Teollisuusliitto lakko 2020. Teollisuusliiton lakko vuotaa 2019-12-01

Teollisuusliitto, Paperiliitto ja Pro uhkaavat kahden viikon lakoilla

teollisuusliitto lakko 2020

Iijokiseutu nostaa esiin alueensa kiinnostavimmat uutiset, puheenaiheet ja ilmiöt. Työnseisauksen piirissä on noin 22 000 työntekijää. Osapuolet olivat edellisen kerran hänen luonaan perjantaina. Sähköliitto ja Metsäteollisuus saivat kuitenkin maanantaina 10. Osapuolet aloittivat tapaamisen Vuokko Piekkalan johdolla iltapäivällä kello 15. Kaupan alan sovittelua jatketaan valtakunnansovittelijan toimistossa keskiviikkona 12.

Next

Paperiliitto pitää lakon toteutumista entistä todennäköisempänä

teollisuusliitto lakko 2020

Paperiliiton ja työantajajärjestön Metsäteollisuus ry:n edustajat ovat tavanneet vielä torstaina valtakunnansovittelijan toimistolla. Metsäteollisuuden mielestä ammattailiitot yrittävät perua omat, vain muutaman vuosi sitten tekemänsä päätökset, joissa työajan pidentäminen kirjattiin metsäteollisuuden työehtosopimuksiin pysyvästi. Kiistan ytimessä ovat etenkin vuonna 2016 sovitut 24 ylimääräistä kiky-tuntia. Te­ol­li­suus­liit­to on teh­nyt vas­taa­via so­pi­muk­sia jo seit­se­män kap­pa­let­ta ja lau­an­tai­hin aa­muun men­nes­sä saa­ta­neen al­le­kir­joi­tet­tua kym­me­nen so­pi­mus­ta. Liiton mukaan tekstikysymyksissä ei ole edetty eikä keskustelua palkankorotuksista edes aloitettu. Meillä on tästä on työnantajien kanssa ikuinen erimielisyys.

Next

Tulossa todellinen lakko

teollisuusliitto lakko 2020

He katsovat, että lakko koskettaa työntekijöitä. Liittojen mukaan alan sopimusneuvottelut eivät ole edenneet millään tavalla. Lakko, tukilakot ja ylityökielto laajenevat puusepänteollisuuteen ja biotuoteteollisuuteen. Kaikkien kolmen liiton piirissä neuvotteluissa hiertää kysymys kilpailukykysopimuksen mukaisesta 24 lisätyötunnista. Hän huomauttaa kemianteollisuuden roolista esimerkiksi liikenteessä, lämmityksessä ja lääketeollisuudessa.

Next

Teollisuusliiton lakko vuotaa

teollisuusliitto lakko 2020

Kaikki ilmoitetut lakot kestäisivät kaksi viikkoa. . Työt pysäyttävä poliittinen lakko on vastatoimi maan hallituksen työelämän heikentämistä koskeville aikeille. Metsäteollisuuden mukaan lakkoilu aiheuttaa hallaa myös työntekijöille tuotannonmenetysten sekä maine- ja kilpailuhaitan myötä. Lakosta ja lakkopäivystyksestä löydät tietoa. Työntekijäpuoli sen sijaan pitää kiky-tunteja vain väliaikaisena järjestelynä, joihin suostuttiin kertaluontoisesti Suomen taloudellisen tilanteen parantamiseksi. Teknologiateollisuudessa Pron sopimuksesta neuvotteleva Teknologiateollisuus ry:n Jarkko Ruohoniemi pitää liiton toimintaa erittäin valitettavana.

Next

Tulossa todellinen lakko

teollisuusliitto lakko 2020

It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable. Nyt kun Teknologiateollisuus sai sovittua Teollisuusliiton kanssa sopimuksen, vaatimukset on täysin unohdettu, Vanhala sanoo tiedotteessa. Metsäteollisuus ja työntekijäjärjestö Paperiliitto etsivät ratkaisua työkiistaansa vielä viime hetkillä valtakunnansovittelijan toimistolla. Myös työnantajia edustava Metsäteollisuus hyväksyi esityksen. Yhteensä niiden piirissä on yli 38 000 työntekijää. Teollisuusliitto on hyväksynyt kiky-tunnit poistavat sopimukset myös media- ja painoalan työntekijöille, viestintäalan toimihenkilöille ja jakajille, mutta neuvottelutulokset menevät vielä työnantajaliiton hallinnon käsiteltäväksi. Teollisuusliitto ilmoittaa jäsenmääräkseen 220 000 henkeä.

Next

Tulossa todellinen lakko

teollisuusliitto lakko 2020

Riku Aalto, olette menossa poliittiseen lakkoon hallitusta vastaan. Teollisuusliitto haluaa laajentaa malmikaivoksilla oman sopimuksensa soveltamisalaa niin, että sopimusta sovellettaisiin myös aliurakoitsijoiden kaivosalueella tekemään työhän. Jouni Porsanger Yhteensä 15 000 mekaanisen metsäteollisuuden ja paperiteollisuuden työntekijää on parhaillaan kolme viikkoa kestävässä lakossa. Moni muukin liiton sopimuksista päättyy tammi- tai helmikuun lopussa ja neuvottelut uusista työehtosopimuksista ovat alkaneet. Ammattiliitto Pro, Teollisuusliitto ja Paperiliitto uhkaavat kahden viikon työtaisteluilla. Sen lakko koskee 150 toimipistettä liiton toimialoilla ympäri maata.

Next

Paperiliitto pitää lakon toteutumista entistä todennäköisempänä

teollisuusliitto lakko 2020

Työtaistelut uhkaavat sulkea sellu- ja paperitehtaita sekä Nesteen jalostamot. Lakon piirissä olisi liiton mukaan noin 9 000 työntekijää. Lakkouhan alla on lähes 100 000 työntekijää muun muassa teknologiateollisuudessa, kemianteollisuudessa ja mekaanisessa metsäteollisuudessa. Pääosa omaisuudesta, 181,8 miljoonaa euroa on kiinni sijoituksissa. Lakko alkaa keskiviikkona kello 00. Lakko oli alun perin määrä järjestää 1.

Next

Teollisuusliitto siirtyy painostustoimien kakkosvaiheeseen

teollisuusliitto lakko 2020

Voit lä­het­tää tä­hän nu­me­roon teks­ti- ja ku­va­vies­te­jä. Uudet sopimukset poistavat kiky-tunnit ja nostavat alan palkkoja 3,3 prosenttia. Myös Kiky-tun­nit pois­tu­vat so­pi­muk­sen myö­tä. Ammattiliitot painostavat lakolla Metsäteollisuus ry:tä luopumaan kiky-tunneista. Loppuosasta peritään 40 prosenttia veroa, joka tilitetään verottajalle. Kontion lakko loppui - Teollisuusliitto ja yritys sopivat Iijokiseudun paikallisuutisia - Pudasjärvi ja Taivalkoski JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript.

Next

Miten teollisuuden lakko vaikuttaisi suomalaisten arkeen?

teollisuusliitto lakko 2020

Vastavuoroisesti voi kysyä, että pitäisikö liittoon kuulumattomien maksaa jäsenmaksu siitä, mitä he saavat ammattiliiton kautta? Kilpailukykykysopimuksen piti olla pysyvä ratkaisu Työnantajaa edustava Teknologiateollisuus ry pitää Teollisuusliiton toiminta on räikeää järjestöpolitiikkaa ja vastoin yleisiä työmarkkinakäytäntöjä. Paikallislehti julkaisee kerran viikossa keskiviikkoisin ilmestyvää paperilehteä sekä kokoaa jatkuvasti monipuolista paikallissisältöä verkkopalveluunsa. Mekaanisen metsäteollisuuden sovittelu ei edennyt Metsäteollisuus ry viikolla että mekaanisen metsäteollisuuden, eli sahojen ja vaneritehtaiden lakkojen toteutuminen on erittäin todennäköistä. Kielto alkaa puoliltaöin sunnuntain ja maanantain välillä. Tuolloin keskustelut alkoivat iltakuudelta ja kestivät yli puolenyön yhteensä noin seitsemän tunnin ajan. Työaika on Suomessa verrattain lyhyt verrattuna kilpailijamaihin. Keskon varastot menevät lakkoon 24.

Next

Paperiliitto pitää lakon toteutumista entistä todennäköisempänä

teollisuusliitto lakko 2020

So­pi­mus on hy­väk­syt­ty te­ol­li­suus­lii­ton hal­li­tuk­ses­sa sekä Kon­ti­o­tuot­teen ja Kon­ti­o­tuot­teen työn­te­ki­jöi­den edus­ta­jien kans­sa. Lukua täydentävät järjestäytymättömät jäsenet, joiden lukumäärästä ei välittömästi ollut tietoa, Malinen huomauttaa. Bioteollisuudessa ja puusepänteollisuudessa ylityökielto alkoi 10. Paperiliiton mukaan työantaja on laskenut kiky-tuntien hyödyksi 10 miljoonaa vuodessa. Paperi-, sellu- ja kartonkiteollisuutta koskevaa työehtokiistaa sovitellaan vielä tänään, mutta työntekijöitä edustava Paperiliitto valmistautuu jo työtaistelun alkamiseen. Kon­ti­on toi­mi­tus­joh­ta­ja Kei­jo Ant­ti­la vah­vis­taa so­pi­muk­sen syn­ty­mi­sen.

Next