Välkommen åter snälla sol som jagat nordanvinden. Naturrutanhv15: maj 2015 2019-11-25

TillKlippt: 2016

välkommen åter snälla sol som jagat nordanvinden

Då i kväll den första ångbåten kommer, hälsas han må som sig bör med hela stället signaler; blågula flaggan vi hissa i topp från utkik och slupar, och ifrån lotsbergets spets den gamla finska kanonen, köpt på en strandauktion för fyra riksdaler i banko, dundrande hälsa den skall befriarn som kommer från fastland, första klassens kapten vår vän Kronander på Baggen. Där skall jag dricka er skål och önska er länge få leva, lika så länge som vi och ändå längre ett stycke. Förde för en stund sen en glad men lite ängslig påskhare till dagis på påskfest. För när helgen kommer måste man försöka hinna allt det där man inte hann i veckan och vips är den över och i alla fall jag har glömt bort att njuta av dom timmar som kallas ledighet. . När soln går upp över isfält blått, då komma de krokiga karlarne att skåda var ångarn gått; och kråkor komma som stararne att plocka upp smått och gott. Det är ju skönt att vi trots separationen kan pratat med varandra.

Next

Diktarna: Välkommen åter snälla sol

välkommen åter snälla sol som jagat nordanvinden

I tomma rummen ensam nu han irrar och tänder lampor, kandelabrar överallt. . Översiktsbild Ljungen blir allt grönare Gulsippan? Mycket knåp men enklare än så kan det inte bli : Hade ju alla 'råvaror' sen tidigare. Hasselnötter man ser på buskarne börja att mogna, nota bene, man ser om det finns några kvar ifrån sommarn; ekorren äter dem jämt, och pojkar äta dem gröna. . .

Next

Välkommen åter snälla sol (Strindberg, set by Ture Rangström) (The LiederNet Archive: Texts and Translations to Lieder, mélodies, canzoni, and other classical vocal music)

välkommen åter snälla sol som jagat nordanvinden

Och det känns för min våtrumsmatta är lagd rätt på betongen så det är attans kallt om fossingarna när man duschat speciellt på vintern,, Visst hade det varit spännande att krypa in och kika runt lite. . . Välkommen åter, snälla sol, som jagat nordanvinden! Värm upp vår jord, så växer råg och fyller bondens lada; värm sund och vik och vind och våg, så få vi gå och bada. Klippte sönder en diktbok och gjorde ett gult kort med en dikt om solen av August Strindberg.

Next

August Strindberg (1849

välkommen åter snälla sol som jagat nordanvinden

. . . Men brudklädd, strålande av ungdom, av skönhet, godhet, barnsligt självbehag. Ännu mera minnen sen barndomen! Det är allt jag kan erbjuda. I frost, med rost- igt gap; skrap; skrap; det är en drake på en hake; vassa tänder; vinden vänder.

Next

Naturrutanhv15: maj 2015

välkommen åter snälla sol som jagat nordanvinden

Den stod runt hörnet och lura! Legg det mot lyset, og varm med varmepistolen. Visst naturligtvis, trivdes jag som fisken i vattnet. . Likväl i allt det sköna fanns en smaklöshet som retade mitt öga hela tiden. Har du av lycka gråtit, överlycka, då själen sväller ut, förstoras och sänder tacksamhetens känslor ut, oändligt ut, långt bortom stjärnorna, och längre, ty där finns ej gränser? Tack och lov nära hemmet, men jag var tvungen att åka den lilla biten. Värm upp vår jord, så växer råg och fyller bondens lada; värm sund och vik och vind och våg, så få vi gå och bada. Jag återhöll mig länge, gjorde våld på mig, men plötsligt, under talets gång, min hand ej längre kunde styras, och jag grep det röda bandet tanklöst, utan ondska.

Next

Sagor och drakar: april 2012

välkommen åter snälla sol som jagat nordanvinden

Jag skämdes så jag grät. . Jag är född i det här mörkret. Postmästarn: Väl du har talat, min vän och tullförvaltande broder; köttet ju måste ha sitt, men anden också vill leva; därföre sång och musik jag låtit hämta från staden. En annan härlig dag var jag ute och sällskapade med min Gudfar. Vid bordet sitta: Stärb-husnotarien, Tullförvaltaren, Postmästarn, Skalden, Revisorn, Komministern o.

Next

Sagor och drakar: april 2012

välkommen åter snälla sol som jagat nordanvinden

Vid lampans röda sken jag såg en krets av mänskor, som jag trodde känna. Vinterluften släpp ut, låt kaklugnen kallna i skamvrån. Så är då sommaren slut, och man skiljes med vemod från landet som från en sällare tid de lycksaliges öar och hinder. . . Gå på tå, eller sjunker du ner, och ingen dig ser, och ingen dig hör, om du ber, när du dör, när du myllas i snöblommors bädd! När vi möttes över molnen i det höga lockade jag ner dig med min sång. Rötmånan dåsar sig fram i hundstjärnans brinnande tecken; allting står visset och torrt, förfallet, dammigt och kvalmigt, hettan oss pressar till sömn och flugorna sticka en vaken, dalierna sloka på stjälk och astrarne digna mot jorden.

Next

August Strindberg (1849

välkommen åter snälla sol som jagat nordanvinden

Gud signe no deg med di glade tru! Men även jag har till nöjet dragit mitt strå. Efter ett tag, en nattiskram och att vi ses i morgon. Idag är det en vecka sedan sist observation och en hel del har hänt. . Senare bjuder han på en! Är det sorg eller nöd, eller varslar det död? Det var ju nyss vi kom hit, till huset vi skulle vakta. Och noterna jag lade märke till: på avstånd deras svarta kryss och bågar sig slingrade ihop till ansiktsdrag, som liknade fullkomligt mina gästers.

Next