Sykkel engelsk. Horten Sykkelsport AS 2019-11-22

Horten Sykkelsport AS

sykkel engelsk

Enkelte dempersystemer har derfor såkalt «lockout», som kan benyttes for å blokkere vandringen når det er ønskelig. Flere og flere, spesielt ungdommer, går over til moped istedenfor å bruke sykkel, sier Øgland. Flere norsk-engelske ordbøker: Står du fortsatt fast? Læringskurven for å klare å sykle på etthjulssykkel er svært bratt. Illustrasjonsfoto: En «damesykkel» En sykkel fra : kyklos, «hjul» , også kalt tråsykkel, er et vanligvis bestående av ett eller flere hjul festet i en sykkelramme, som føreren plasserer seg selv på og kan holde i bevegelse ved. Dempergafler for vanlige terrengsykler leveres med vandring på 80 mm og 100 mm. Terrengsykkelen ble populær på 1990-tallet, både som treningsredskap og som transportmiddel. Of these around 14,000 are employed by the central government, the Norwegian Labour and Welfare Service, and around 5,000 are employed by the local authorities.

Next

Horten Sykkelsport AS

sykkel engelsk

Det kan være flatt, eller med såkalt «rise» heving og vinkel tilpasset rytterens henders posisjon. Det er også vanlig med dempere. Rytteren benytter gjerne pendling av tyngdepunktet bak-frem for økt kontroll også i sideretningen, ved å dreie på kjøreretningen. Mot bakken har dekket en profil som søker å øke god bakkekontakt i forskjellige værtyper. Den store sykkelboken: utstyr, reparasjon, turopplevelser. Her er dekket en del av slangen. Syklene kjennetegnes ved kraftige dekk, sterke bremser, mange gir med stort spenn i utvekslingen og små rammer.

Next

Horten Sykkelsport AS

sykkel engelsk

Under 1940 - 1945 var bensinen rasjonert og dette økte sykkelens betydning som transportmiddel. Det er blant annet ikke lov å laste ned ordbasen, kopiere ordbasen eller funksjoner ved tjenesten, eller å gjøre oppslag i ordbøkene systematisk tilgjengelige. Man syklet på gamle avdankede. Av hver type finnes det videre forskjellige varianter. Disse gir en fast kobling mellom skoene og pedalene.

Next

Sykkel på engelsk i norsk

sykkel engelsk

Det er virkelig vrient å klare seg i Peking uten sykkel, sa en funksjonær som for en tid siden ble frastjålet tohjulingen. Tradisjonelt ble sykkelrammer laget av rør av forskjellige typer stållegeringer, men nyere sykler er ofte laget av eller -blokker, eller forskjellige typer ikke-metalliske materialer, såsom - og. Styreaksevinkelen mot bakken sett fra siden er som regel noe mindre enn 90 grader altså plogvinkel , hvilket gjør at forhjulets bakkekontakt ligger bak forlengelsen av akselinjen. Birkebeinerrittet - hardt utover syklene Det usedvanlige dårlige været under de siste Birkebeinerritt har gått veldig hardt utover sykkelkomponentene. Når sykkelen derimot ruller kan rytteren ved hjelp av styret bestemme nøyaktig hvor kontaktpunktet med bakken — sideveis i forhold til kroppens posisjon — skal være. Videre kan setet bidra til å dempe større, langsommere bevegelser og styrke stabiliteten for kropp-sykkel-kombinasjonen.

Next

Sykkel

sykkel engelsk

Modell av ' «løpemaskin» fra. Slike girssystemer benyttes for det meste på bysykler, men det finnes også et produkt som er laget for å tåle påkjenningene ved terrengsykling,. Avledede ord: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Anagram: Wiki: En sykkel fra gresk: kyklos, «hjul» , også kalt tråsykkel, er et framkomstmiddel vanligvis bestående av ett eller flere hjul festet i en sykkelramme, som føreren plasserer seg selv på og kan holde i bevegelse ved muskelkraft. Siden ble generert på 0. En sykkel fra gresk: kyklos, «hjul» , også kalt tråsykkel, er et framkomstmiddel vanligvis bestående av ett eller flere hjul festet i en sykkelramme, som føreren plasserer seg selv på og kan holde i bevegelse ved muskelkraft. Man sitter to eller flere på den, og begge kan være med på å tråkke sykkelen fremover.

Next

Horten Sykkelsport AS

sykkel engelsk

Vi var ivrige hundekjørere og brukte mye sykkel og ergret oss over at det var så vanskelig å få utført reparasjoner på syklene. Sykkelen er kompromissløs, alle detaljer på sykkelen skal bidra til at farten blir så høy som mulig. Rammen er forsterket, syklene har større vandring i gaffelen, og som oftest en bakdemper med stor vandring. Da er det godt å ha vår norsk-engelsk ordbok for hånden. Det er vanlig å regne den tyske baron Karl von Drais som oppfinner av sykkelen. Det er langt på sykkel, sier hun og behersker overraskende et vaklende engelsk. Sykler med slike rammer betegnes som damesykler.

Next

Sykkel

sykkel engelsk

Lavt trykk gir bedre demping og derfor mer komfort, men også mer rullemotstand og dårligere sporing. Å trene opp dette instinktet er det samme som å lære å sykle. Men av og til kommer man til kort. Den oversetter oppslagsordene dine til både engelsk og spansk, noe som kan være litt forrvirrende, men det er en bra ordbok med god oversettelse. På sidene, ytterst, er bånd plassert for at dekket skal passe til og sitte fast på felgen. Når sykkelen ikke ruller er stabilitet i sideretningen ikke gitt og det kan være vanskelig å holde balansen. Brukere av sykkel i Oslo kan nå foreslå hvor kommunen bør sette opp sykkelstativer.

Next

Horten Sykkelsport AS

sykkel engelsk

Dempersystemet består av en fjærende enhet for eksempel luft, fjær eller gummi som absorberer slag, og en dempende enhet olje, luft , som reduserer farten og gjør det mulig å justere farten på den fjærende enheten ved kompresjon og tilbakegang. Landeveissykler har av disse grunner ganske smale dekk med meget høyt lufttrykk; her spiller komfort mindre rolle. Eikene og pumpenippelen er ikke tatt med. I dag har vi 6 fysiske butikker og vår egen nettbutikk. Styring og balansering kan da gjøres ved sideveis bøyning av overkroppen for å justere systemets tyngdepunkt uten bruk av hender på styret. Vi har butikker i Oslo, Sandefjord, Haugesund, Stavanger, Sandnes og Bryne.

Next

comm.landolakesinc.com

sykkel engelsk

Terrengsykkel gir deg inspirasjon til å sykle mer og finne nye stier. Liggesykler kan også være overbygde for å redusere luftmotstanden, de kalles da. Kontakt oss med dine spørsmål, forslag eller kommentarer om materiale som finnes på dette nettstedet og vennligst rapporter feil. Den ble kalt en navlykt og var den første egentlige sykkellykten. Denne sykkeltypen ble angivelig produsert i flere tusen eksemplarer.

Next