lage en vakker og spesiell folkedrakt som både er tradisjonell og urban. Jeg har sydd liv til meg selv og jeg ville ha stort liv på 40 cm stoff. Jeg er forsåvidt enig i at kinabunaden ikke kan måle seg med bunad produsert i Norge, men jeg er også svært sympatisk ovenfor dem som syntes at en bunad til 50-60000 er bortkasta penger. Før det gikk jeg 3 år på medier og kommunikasjon og ett år på Kunst og design ved Hurdal Verk Folkehøyskole. De anslår at det tar ca 7-8 timer å sy den ut, og det vil koste et sted fra 6000 kr til maks 8000 kr.

Next

fru storlien: bare en liiiten jobb

sy ut bunad

Jeg har overlocket kanten rundt og brettet opp sømsmonnet så jeg har en god, bred avslutning nede. Svensk — Svensk — De har såkalt uniformsklede, altså meget tykk vadmel 1 kg pr løpemeter! Møbeltrekkere pleier å ha et godt utvalg av disse stoffene, hvis du feks ikke har tilgang til bunadsforretning. Som eldste jente var min bunad den første mormor broderte, de lærte etterhvert :. Det jeg egentlig mente, var at min mor har gjort det for meg. Tenk deg at du prøver å skvise deg inn i bunaden du fikk til konfirmasjonen sånn ti år og to unger senere. .

Next

Sy bunad selv!

sy ut bunad

Våre dyktige tilsette kan gi deg rettleiing på dette. Ulempe nr 1 var at det var umulig å tegne på plasten, og da gubben endelig kjøpte en vannfast Sharpie til meg, var det umulig å klippe ut. Etpar tips: Kjøp for all del ikke såkalt silkebrokade spesielt ikke de billige av polyester fra Ebay. Men ei som så spørsmålet mitt, spurte videre i en en engelsk gruppe for Elizabethanske reenactorer, og fikk et ganske godt forslag. Du kan tenke deg at hvis du sette bort jobben til en annen så går prisen opp. Du kan kante med fløyel, eller ull.

Next

Kjøpe bunad

sy ut bunad

Marker hvor midten pø skjørtet og vesten er, tråkle lett der skjørtet skal sitte. Hei, mitt navn er Isabell. Tuppen på tusjen ble litt for tjukk, så jeg brukte en malepensel fra min manns hobby maling av Games Workshopfigurer til å male på rosafargen. For at det skal være mulig å sy inn eller ut min, må man sprette av skjørtet. Å sutre over at Norsk Flid blir nedlagt og bunadstilvirkere blir uten jobb gir de fleste også beng i. Det er ikke så rart, for bunad kan virkelig koste skjorta. Pris inkluderte også prøving og måltaging.

Next

Sy ut bunad.

sy ut bunad

Den vil gå fullstendig til grunne, og norsk drakt og bunadsråd, og alle husflidsbutikkene, norske ullvareprodusenter, båndveveriet, knappeprodusenten, linveveriet og annet vil gå ned i dragsuget! Sølvet er som sagt ganske kostbart, og er noe du kan ønske deg til bursdag eller jul. Egentlig viser denne bunaden kun et stillbilde av én dag i livet til én mann — som tilfeldigvis var fra Vestfold. Vår beste reklame er alle våre fornøyde kunder! Jeg fant ei dame som hadde god erfaring, og jeg fikk det for ti tusen kroner. Er det noen som vet et sted jeg kan få hjelp til å få sydd ut en bunad. Jeg kjøpte Setasilk Pebeo i svart og vannløselig, klar gutta av samme merke, samt en tekstiltusj i lyserosa fra. Egentlig så er det fullbooket og vel så det altså. Frakten til Norge er ikke kjempebillig.

Next

Pris på omsying av bunad på 6000

sy ut bunad

Polyesterbånd ville jeg ikke brukt, da jeg syntes at disse kan bli for stive. Uæææh -Bunadene er sydd på maskin! For at det skal være mulig å sy inn eller ut min, må man sprette av skjørtet. Det er ekstra stoff lagt på innsiden med håndsøm, for å kunne legges ut. Jeg er ikke bunadstilvirker, dette er ikke jobben min, og jeg tar egentlig ikke imot oppdrag. . Jeg skrev ut bildet og målte at alt ble riktig.

Next

Bunad: Slik kan du spare penger på bunadskjøpet

sy ut bunad

Hver gang jeg glemmer hva noe ble kalt eller vil slå noe opp er det veldig kjapt å ta en titt i hennes bok. Bunader som er levert av Haugtussa blir prioritert. Det er det da ingen som ser! Noen vil jo ikke tenke muligheten av at de kan skli ut bittelitt hist og her. De bytter stock, så hvis du liker noe bør du ikke drøye for lenge med å kjøpe. Forsøk nr to så teipet jeg med klar pakketeip over bildet av båndet og klipte rett og slett bildet ut med en liten broderisaks. Det ligger også et lite snev av omtanke der, for ditt fremtidige inntak av mat og oksygen mens du er iført bunad. Har spurt de som har med folkedrakter og gjøre, de svarer heller ikke.

Next

Pris på omsying av bunad på 6000

sy ut bunad

Jeg syntes selv ikke det er så nøye, men det at stoffet du bruker til kanting er sterkt og helst litt stivt er viktig. Ullstoffet i kinabunaden er ofte ikke av like flotte, lange fiber og vil bli nuppete selv etter lite bruk. Noen som vet om andre steder hvor de kan sy ut bunader. Ovnsbehandlingen hadde også fungert utmerket, svartfargen satt som støpt. Jeg bruker stoffets bredde som er ca. Særlig hvis det er mange barn i familien og hele hurven skal ha bunad til konfirmasjonen.

Next