Vapaauinti tekniikka. Uinnin perusharjoitteet triathlonisteille TriathlonSuomi 2019-11-22

Uintitekniikoiden perusteet

vapaauinti tekniikka

Tempo Traineriin voit säätää haluamasi tempon, ja sijoittaa sen uimalakkiin piippailemaan haluttua vetorytmiä. Hyvä perussääntö on aloittaa veto toisen käden palautuksen alkuvaiheessa. Kuvaamiseen täytyy aina pyytää lupa uimahallista. Niiden ahmiminen ei kuitenkaan ole tie onneen. Paras keino huurtumisen estoon on sylkäistä lasien sisäpintaan ennen uintia.

Next

Lauran vapaauinnin tekniikkavinkit

vapaauinti tekniikka

Tarkoituksena ajoittaa kuntohuippu kisoihin ja saada niissä paras mahdollinen tulos. Potku: Potkurytmi on useimmilla kuusitahtinen eli potkaistaan kolme kertaa jokaista käsivetoa kohti. Se saattaa päinvastoin haitata etenkin sprinttiuimarin kehittymistä ja altistaa rasitusvammoille. Käsiveto tehdään loppuun asti reiden vierelle. Kilpailuissa vapaauintimatkoilla on sallittua uida omavalintaisella tavalla tietyin rajoituksin.

Next

Lauran vapaauinnin tekniikkavinkit

vapaauinti tekniikka

Sprinttejä: 4 x 25 12, 5m, V-alue +12,5 m, I-alue. Se on vähän tällainen Joutsenlampi-balettiesitys. Näin varmistat että liian voimakas potkiminen ei suotta hengästytä sinua ja toisaalta sen, että jalat ovat lähellä vedenpintaa ja asentosi on virtaviivainen. Lisää v auhtia Vauhti ei välttämättä kasva tasaisessa uinnissa. Tempon ja vetopituuden kasvattaminen Mistä muusta voisi olla apua uintivauhdin kehittymiseen? Se kehittää kehonhallintaa, ylävartalon voimaa ja rentouttaa yläselkää. Uinti on erinomainen laji kunnon eri osa-alueiden kohottamiseen, selän liikkuvuuden lisäämiseen, painon pudottamiseen tai yleisen hyvinvoinnin lisäämiseen. Tätä voidaan korjata yrittämällä hengittää siten, että rintakehä laajenee ja supistuu sivuille.

Next

Vapaauinti

vapaauinti tekniikka

Kun suoristat kädet rinnan eteen, laske kasvot veteen vedon aikana ja hengitä ulos. Voit kokeilla potkua myös kotona tuolilla istuen: vie jalat suoriksi eteen. Uimaopettaja Satu Pyykkösen mukaan rintauintia uidaan yleisemmin kuin vapaauintia eli kroolausta, mutta rintauinti on hänen mielestään teknisesti vaikeampaa, vaikka vapaauinti vaatiikin harrastuneisuutta ja uintikuntoa. Alla olevat ohjeet on koottu yhden Suomen tunnetuimman triathlonistien uimavalmentajan, Krista Terämaan, ohjeistuksesta Helsinki Triathlonin. Yleensä sprintterit ovat kuusitahtipotkijoita, pitkänmatkan uimarit ovat usein kaksitahtipotkijoita.

Next

Uinnin perusharjoitteet triathlonisteille TriathlonSuomi

vapaauinti tekniikka

Uintitekniikoiden ollessa kunnossa ei vapaauinnissa tarvitse esimerkiksi kuluttaa liikaa energiaa vartalon asennon säilyttämiseen tai hengittämiseen. Uintiasento saadaan kohdalleen painamalla rintakehää veteen - ei nostamalla jalkoja, kuten usein yritetään opettaa. Myös matkaa uidessasi voit tehdä voimaharjoiteosioita. Selkäuinnissa käsien keskinäinen koordinaatio toteutuu ns. En missään tapauksessa suunnitellut sitä aikaanaan 90-luvulla, kun harrastelin kilpauintia Porin Uimaseurassa. Ensimmäinen askel on siis määritellä tavoitevauhti. Rintauinnissa haasteellisinta on usein potku.

Next

Fitlandia » Uintiharjoituksen rakentaminen, testit ja tekniikkaharjoitteet

vapaauinti tekniikka

Kansalliskirjasto - Arto Jos kaikki ja heti niin menee metsään koko tekniikka. Miksei pidemmissäkin sarjoissa ja uintimatkoissa voisi olla fokus, kuten vetopituuden ylläpitäminen tai käännösnopeus? Älä ole malttamaton, vaan pyri aina ennen seuraavaa vetoa liukumaan jonkin verran. Vapaauinnin hengityksessä käännetään päätä sivulle käsivedon tullessa veteen. Suuntaa katse kohti pohjaa ja pidä vartalo mahdollisimman suorana ja pinnanmyötäisenä. R äpylät inspiroivat potkimaan Kokeile rohkeasti räpylöitä tekniikkaharjoittelussa. Paikkakunnat: Helsinki, Espoo ja Turku vapaauinnin treeniryhmä intermediate Mitä: Treeni-ryhmässä kasvatat uinti-kuntoa, harjoittelet taloudellista vapaauintia sekä lisätään vauhtia uintiisi.

Next

Aikuisten uintitekniikkakoulu

vapaauinti tekniikka

Voit myös tehdä eri nopeuksilla 10 kertaa 50 metrin harjoituksia huilaten välillä 20 sekuntia. Kasvojen veteen laiton jälkeen voi hetken pidättää hengitystä ennen kuplien puhallusta veteen. Vedon loppuvaiheessa kyynärpäät koukistuvat voimakkaasti ja lähtevät nostamaan kämmeniä ylös ja eteenpäin. Vedon palautuvaiheessa käsi nousee kokonaan vedestä. Treeniryhmä 2 on tarkoitettu uintiharrastuksen aloittamisesta kiinnostuneille Pohjoismaisen uimataitovaatimuksen hallitseville. Sen aika nykyaikaisessa harjoittelussa on jo ohitse. Tahtiuintia ei kuitenkaan pidä uida liikaa, ettei väärä rytmi jää normaaliuintiin.

Next

Vapaauinnin tekniikkakurssit triathlonisteille ja uinnin harrastajille

vapaauinti tekniikka

Sekä tempon nostamiseen että vetopituuden kasvattamiseen on olemassa käytännön harjoitteita, jotka tuovat myös mukavaa lisävaihtelua treenikertoihin. On kuitenkin totta, että esimerkiksi monet huippu-uimarit hengittävät joka toisella tai vaikkapa joka neljännellä vedolla. Potkun aikana kädet ikään kuin leikkaavat ympyrän keskeltä kahtia. Pysyt aerobisella alueella ja jaksat uida pitkään. Saat takuulla tuloksia jo ensimmäisestä uintitunnista lähtien. Treeni-ryhmä soveltuu hyvin triathlonisteille, swim-run kilpailijoille sekä kuntouimareille. Rytmi Vapaauinnin rytmi vaihtelee jonkin verran matkasta ja tehoista riippuen.

Next