Talvisota tv sarja. Talvisota (12) 2019-12-02

POHJOINEN RINTAMA TALVISOTA 1939 TV sarja

talvisota tv sarja

Sen sotakohtauksissa käytetty pyrotekniikka ja erikoistehosteet, koko tuotannon suuruusluokka ja yli kolmituntinen lopputulos olivat suomalaisittain ennennäkemättömiä. Jo joulukuun 1989 aikana Talvisodan näki yli 334 000 maksanutta katsojaa. Taneli Mäkelä sai roolistaan pääosa-Jussin, sivuosa-Jussi ojennettiin Vesa Vierikolle. Kun Jonna ja Harri erosivat, ja Jonna avioutui Olli Santamaan, uuden siskonsa Outin veljen kanssa. Veljesten äiti Liisa puolestaan kertoo, että Paavon arkusta kuului kolinaa. Torjuntataistelussa kuolee suuri määrä miehiä.

Next

Näin tehtiin Talvisota

talvisota tv sarja

Talvisota perustuu Antti Tuurin samannimiseen romaaniin, jonka lähdemateriaalina on käytetty veteraanien haastatteluita ja arkistomateriaaleja. Kun Outi pettää Eeroa Markin kanssa, aivioliitto Eeron kanssa kaatuu. Digitaalisesti teos julkaistiin -formaatissa vuonna 2001. Antti Tuurin kuusiosaisesta Pohjanmaa-sarjasta on filmatisoitu neljä viimeistä. Talvisodan 50-vuotispäivän alla henkilökohtaisia muistoja sodan alusta kerrottiin Heikki Peltosen ja Terttu Lensun toimittamassa, toista tuntia kestäneessä puhelinkontaktiohjelmassa. Sarja kertoo Kahvila Tähtilampusta ja sen kanta-asiakkaiden elämästä.

Next

Talvisodan ensimmäinen päivä

talvisota tv sarja

Joutuu esittämään kerran kuollutta mutta selviää hengissä. Pentti Orhanen näki Talvisodassa yhtymäkohtia yli kolme vuosikymmentä aiemmin valmistuneeseen filmatisointiin. Eteläpohjalaiset Hakalan pojat lähtevät Kauhavalta kertausharjoituksiin, mutta neuvostojoukkojen hyökättyä päätyvät Karjalan kannakselle etulinjaan. Talvisodan jälkeen Parikka ohjasi Yleisradiolle muun muassa tv-elokuvan Maigret Suomessa 1993 , joka oli osa eurooppalaisten yhteistuotantoelokuvien sarjaa. Parikan 1939-97 viimeinen pitkä elokuva oli Tie naisen sydämeen. Hän kasvaa loppua kohden henkisesti, ja selviää hengissä. Hannu Jutila kertoo Martille sodan alkaneen: on hyökännyt Suomeen, on marraskuun kolmaskymmenes.

Next

Parikan Talvisota oli aikansa näyttävin ja suurin suomalaistuotanto

talvisota tv sarja

Vaikka käynnissä olevan sodan puitteet ovat valtavan paljon suuremmat kuin , Ylli ehtii opettaa nuoremmille miehille muutamia perustotuuksia sodankäynnistä. Kitillä on vainu vaistota kenessä tuleva supertähti. Suuri joukko miehiä kuljetetaan rautateitse kaakkoiseen. He eivät kuitenkaan tiedä, minne heitä ollaan viemässä. Se oli ennätyskallis tuotanto, jossa oli jopa 90 kuvauspäivää ja 75 roolia sekä kymmenittäin nimekkäitä näyttelijöitä. Heikkojen varusteiden takia hänen jalkansa paleltuvat. Kiti piti yllä suhdetta myös Mikko Suutariin, josta oli määrä tulla laulaja.

Next

Talvisota (elokuva)

talvisota tv sarja

Parikan sotaelokuvalla oli tiukka kilpailutilanne, sillä vain pari vuotta aiemmin oli valmistunut Rauni Mollbergin uusi tulkinta Väinö Linnan Tuntemattomasta sotilaasta, suurelokuva sekin. Luutnantiksi ylennetty Passi haavoittui kuolettavasti Leppäselän taistelussa 28. Rajala teettää Martilla hyödytöntä työtä komentamalla tämän viemään joutavanaikaisen ilmoituksen viidenteen komppaniaan. Jonnan ex-miesystävä Harri Bergman kuitenkin ajaa Mikon päälle humaltuneena. Asiaa ei auttanut sekään, että tekijät lupasivat elokuvasta olevan tulossa myös alkuperäisestä 125 minuuttiin lyhennetty kansainvälinen versio.

Next

POHJOINEN RINTAMA TALVISOTA 1939 TV sarja

talvisota tv sarja

Ja Riitta todella alkaa osallistua kymmeniä vuosia sitten hylkäämiensä lastensa elämään. Martti käy lomilla Pohjanmaalla ja kertoo Paavon kuolleen luotiin. Hän katoaa sodan alkupuolella, eikä hänestä sittemmin kuulla. Talvisodan jälkeen Parikka ohjasi Yleisradiolle muun muassa tv-elokuvan Maigret Suomessa 1993 , joka oli osa eurooppalaisten yhteistuotantoelokuvien sarjaa. Riitta kertoo palanneensa tyttäriensä elämään, koska halusi heidän tietää Riitan omaavan perinnöllisen rintasyövän. Elokuvan kuudesta Jussi-palkinnosta myös ohjaaja Parikka sai omansa.

Next

Parikan Talvisota oli aikansa näyttävin ja suurin suomalaistuotanto

talvisota tv sarja

Miesten luonteenpiirteet ja elämänkatsomukset tuodaan esiin junamatkan aikana. Martti Hakala ja hänen veljensä Paavo lähtevät ylimääräisiin kertausharjoituksiin ja hyvästelevät perheensä ja muut tuttavansa. Sen sotakohtauksissa käytetty pyrotekniikka ja erikoistehosteet, koko tuotannon suuruusluokka ja yli kolmituntinen lopputulos olivat suomalaisittain ennennäkemättömiä. Karu totuus paljastui kuitenkin nopeasti. Tässä koosteessa suomalaiset muistelevat, kuinka talvisota heidän kohdaltaan alkoi. Juuri muita sanoja ei suomeksi kuulla.

Next

Tähtilampun alla (televisiosarja)

talvisota tv sarja

Ohjaaja Käsikirjoittaja Perustuu romaaniin Talvisota Tuottaja Säveltäjä Kuvaaja Leikkaaja Lavastaja Erikoisefektit Pääosat Valmistustiedot Valmistusmaa Tuotantoyhtiö Ensi-ilta 30. Fair use is a use permitted by copyright statute that might otherwise be infringing. Taustavaikuttajana näkyy myös suomalainen näyttelijä Timo Närhinsalo, joka esiintyy ainakin suomalaisen tarkka-ampujan äänenä. Jonnalla ja Ollin ex-vaimolla Helenalla on huonohkot välit, ja Jonnaa ärsyttää se, että Helena on jatkuvasti kinumassa rahaa Ollilta, muka Helenan ja Ollin avioliitosta syntyneen Sonja-tytön ruokkimiseen. Martin palattua rintamalle hänet siirretään muun ryhmänsä kanssa.

Next

Parikan Talvisota oli aikansa näyttävin ja suurin suomalaistuotanto

talvisota tv sarja

Emma tosin on isänsä puolella, kun taas Tatu puolustaa äitiään. Jonna halusi lapsen ja he yrittivät Ollin kanssa moneen otteeseen saada Jonna raskaaksi. Sveholmin rooli on leikattu pois elokuvaversiosta. Yleisradion viisiosainen Talvisota-sarja onkin yhteiskestoltaan peräti neljä ja puoli tuntia. Sarjan on käsikirjoittanut ja ohjannut. Pekka Parikan toinen Antti Tuurin romaaniin perustuva elokuva: edellinen oli ollut vuotta aikaisemmin valmistunut esikoiselokuva Pohjanmaa 1988.

Next