Tante ulrikkes vei lydbok. Tante Ulrikkes vei av Zeshan Shakar (Innbundet) 2019-11-26

Tante Ulrikkes vei av Zeshan Shakar (Ebok)

tante ulrikkes vei lydbok

Vi får et innblikk i hvordan mediedekningen av disse hendelsene påvirker både Jamal og Mo selv om ingen av dem har noe med disse hendelsene å gjøre. Jeg vokste opp med typer som Jamal. Foto: Google StreetView I dag er Shakar spesialrådgiver i byrådsavdelingen for oppvekst og kunnskap i Oslo rådhus. En riktig god jul ønskes deg og din familie, Rose-Marie! Jeg fant romanen både opplysende og nyttig — å komme innpå mennesker, tankegang og følelser på denne måten fremmer forståelse, og utsikter til bedre integrering og dermed et bedre samfunn — tror jeg da. Når man vet dette, møter man også enkeltindividene med større grad av genuin nysgjerrighet - i stedet for å skjære alle over en kam på grunn av negative nyhetsoppslag i media.

Next

Tante Ulrikkes vei — Kastanjetreet

tante ulrikkes vei lydbok

Identfikasjonen blir så sterk, for min del i hvert fall, fordi jeg gikk selv på Bredtvet videregående skole fra 2001 til 2004. Hendelser som terrorangrepene i New York, Madrid og London, i tillegg til opptøyene i utkanten av Paris høsten 2005. For Jamal som allerede er en outsider er dette bensin på bålet og en ytterligere bekreftelse på at storsamfunnet ikke vil akseptere han som en likeverdig. Faktisk helt ned på detaljnivå er det skildringer som gjør at jeg blir imponert og kanskje litt skremt. Og så håper jeg at det kommer flere bøker fra denne forfatteren! I løpet av en fem-års-periode fra 2001 til 2006 gir Mo og Jamal oss innblikk i livene sine — Mo gjennom svar-mailer i korrekt norsk språkdrakt og Jamal i muntlige tilbakemeldinger i form av lydfiler på et ganske særegent kebab-språk, det kommer glimrende frem i lyd-utgaven av boken — disse to representantene for ungdom i Groruddalen blir gjennom Shakars roman høyst levende personer for oss.

Next

Reading Randi: Tanker om bok

tante ulrikkes vei lydbok

Men Jamal forteller også om hvordan det er å bli nektet inngang fordi utestedet er fullt, har en høyere aldersgrense, eller plutselig krever medlemskort når Jamal og kompisene hans kommer. Der Jamal er sint både berettiget og uberettiget , er Mo forsonende og har et verdisyn som er godt gjenkjennelig i det etnisk norske samfunnet. Faktisk blir han provosert når kommunen skal renovere og forandre på stedet hvor han vokste opp: I kontrast lengter den andre hovedkarakteren Mo vekk. Den ene er vellykkede og skoleflinke Mo, som egentlig heter Mohammed, og den andre er Jamal, som befinner seg helt i den andre enden av skalaen. Jeg gikk på skole sammen med dem, jeg hang på senteret sammen med dem. Se Teaser Med Tante Ulrikkes vei har det lokale blitt globalt.

Next

Zeshan Shakar, Tante Ulrikkes vei

tante ulrikkes vei lydbok

Shakar får fram individualiteten hos begge, han får fram frustrasjonen hos begge, og som leser blir man sittende og kjenne på den frustrasjonen selv i kroppen. Han skriver om studiehverdagen på Blindern. Som bokblogger er det viktig for meg å være fri for økonomiske bindinger, og jeg ønsker av den grunn heller ikke å ha reklame på bloggen min. To gutter vokser opp i Tante Ulrikkes vei på Stovner i Oslo. Selv står de midt i brytningen mellom drabantbyen og storsamfunnet, mellom vaskehallen og studentkantina, karakterer og keef. » «Det skjer ikke da.

Next

Tante Ulrikkes vei (lydbok) av Zeshan Shakar

tante ulrikkes vei lydbok

Men livet utafor Stovner er ikke lett det heller, og det er gjennom Mos blikk vi får servert noen av de mest nedslående episodene i boka, som da Mo blir stoppet på Gardermoen på vei hjem fra ferie: «Hvilken skole gikk jeg på som barn? Men jeg var også Mohammed. Jeg hadde vært våken i nesten et døgn. » «Det skjer ikke da. Vi får et godt innblikk i disse to guttenes hverdag, håp og bestrebelser. Sulis klær er skitne, han lukter urin, matpakkene hans er fattigslige og han sier absolutt ingenting i skoletimene, understimulert som han er fra hjemmet. Når det gjelder Mo så er det flere som har tippet at han kanskje kom til å ende opp som en radikalisert muslim. » «Det skjer ikke da.

Next

Bokomtale: Tante Ulrikkes vei

tante ulrikkes vei lydbok

Ungdommene skal skrive, eller ta opp på diktafon. Det er en god miks av humor og samfunnskritikk som vekker sinne, frustrasjon men også håp. Men ok, ja ass, jeg er Jamaal. Redd for at det er en av de bøkene du skjønner at er bra, mer enn du føler at den er bra. Riksteatret er glade for at vi får lov til å bringe Det Norske Teatrets sceneversjon ut på turné til heile landet. Jamal og Mohammed er to av ungdommene som blir en del av dette forskningsprosjektet, og romanen består av deres stemmer, bokstavelig talt.

Next

Zeshan Shakar, Tante Ulrikkes vei

tante ulrikkes vei lydbok

Jeg mottar en del leseeksemplarer direkte fra forlagene, og dette opplyser jeg alltid om i mine bokanmeldelser. Som jeg skrev lenger opp her - dette er en bok som vokser også etter at man har lest den. Hvert fall ikke skrive dagbok ass. De har opprinnelse fra Pakistan og bor i samme blokk i Tante Ulrikkes vei på Stovner, men der stopper likhetene mellom de to guttene. Dette er et fritt og uavhengig nettsted, basert på egen leseglede - og på egne tanker om bok. Vi må jo vite hva som skjer med Mo og Jamal i voksen alder. Statistikken forteller heller ikke noe om menneskene bak tallene.

Next

Zeshan Shakar

tante ulrikkes vei lydbok

Motbevis haterne, det er det beste dere kan gjøre. Han bøyer ikke verb og substantiv korrekt, og mange av uttrykkene må man vite hva betyr for å forstå innholdet. To tenåringer fra Stovner som går på Bredtvet videregående skole. Gjennom disse hendelsene blir vi kjent med hvor ulikt Jamal og Mo forholder seg til de samme hendelsene. Jeg håper at alle som tar en titt innom min blogg, finner inspirasjon til å lese spesielle bøker samt se noen av filmene jeg har omtalt. Jeg fikk se det lakserosa omslaget med den søte strektegninga i hånda på Jens Stoltenberg, og omtrent da merket jeg at interessen min kjølnet.

Next